Uitslagen en highlights Championship 03-01-2022

Er werd gisteren gevoetbald in de Engelse Championship. Oorspronkelijk stonden er 5 competitiewedstrijden op het programma. Daarvan werden er 3 afgelast. Nottingham Forest had bijvoorbeeld dankzij een 'mix van positieve covid-testen en blessures' slechts een handjevol beschikbare spelers. Ook Swansea City kampte met een virusuitbraak, waardoor de partij tegen Fulham niet doorging. De derde wedstrijd die werd geannuleerd zou gaan tussen AFC Bournemouth en Peterborough United FC.

Colin Kazim-Richards scoort het eerste doelpunt voor zijn team in de wedstrijd tegen Reading in de championship
© VoetbalVandaag Images | 04-01-2022 12:50

En dus hebben we alleen uitslagen en highlights van de twee resterende wedstrijden. Reading tegen Derby en Stoke City tegen onze vrienden van Preston North End.

Reading FC - Derby County FC: 2-2

Reading FC tegen het geplaagde Derby County was een kelderkraker tussen de nummers 21 en 24 uit de Sky Bet Championship. Het duel mondde uit in een waar spektakelstuk, waarin Reading na 56 minuten compleet tegen de verhoudingen in met 2-0 voorstond dankzij 2 doelpunten van Junior Hoilett.

Vooral de eerste goal was wonderschoon. Nadat de Canadees vanaf links naar binnen kwam, draaide hij de bal van buiten de zestien onbereikbaar in de rechter kruising.

En dus moest Derby, dat over de gehele wedstrijd gezien 70% balbezit had, 10 corners nam en 17 schoten noteerde, in de achtervolging in de hoop op tenminste een punt. De aansluitingstreffer viel in de 85e minuut. Niemand minder dan voormalig Feyenoord-speler Colin Kazim-Richards profiteerde van knullig verdedigen.

Het werd nog mooier voor de gedoodverfde degradant, want in de 91e minuut torende Curtis Davies boven de verdediging van Reading FC uit en kopte zijn ploeg naar een punt.

Met een punt schieten beide ploegen weinig op. Derby staat nog steeds laatste met 11 punten uit 25 wedstrijden. Dat hadden er 32 kunnen zijn, ware het niet dat de club 21 punten in minder kreeg vanwege financiële problemen. Desondanks heeft de ploeg nog 19 wedstrijden om zich naar een veilige 21e plaats te spelen.

Op die positie staat Reading FC nu, met 21 punten uit 23 wedstrijden. De club verkeert niet in een al te beste fase. In de laatste 6 duels werd er slechts eenmaal gewonnen.

Stoke City - Preston North End FC: 1-2

Het tweede duel dat gisteren doorgang vond, ging tussen de voormalige Premier League club Stoke City van shirtsponsor Bet365 en Preston North End. Direct na rust opende de thuisploeg de score en hoe.

Na een demarrage van Stoke speler Ben Wilmot besloot die van zo'n 30 meter ziedend uit te halen. Keeper Daniel Iversen hoorde volgens ingewijden alleen het geluid van een kanonskogel aan hem voorbijgaan.

Toch duurde het slechts 13 minuten alvorens de stand weer gelijk was. Daniel Johnsen gaf de assist op de karatetrap-gelijkmaker van Brad Potts. Het slotakkoord was voor verdediger Andrew Hughes, die in de 81e minuut uit een corner van Benjamin Whiteman de bevrijdende 1-2 achter Stoke goalie Adam Davies kopte.

Voor Stoke betekent de nederlaag dat het verzuimt om afstand te nemen van maar liefst 5 achtervolgende ploegen. Ter verduidelijking. De club staat met 35 punten op de 8e plaats. De nummer 13 in de Engelse Championship stand, Sheffield United FC, heeft 32 punten. De volgende wedstrijd moet dus gewonnen worden.

Preston zet de goede reeks ondertussen verder. In de laatste 5 duels, werd er driemaal gewonnen (driemaal met 2-1) en een keer gelijkgespeeld. We zien de ploeg terug op de 14e plaats met 31 punten.