Wedden op Ligue 1 wedstrijd Olympique Marseille - Olympique Lyon

Zondag 1 mei 20:45 Olympique Marseille speelt thuis tegen Olympique Lyon in een wedstrijd die spannend zal worden. Olympique Lyon staat momenteel op de 8e plaats, terwijl Marseille op een indrukwekkende 2e plaats staat. Volgens de bookmakers is Marseille de favoriet om deze wedstrijd te winnen. Maar sluit Olympique Lyon niet uit - ze zijn nog steeds in staat om de wedstrijd te winnen! Dit wordt een spannende wedstrijd om op te wedden.

Olympique Marseille speler Payet
© VoetbalVandaag Images | 30-04-2022 11:46

Head to head Marseille - Lyon

Met Olympique Marseille en Olympique Lyon hebben we twee teams te pakken die al heel lang in de Ligue 1 op het hoogste niveau van Frankrijk voetballen. De twee clubs uit het zuiden van Frankrijk hebben een lange geschiedenis. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar in 1945 en hebben sindsdien minstens tweemaal per seizoen tegen elkaar gespeeld. In totaal hebben ze 119 keer tegen elkaar gespeeld, waarvan 103 in de Ligue 1. Olympique Marseille heeft 36 van die wedstrijden gewonnen, terwijl Olympique Lyon er 41 heeft gewonnen. 42 keer eindigde het duel in een gelijke eindstand.

De meest recente wedstrijd was op 1 februari van dit jaar toen Lyon Marseille ontving in het Groupama Stadion. Olympique Lyon wist die wedstrijd van Olympique Marseille te winnen met 2-1. Marseille kwam in de 10e minuut op voorsprong maar zag in de tweede helft Lyon langs zij komen. in de 89e minuut maakte Dembele de winnende goal voor Lyon.

Huidige vorm Marseille en Lyon

Olympique Marseille heeft deze week natuurlijk nog een intense halve finale gespeeld tegen Feyenoord in Rotterdam. Die wedstrijd ging met 3-2 verloren en dus hebben de Fransen daar komende week wat goed te maken willen ze de Conference League finale bereiken. In de Franse competitie werden drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen. Alleen koploper Paris Saint-Germain was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Marseille.

De resultaten van Lyon zijn wisselend. Vooral in uitwedstrijden lijkt de ploeg maar moeilijk punten te scoren. Thuis werd vorige week met 5-2 van Montpellier FC gewonnen en twee weken daarvoor zelfs met 6-1 van FC Girondins de Bordeaux. Maar in de wedstrijd daar tussenin uit bij Stade Brestios kwam Lyon niet verder dan een 2-1 verlies.

Bookmaker odds Olympique Marseille - Olympique Lyon

Voor de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon zijn de kansen volgens Holland Casino in het voordeel van de thuisploeg. Deze bookmaker geeft een 43.5% kans op een overwinning, wat resulteert in odds van 2.30. Het VoetbalVandaag Algoritme geeft 45.5% kans dat Olympique Marseille gaat winnen en volgt daarmee dezelfde lijn.

Wedden op Lyon kan natuurlijk ook. Wanneer we de odds vergelijken zien we dat voor die weddenschap je beter bij Bet365 kunt inzetten. Bet365 geeft Lyon een 33.3% kans op de uit overwinning en betaald voor iedere euro er drie uit met odds van 3.00.