De Eredivisie ontwaakt, kijk live naar PEC Zwolle - Willem II

En dat begint gelijk lekker met een smeekbede uit Zwolle. Of men wellicht niet nóg langer winterstop kan houden. Nee, bij PEC Zwolle raast er momenteel een gigantische corona-uitbraak door de club. Iedereen lijkt getroffen, van de hoofdmacht tot en met de onder-21. Technisch manager Mike Willems noemt spelen onverantwoord en de KNVB?

Bram van Polen van PEC Zwolle in de wedstrijd tegen Vitesse
© VoetbalVandaag Images | 14-01-2022 09:58

Die wijst op het feit dat er in Zwolle 13 fitte spelers, waaronder een keeper, beschikbaar zijn. En dus wordt het cruciale duel der degradatiekandidaten versus Willem II vanavond 'gewoon' gespeeld. Voetbal Vandaag duikt in de statistieken.

  • PEC Zwolle - Willem II

  • Tijd: 20.00 uur

  • Zender: ESPN 2

De Eredivisie stand geeft voor beide ploegen geen rooskleurig beeld en dat is nog zacht uitgedrukt. PEC Zwolle staat helemaal onderaan met 6 schamele punten uit 18 wedstrijden. De club wist maar eenmaal te winnen. In de laatste 5 duels werd er twee keer gelijkgespeeld.

Willem II begon enorm sterk aan het seizoen, maar maakte gaandeweg een vrije val op de ranglijst. Het is echt een bizarre statistiek, maar de Tilburgers hebben inmiddels 9 duels op rij verloren. De ploeg van trainer Fred Grim staat 14e met 18 punten.

De Head to Head over de laatste 5 ontmoetingen met elkaar, valt met 2 overwinningen uit in het voordeel van de Tricolores. Slechts eenmaal greep PEC Zwolle de volle buit. De laatste keer dat de Zwollenaren thuis wisten te winnen van Willem II, dateert uit 2016.

Het ziet er statistisch gezien niet naar uit dat het duel van vanavond gaat eindigen in een doelpuntenfestijn. In de laatste 5 onderlinge wedstrijden vielen er maar 8 doelpunten. De meest recente krachtmeting kende een 1-0 overwinning voor Willem II, met de Turkse Duitser Görkem Sağlam als matchwinner. Hieronder zie je de samenvatting van dit duel.De clubtopscorer van PEC Zwolle is trouwens Mees de Wit, notabene een linkervleugelverdediger, met 3 goals. In Tilburg delen Kwasi Wriedt en Che Nunnely de topscorerstitel met beiden 4 goals.

Wil jij weten welke welke wedstrijden er vanavond nog meer live op televisie worden uitgezonden? In onze gids van vandaag staan alle duels die op 14-01-2022 worden uitgezonden. Je kunt natuurlijk ook alvast vooruitkijken naar andere data.