BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

FC Utrecht

Op deze pagina staat uitgebreide informatie vanuit een betting perspectief over volksclub FC Utrecht.

Je vind het eerstvolgende duel dat binnen het FC Utrecht programma wordt gespeeld en kunt meteen je 1X2 voorspelling geven voor deze wedstrijd. Met de laatste tien FC Utrecht uitslagen heb je schematische weergave van de teamprestaties over de afgelopen maanden.

In de stand staat FC Utrecht groen omlijnd, waarmee je direct kunt zien op welke plaats de Domstedelingen bivakkeren.

Binnen het frame met de FC Utrecht selectie staan alle contractspelers. Hier vind je per individu statistieken over gespeelde wedstrijden, doelpunten, assists en gele en rode kaarten. Je komt echter ook te weten welke FC Utrecht spelers er in het volgende duel zullen ontbreken vanwege een blessure of schorsing.

Het klassieke rood-witte FC Utrecht shirt dat in thuiswedstrijden om de nek van spelers hangt, kun je op deze pagina bestellen.

Kun jij om uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn tijdens FC Utrecht wedstrijden in De Galgenwaard, maar wil je toch graag live kijken? Verderop deze pagina staat beschreven hoe je voetbal op televisie volgt, maar ook hoe je via een legale FC Utrecht livestream kunt kijken en wedden tegelijk.

Met het clubnieuws ben je, met het oog op voetbalwedden, als eerst op de hoogte van statistieken en analyses rondom deze fantastische club. Lees snel verder om te weten te komen wat er binnen deze artikelen precies besproken wordt.

Voorspel de volgende wedstrijd van FC Utrecht

Binnen het programma van de Eredivisie FC Utrecht zie je meteen wie de volgende opponent is, in welke competitie er gespeeld gaat worden en op welk tijdstip je moet inschakelen om de aftrap niet te missen.

Onder het aankomende duel zie je een 1X2 weddenschap, die je interactief en kosteloos kunt aanklikken. Nadat je de muis opdracht hebt gegeven tot het selecteren van een thuiswinst, een uitoverwinning of een gelijkspel, gebeurt er iets wonderbaarlijks.

Het venster klapt als het ware open en laat zien van overige bezoekers van deze clubpagina hebben voorspeld. Deze tool wordt ‘wisdom of the crowd’ genoemd en heeft een informatief doel. De massa weet vaak meer dan een enkel persoon en vanuit die wetenschap, kun je daar bij het voorbereiden van je weddenschap rekening mee houden.

Maar er is meer moois. Aansluitend geeft Voetbal Vandaag je de beste odd als je besluit jouw interactieve voorspelling om te zetten in een winstgevende weddenschap. Selecteer het bedrag dat je wil inzetten en druk op ‘plaats bet’.

Wat je kunt afleiden aan de laatste 10 FC Utrecht uitslagen

Achter uitslagen van FC Utrecht gaat diepgaande informatie schuil, die je veel vertellen over deze duels.

Zo geeft een eindstand bijvoorbeeld weer hoeveel goals er zijn gemaakt (voor en tegen), maar ook welke tegenstanders de pineut waren en opponenten waartegen er puntverlies werd geleden. Ook kun je zien of de ploeg thuis goed presteert, of juist krachtig voor de dag komt in uitduels.

Wil jij ook uitslagen van andere ploegen? Voor het bekijken van eindstanden binnen de competitie waarin de FC acteert, ga je naar de Eredivisie pagina. Hier je direct alle resultaten binnen de huidige speelronde. Met het pijltje naar rechts wijzig je het schema naar eerdere eindstanden in gedurende het lopende seizoen.

Live uitslagen van alle FC Utrecht wedstrijden

Als je ook geïrriteerd raakt van een vertraagde live score van FC Utrecht, dan kun je vanaf nu je hart ophalen. Voetbal Vandaag heeft namelijk exclusieve samenwerkingen met betrouwbare bedrijven afgesloten, die gespecialiseerd zijn in het razendsnel verwerken van dataverkeer.

Dat betekent voor jou dat je met een blik op de homepagina van Voetbal Vandaag altijd de actuele tussenstanden ziet staan. Zodra er een goal valt, een corner wordt gegeven of een kaart wordt getrokken, wordt dit live in de uitslagen verwerkt. Zonder vertraging en 100% accuraat.

Haal meer uit statistieken over de FC Utrecht selectie

De selectie van PSV kan er elk jaar weer anders uitzien, door bijvoorbeeld transfernieuws van FC Utrecht of wanneer de Domstedelingen besluiten spelers transfervrij te laten vertrekken. In het schema met de huidige teamleden die onder contract staan, vind je afzonderlijke informatie over:

 • Gespeelde wedstrijden
 • Gemaakte goals
 • Gegeven voorzetten
 • Gekregen gele en rode kaarten

Deze data helpt je optimaal bij het voorbereiden van verschrikkelijk veel bets. Denk aan een heerlijke anytime goalscorer, of bijvoorbeeld een player to be booked weddenschap. Als je een perfecte uitleg wil over de mogelijkheden aan variaties, dan is een bezoek aan de voetbalwedden strategie pagina meer dan een aanrader.

Ultieme clubliefde toon je onder andere met de nieuwe shirtcollectie

Voorafgaand aan elk seizoen presenteert de clubleiding de nieuwe FC Utrecht shirts. Dat is altijd een heuglijk moment. Tijdens thuiswedstrijden zie je veel fans in een van beide shirts en dat is mooi om te zien.

In de widget aan de rechterzijde van deze pagina, kun je elk FC Utrecht tenue zien dat tijdens de huidige jaargang wordt gedragen. Voetbal Vandaag is er standaard als de kippen bij om de tenues te updaten, wanneer daar om gevraagd wordt.

Als ook jij een shirt van FC Utrecht aan je collectie wil toevoegen, dan wordt die mogelijkheid geboden door op de knop ‘bestel hier’ te klikken. Er volgt een link naar de FC Utrecht webshop, of een derde partij waarmee afspraken bestaan.

Ben jij het tv type of kijk je liever naar een FC Utrecht livestream

Belofte maakt schuld. Zoals in de inleiding aangegeven, is deze alinea jouw Utreg encyclopedie met betrekking tot live wedstrijden. Betaalzender ESPN verzorgt alle duels uit de Eredivisie op tv, die je via Voetbal Vandaag tijdelijk kunt afnemen tegen een bijzonder voordelig tarief. Hoe werkt dit precies?

 • Ga naar de pagina Voetbal op TV
 • Selecteer je provider
 • Kies je pakket
 • Klik op de Voetbal Vandaag banner
 • Activeer de toevoeging

Het vinden van een FC Utrecht live stream die gratis is, kost minder moeite dan je denkt. Toch is er een groot gedeelte voetbalfans die, helaas, niet verder kijken dan hun neus lang is. Met zo’n mindset ben je bijna veroordeeld tot illegale Saudi Arabische livestreams met onverstaanbare commentator, continu opkomend advertentiemateriaal, vasthangend beeld en niet uit te vlakken virussen.

Met een abonnement op ESPN heb je recht op een kwalitatief goede stream via de computer of via een applicatie.

Als je tegelijkertijd wil wedden op je favoriete team, dan is het zelfs nog eenvoudiger. Je klikt op de livestream pagina en ziet meteen welke bookmakers er op dit moment streams aanbieden.

Wat is er lekkerder dan kosteloos kijken terwijl je de spanning van de wedstrijd intensiveert met een potentiële winst. Het antwoord daarop bestaat uit slechts vijf letters: niets.

Heb oog voor detail met het laatste FC Utrecht nieuws

De nieuwscategorie bevat berichten met inhoud die je kunt toepassen op voetbalwedden. Het gaat niet alleen om statistieken, maar bijvoorbeeld ook om content die je specifieke informatie geeft over bepaalde spelers.

Er kan een hoop over geschreven worden, het is echter een stuk interessanter om alvast een artikel te openen.

5 interessante weetjes over FC Utrecht

 • ⚽ FC Utrecht is sinds haar oprichting nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie.

 • ⚽ FC Utrecht was de eerste club buiten de traditionele top drie die de Johan Cruijff Schaal wist te winnen.

 • Jong FC Utrecht, Het tweede team van FC Utrecht,  is sinds enkele jaren niet onverdienstelijk actief in de Keuken Kampioen Divisie.

 • ⚽ In het seizoen 2019/2020 bereikte FC Utrecht de bekerfinale. Door de uitbraak van Covid-19 werd de eindstrijd tegen Feyenoord nooit gespeeld.

 • ⚽ Rugnummer 4 behoort voor altijd toe aan David di Tommaso, die in 2005 op slechts 26-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand.

De geschiedenis van de club: Van DOS, Elinkwijk en Velox naar FC Utrecht

De betaald voetbalorganisatie FC Utrecht komt voort uit een fusie van de drie clubs DOS, Velox en Elinkwijk, met als reden het garanderen van profvoetbal op hoog niveau in de provincie.

Het is daarom geen verrassing dat het initiatief tot fuseren uit de koker van de gemeente rolt. De eerste poging hiertoe wordt ondernomen in 1964, maar mislukt. Eind jaren zestig doet het gemeentebestuur een tweede poging en organiseert gesprekken met de drie clubs om alsnog tot een samenwerking te komen.

DOS, de grootste club van het trio, staat op dat moment aan de rand van een faillissement. Velox en Elinkwijk staan in eerste instantie niet te springen om samen te smelten. Na stroeve onderhandelingen wordt er echter een akkoord bereikt en in de zomer van 1970 is FC Utrecht, met als clubkleuren rood-wit, een feit.

Voorafgaand aan het moment van fuseren, speelt DOS in de Eredivisie (onafgebroken sinds de start van het betaalde voetbal), Elinkwijk in de Eerste Divisie en Velox in de Tweede Divisie.

Vanwege de constante prestaties van DOS, wordt er met de KNVB overeenstemming bereikt om FC Utrecht daarom direct in de Eredivisie te laten starten. De club is sinds het oprichtingsjaar nooit gedegradeerd. Er zijn slechts drie andere clubs die dezelfde statistieken kunnen overleggen: Ajax, Feyenoord en PSV.

Het roemruchte stadion Galgenwaard, een begrip in Utreg en omstreken

Stadion Galgenwaard is officieel tot geopend verklaard op 21 mei 1936 en dient een multifunctioneel doel. Naast voetbal, is het onderkomen tevens geschikt voor de sporten wielrennen, atletiek, turnen en zelfs windhondenwedstrijden.

DOS en de Utrechtse Sportvereniging Hercules zijn de vaste bespelers. Dit duurt tot 1967, waarna Hercules uitwijkt naar een nieuwe accommodatie en Velox de Galgenwaard voor de periode tot aan de fusie als thuisbasis krijgt.

In totaal is er destijds plaats voor zo’n 16.000 supporters. Na 45 jaar trouwe dienst wordt er besloten tot renovatie. Op 16 augustus 1982 is Nieuw Galgenwaard een feit en opent het de deuren met een wedstrijd tegen het Engelse Southampton.

In die tijd is Nieuw Galgenwaard een van de meest moderne complexen ter wereld. Met het oprekken van de capaciteit, kunnen er in totaal 20.000 fans gehuisvest worden waarvan 12.000 zitplaatsen en 8.000 staanplaatsen.

Rond het millennium in 2000 maakt FC Utrecht wederom een aanstaande vernieuwing bekend. In de vier jaar die daarop volgen, worden alle vier tribunes afzonderlijk van elkaar aan modernisering onderworpen.

Tegenwoordig is Stadion Galgenwaard een architectonisch hoogstandje, met hoog opgetrokken tribunes en kenmerkende open hoeken. Bij elke thuiswedstrijd is er plek voor 23.750 bezoekers, waarvan 1.200 plaatsen gereserveerd zijn voor supporters van het uitspelende team.

De prijzenkast van FC Utrecht: Cupfighter pur sang

FC Utrecht is er in haar historie nog niet in geslaagd kampioen geworden, alhoewel fusieclub DOS zich tot Nederlands kampioen kroont in het seizoen 1957/1958.

De Domstedelingen hebben echter een behoorlijke reputatie op KNVB Beker gebied en staan bekend als een cupfighter. In de jaren 1985, 2003 en 2004 wordt de beker gewonnen door achtereenvolgens Helmond Sport, Feyenoord en FC Twente te verslaan.

Een kans op de vierde bekerwinst is de club ‘ontnomen’. Dankzij de uitbraak van Covid-19 wordt de geplande finale tussen FC Utrecht en Feyenoord op 19 april 2020 nooit gespeeld, waardoor er geen winnaar komt. Met het winnen van de beker komt er automatisch een kans op de Johan Cruijff Schaal. De Utrechters zorgen in 2005 voor een primeur, door als eerste niet-top drie club de Supercup te winnen ten faveure van landskampioen Ajax. In een zinderende finale trekt de FC met 4-2 aan het langste eind.

De Europese affiches van FC Utrecht spreken boekdelen

Op Europees gebied speelt FC Utrecht zich eveneens in de kijker. Zo worden de degens gekruist met internationale grootmachten als Dinamo Kiev, FC Porto en Real Madrid. Het is dan ook geen schande dat genoemde clubs als winnaar uit de strijd komen.

Op basis van de bekerwinst in het seizoen 2003/2004, waarin Feyenoord met 4-1 van het veld wordt geblazen, kwalificeren de Domstedelingen zich voor de laatste play-off ronde in het UEFA Cup toernooi.

Bij de loting rolt het Zweedse Djurgardens FC uit de koker. In de Galgenwaard wordt het 4-0 voor de FC, terwijl het team in Scandinavië een 3-0 nederlaag moet slikken. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van Utreg, waardoor de groepsfase een onvoldongen feit is.

De ploeg van trainer Foeke Booy wordt gekoppeld aan Austria Wien, Dnipro Dnipropetrovsk, Real Zaragoza en Club Brugge. Na vier wedstrijden eindigt het Europese avontuur met een laatste plek in de poule.

Mister FC Utrecht Leo van Veen is clubtopscorer met 166 doelpunten

Zeg FC Utrecht en je maakt de associatie met Leo van Veen. Deze lokale held is tijdens zijn actieve loopbaan vijf seizoenen actief voor DOS, waarna de aanvaller van 1970 tot aan 1982 onder contract staat bij FC Utrecht. Hij komt in totaal tot maar liefst 391 wedstrijden voor de Domstedelingen.

Van Veen rijgt de doelpunten aaneen, verdeeld over de Eredivisie (153), de KNVB Beker (12) en in Europa (1). Nummer twee op de all time topscorerslijst is fenomeen Dirk Kuyt met 66 goals.

Ter ere van Leo van Veen wordt er binnen Stadion Galgenwaard op 5 november 2018 een zaal naar hem vernoemd.

Door gebrek aan streekgenoten: Ajax is de grootste rivaal

Omdat er binnen de regio Utrecht geen directe opponenten actief zijn, is er geen sprake van een stadsderby. Voor veel zoniet de meeste supporters is de wedstrijd tegen het Amsterdamse Ajax aangemerkt als duel van het jaar.

Wanneer de twee ploegen elkaar treffen, staat dit letterlijk garant voor vuurwerk. Zowel op als buiten het veld. Op de Bunnikside, waar de fanatieke supporters van FC Utrecht hun ploeg aanmoedigen, kun je altijd mooie spandoeken verwachten.

Bezettingsgraad Nieuw Galgenwaard is enorm hoog

Thuiswedstrijden van FC Utrecht zijn drukbezocht. Sinds de opening van het volledig gerenoveerde Nieuw Galgenwaard ligt de bezettingsgraad gemiddeld iets boven de 80 procent.

Als ‘Utregfan’ kun je plaatsnemen op vier verschillende tribunes. Dit zijn de Bunnikside, Cityside, Noordzijde en Zuidzijde. De fanatieke aanhang neemt sinds oudsher plaats achter het doel op de Bunnikside. Het gaat hierbij om de vakken H, J, K, L en M. De letters van deze tribune zijn verwerkt in een stoeltjespatroon.

Wil je graag met je familie een dagje naar FC Utrecht, dan heeft de club met de vakken W, X, Y en Z speciale gezinsvakken op de Cityside. Het vak waar maximaal 1.200 uitsupporters kunnen plaatsnemen, is eveneens gesitueerd op de Cityside.

Informatie over club- en seizoenkaarten van FC Utrecht

Als die hard supporters maak je het liefst tweewekelijks de gang naar Stadion Galgenwaard. Hier heb je een clubkaart of seizoenkaart voor nodig.

Een clubkaart kost eenmalig €10,00 en is te verkrijgen via de website van FC Utrecht. Daarbij geldt de regel dat je alleen kunt bestellen met een door iDIN geverifieerd account. De aanvraag wordt afgewezen wanneer je beschikt over een club- of seizoenkaart bij een andere Nederlandse betaald voetbalclub. Het aankoopbedrag krijg je vervolgens als korting op het eerste wedstrijdticket dat je bestelt. In feite betaal je dus niets voor de kaart.

Seizoenkaarten zijn eveneens online te bestellen. De goedkoopste kaarten zijn al te verkrijgen voor een bedrag rond de €220,00, waarbij de hoogst geprijsde jaarkaart over de toonbank gaat voor iets meer dan €500,00.

Maak kennis met de twee officiële supportersverenigingen van FC Utrecht

Op supportersgebied kent FC Utrecht twee supportersverenigingen waarvan je lid kunt worden. Het gaat hierbij om FCU en de Stichting True Support. FCU, dat is opgericht in 1981, vertegenwoordigt zo’n 5.500 leden en is daarmee een van de grootste verenigingen van Nederland.

De Stichting True Support bestaat sinds 2005 en beschikt over 1.200 donateurs. Dit collectief is door FC Utrecht erkend als vertegenwoordiger van supporters en gesprekspartner. Wil je lid worden van FCU, dan kun je dat in orde maken via de website. Donateur worden van de Stichting True Support kan door een e-mail te sturen aan [email protected]

Contactdetails Club

Clubnaam: FC Utrecht
Opgericht: 1 juli 1970
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Capaciteit: 23.750
Website: www.fcutrecht.nl
Bezoekadres: Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht
Telefoonnummer: 030 888 5500