Johan Cruijff Schaal

Johan Cruijff Schaal is de prijs die wordt uitgereikt aan de winnaar van de voetbalwedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De hoofdprijs staat ook wel bekend als de Supercup Nederland. Op deze pagina vind je informatie over het stadion waarin het duel wordt gespeeld, het programma Johan Cruijff Schaal en de uitslag Johan Cruijff Schaal van de meest recente editie.

Over Johan Cruijff Schaal

De eerste editie van de Johan Cruijff Schaal werd gespeeld in het jaar 1949. Destijds heette de prijs Supercup Nederland. Pas in 1991 werd er voor de tweede maal om de prijs gespeeld. Vanaf dat jaar tot en met 1993 kregen winnaars de PTT Telecom Cup uitgereikt. Tussen 1993 en 1995 veranderde de naam naar Super Cup. Vanaf 1996 heet de prijs Johan Cruijff Schaal, als eerbetoon aan de oud-voetballer van onder andere Ajax en ook Feyenoord.

Stadion Johan Cruijff Schaal

Vanaf 1996 tot aan 2017 was de Amsterdam Arena, inmiddels Johan Cruijff ArenA genoemd, het vaste stadion om de Johan Cruijff Schaal. In 2017 besloot de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) tot verandering. Sindsdien wordt het duel gespeeld in het voetbalstadion van de regerend landskampioen.

Programma Johan Cruijff Schaal

Op Voetbal Vandaag vind jij het programma Johan Cruijff Schaal. De winnaars van de Eredivisie en de TOTO KNVB Beker strijden in het weekend voordat het nieuwe voetbalseizoen in Nederland begint, tegen elkaar met de Johan Cruijff Schaal als inzet. Rechts bovenaan zie je de start en het einde van deze competitie. Daardoor weet jij meteen op welke datum de eerstvolgende editie wordt gespeeld.

Tussenstand Johan Cruijff Schaal

Ben jij op zoek naar de tussenstand Johan Cruijff Schaal? Op de speeldatum biedt Voetbal Vandaag de voetbal tussenstanden zonder vertraging. Voor statistieken over het wedstrijdverloop klik je op de tussenstand Johan Cruijff Schaal. Hier vind jij de namen van doelpuntenmakers, maar ook de meest gespeelde weddenschappen inclusief de beste odds.

Uitslag Johan Cruijff Schaal

Direct na afloop van de wedstrijd, wordt de uitslag Johan Cruijff Schaal toegevoegd aan het overzicht met voetbaluitslagen. Op Voetbal Vandaag vind jij ook alle resultaten van wedstrijden uit andere voetbalcompetities.

Meest gestelde vragen

Wat is de Johan Cruijff Schaal?

De Johan Cruijff Schaal is de jaarlijkse wedstrijd tussen de landskampioen en de winnaar van de KNVB beker.

Wie speelt de Johan Cruijff Schaal?

De landskampioen en de bekerwinnaar spelen tegen elkaar, tenzij de kampioen ook de beker heeft gewonnen. In dat geval gaat de wedstrijd tussen de nummers een en twee van de Eredivisie stand.

Wanneer wordt de Johan Cruijff Schaal gespeeld?

Dit enerverende duel is de traditionele seizoensopener. Bekijk bovenaan deze pagina om te zien op welke datum de wedstrijd gespeeld wordt.

Waar wordt de Johan Cruijff Schaal uitgezonden?

De wedstrijd wordt uitgezonden op televisie en via een livestream met voetbal te kijken op een computer. Het is ook mogelijk om een stream te kijken op een laptop, tablet en/of een smartphone.

Op welke zender kijk je naar de Johan Cruijff Schaal?

De partij die de uitzendrechten koopt is als enige aanbieder gerechtigd om de wedstrijd op televisie uit te zenden.Ga naar de selectie met voetballen op tv vandaag om achter de juiste zender te komen.

Hoe laat is de Johan Cruijff Schaal?

In het Johan Cruijff Schaal programma zie je exact wat het aanvangstijdstip is van deze spannende wedstrijd.

Waar wordt de finale van de Johan Cruijff Schaal gespeeld?

De finale van de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld in het stadion van de landskampioen. De bekerwinnaar speelt dus een uitwedstrijd.

Wie heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen?

Aan de rechterzijde van deze pagina zie je een widget met de laatste vijf winnaars van de Johan Cruijff Schaal. Daarmee weet je direct welke club de laatste editie heeft gewonnen.

Hoe kan ik voetbalwedden op de Johan Cruijff Schaal?

Voetbalwedden op de Johan Cruijff Schaal doe je bij een Nederlandse betting site die beschikt over een licentie. Ga naar het overzicht met legale bookmakers voor een overzicht van alle bookies uit Nederland die beschikken over een vergunning.