Programma Championship 11-01-2022: Reading versus Fulham

Middag, mensen van het goede leven. Vandaag staan er in de competities die Voetbal Vandaag aanbiedt. maar weinig live wedstrijden op het voetbalprogramma. En dus moeten we roeien met de riemen die we hebben en ach, het levert tenminste geen keuzestress op. Zo gaat de bal bijvoorbeeld rollen in de Championship met een rechtstreeks duel tussen Reading FC en Fulham FC.

Championship topscorer Aleksandar Mitrovic reageert op een grensrechter
© VoetbalVandaag Images | 11-01-2022 13:10

De wedstrijd wordt om 21.00 uur Nederlandse tijd gespeeld, maar wordt helaas niet op tv uitgezonden. Gelukkig kun jij 90 minuten lang naar de livescore op Voetbal Vandaag staren. Bij elk doelpunt ververst de pagina automatisch, daar hoef jij niets voor te doen.

Reading FC - Fulham FC

Reading bezet momenteel de 21e plaats op het tweede niveau in het Engelse voetbal met 22 punten uit 23 wedstrijden. De ambities voor eventuele promotie staan al in de ijskast. Zorg is nu vooral om niet te degraderen naar League One.

Uit de laatste 5 competitiewedstrijden werden 5 punten gehaald dankzij 1 zege, 2 gelijke spelen en 2 verliespartijen. Reading FC speelde tot op heden 12 keer een thuiswedstrijd in de Championship 2021/2022. Slechts 4 van deze wedstrijden werden gewonnen,4 duels eindigden in een puntendelingen en nog eens 4 wedstrijden gingen verloren.

Premier League degradant Fulham is in de race om na een seizoen direct weer te promoveren en staat 3e. Alhoewel...De laatste 5 wedstrijden in de competitie leverden geen enkele zege op. Desondanks staat de club, bespeler van het prachtige voetbalstadion Craven Cottage, slechts 4 punten achter op de koploper en dat is natuurlijk kansrijk.

De prestaties van Fulham FC in uitwedstrijden, levert 6 overwinningen op in 11 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van 1,91 punt per uitwedstrijd. Toch heel wat beter dan de 1.33 punten die Reading gemiddeld haalt in thuiswedstrijden.

De topscorer van Reading is John Swift. De 26-jarige Engelsman scoorde 8 doelpunten en gaf 9 assists in 22 wedstrijden. Aan de zijde van Fulham vinden we de Championship-topscorer Aleksandar Mitrovic. De Serviër was in het huidige seizoen al goed voor 22 doelpunten en 5 assists. Ook hij deed 22 wedstrijden mee.Op 18 september jongstleden stonden beide ploegen tegenover elkaar op Craven Cottage. Waar iedereen een thuiszege verwachtte, ging Reading er met een 1-2 overwinning vandoor.

Het algoritme van Voetbal Vandaag waagt een voorspelling voor deze wedstrijd, die uitkomt op een overwinning voor Fulham. Ga jij hierop inzetten of ga je voor een odd van 6.50, die Bet365 geeft voor winst van Reading?