Live voetbal op TV vandaag 17-01-2022

We hebben het voetbalweekend weer achter de rug. Maandag is doorgaans geen dag voor een overvolle planning met betrekking tot voetbalwedstrijden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal niet gespeeld wordt. Het live voetbal op tv vandaag bestaat namelijk uit 3 heerlijke wedstrijden, waarvan wij er een speciaal voor jou gaan uitlichten met statistieken en wetenswaardigheden.

AC Milan speler Zlatan Ibrahimovic kopt de bal in de Serie A wedstrijd tegen Venezia
© VoetbalVandaag Images | 17-01-2022 16:35

Dit gaat om de wedstrijd tussen AC Milan en Spezia. Waarom juist deze wedstrijd? Nou, bij winst kan de club van Zlatan Ibrahimovic de koppositie overnemen van aartsrivaal en stadion-genoot Inter Milan.

AC Milan - Spezia


  • Tijd: 18.25 uur

  • Zenders: Ziggo Sport, Ziggo Sport Select

AC Milan is bezig aan een uitermate sterk seizoen en staat momenteel op de 2e plaats in de stand van de Serie A.

De laatste 4 wedstrijden werden gewonnen. In deze duels scoorde de rood-zwarte formatie uit Milaan 13 doelpunten en incasseerde het er slechts 4. Gemiddeld gezien scoort AC Milan 1.57 doelpunt per thuiswedstrijd.

De clubtopscorer is niemand minder dan, hoe kan het ook anders, Zlatan Ibrahimovic. De 40-jarige Zweed scoorde 8 goals in 13 wedstrijden.

Spezia daarentegen staat net boven de degradatiestreep en bezet de 16e plaats met 19 punten uit 21 wedstrijden. In de laatste 5 wedstrijden won Spezia tweemaal, speelde het een keer gelijk en noteerde de ploeg 2 nederlagen.

Er zijn 3 spelers die met elkaar de clubtopscorers zijn. Rechtsbuiten Daniele Verde, linksbuiten Emmanuel Gyasi en linkervleugelverdediger Simone Bastoni scoorden elk 3 maal.

De scheidsrechter is Marco Serra. Deze 39-jarige Italiaan floot dit seizoen pas 4 wedstrijden op het hoogste niveau, waaronder het thuisduel van AC Milan tegen Cagliari (4-1). Hij was dit seizoen nog geen arbiter bij een wedstrijd van Spezia. Een opvallende statistiek is dat hij in deze 4 wedstrijden maar liefst 20 gele kaarten trok, waarvan eenmaal geel/rood.

De heenwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor AC Milan. De samenvatting van deze wedstrijd kun je hieronder nog eens op je gemak terugkijken.Overige live wedstrijden op tv

Er worden vandaag nog 2 duels uitgezonden. Om 19.50 uur kun je op het hoofdkanaal van ESPN kijken naar Jong Ajax - FC Den Bosch. Later op de avond, om 20.40 uur, kijk je op de zender Ziggo Sport Voetbal naar het duel tussen ACF Fiorentina en Genoa CFC.