Wie is de huidige topscorer van de Eredivisie? Stand Willy van der Kuijlen-trofee

Met nog maar een speelronde te gaan, staat er niet veel meer op het spel in de Eredivisie. Maar de race om de topscorerstitel is nog in volle gang. In de vorige speelronde kwamen Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis beiden niet tot scoren. De Griekse spits behoud daarmee nog altijd zijn een doelpunt voorsprong. Wie is de huidige topscorer van de Eredivisie? Voetbalvandaag.nl zoekt het voor je uit.

Luuk de Jong in de regen tijdens Heerenveen-PSV
© PROSHOTS | 13-05-2024 11:00

Wie zijn de huidige topscorers van de Eredivisie?

De topscorers van de Eredivisie lieten dit weekend niet echt van zich horen. Sem Steijn is de enige speler die voor verandering zorgde in de strijd om de topscorerstitel. In een krankzinnige wedstrijd tegen FC Volendam scoorde hij drie keer, waardoor hij zijn teamgenoot Ricky van Wolfswinkel uit het klassement stootte. FC Twente won de wedstrijd met 7-2. Ondanks de hattrick van Steijn, maakt hij geen aanspraak meer op de Willy van der Kuijlen-trofee. De kansmakers voor de trofee zijn nog altijd Pavlidis en De Jong. AZ won met 3-0 van Go Ahead Eagles, maar de Griek kwam niet tot scoren. Ook PSV-spits De Jong vond het net niet tijdens de 1-1 gelijkspel met Fortuna Sittard. De Eindhovenaren kwamen moeizaam op gang in de 'champagne-wedstrijd' na de behaalde landstitel.

Santiago Giménez was vorige week nog tweemaal trefzeker als invaller, maar speelde dit weekend geen minuut voor Feyenoord. De Mexicaanse spits was geblesseerd en kon niet in actie komen tegen NEC. Brian Brobbey werd verkozen tot speler van het jaar door Ajax, maar was tegen Almere City niet trefzeker. Wél zag hij zijn teamgenoot Steven Bergwijn een loepzuivere hattrick maken. Bergwijn staat nu op 12 doelpunten.

In de laatste speelronde staat dus nog van alles op het spel. Pavlidis zou zijn voorsprong willen behouden. Alle wedstrijden zijn zondag 19 maart te bekijken op het schakelkanaal van ESPN. Naast de strijd om de topscorerstitel staat er in sommige regionen op de ranglijst ook nog van alles op het spel. Daarnaast zal de inspanning van Pavlidis ook cruciaal kunnen zijn voor zijn ploeg. AZ maakt namelijk nog kans op de derde plek van de Eredivisie. Kijken en genieten dus!


Sem Steijn in het shirt van FC Twente
PROSHOTS

Huidige stand topscorers Eredivisie

  1. Vangelis Pavlidis (AZ), 28 doelpunten (-)
  2. Luuk de Jong (PSV), 27 doelpunten (-)
  3. Santiago Gimenez (Feyenoord), 23 doelpunten (-)
  4. Brian Brobbey (Ajax), 18 doelpunten (-)
  5. Sem Steijn (FC Twente), 17 doelpunten (+3)

Wie is de favoriet om topscorer van de Eredivisie te worden?

Met nog maar een speelronde te gaan, breekt er een cruciale fase aan in de strijd om de Willy van der Kuijlen-trofee. Wie is de favoriet? Voetbalvandaag.nl zocht dat eerder voor je uit.