Wie zijn de topscorers van de Eredivisie? Huidige stand Willy van der Kuijlen-trofee

Het einde van de Eredivisie is, met nog vier speelrondes te gaan, in zicht. Vier van de vijf huidige topscorers vonden het net afgelopen weekend. Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis waren beiden trefzeker, waardoor de race voor de topscorer van dit seizoen nog alle kanten op kan gaan. Wie pakt aan het einde van dit seizoen de Willy van der Kuijlen-trofee? VoetbalVandaag.nl zet de topscorers voor jou op een rijtje.

Luuk de Jong juicht na zijn goal tegen Vitesse
© PROSHOTS | 15-04-2024 12:00

Wie zijn de huidige topscorers van de Eredivisie?

Lang deed Santiago Giménez nog mee voor de titel als topscorer van de Eredivisie, maar ondertussen zijn Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong flink op hem uitgelopen. De Jong en Pavlidis kwamen na deze speelronde op gelijke hoogte met liefst 26 doelputnen. In de wedstrijd tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat Vitesse (6-0) scoorde De Jong tweemaal voor de Eindhovenaren. Pavlidis scoorde eenmaal in de zwaarbevochten winst tegen RKC (3-2). Ook de herstelde Brian Brobbey vond het net één keer voor Ajax. Voor de spits van de Amsterdammers is de topscorerstitel wel uit zicht. Tóch is er nog iets voor Brobbey te halen. Hij staat namelijk nog maar 4 doelpunten van Giménez af.


Brian Brobbey in het duel met FC Twente
PRO SHOTS

Dit zijn de huidige topscorers van de Eredivisie

  1. Vangelis Pavlidis (AZ), 26 doelpunten (+1)Luuk de Jong (PSV), 26 doelpunten (+2)
  2. Santiago Gimenez (Feyenoord), 21 doelpunten (-)
  3. Brian Brobbey (Ajax), 17 doelpunten (+1)
  4. Ricky van Wolfswinkel (FC Twente), 14 doelpunten (+1)

Wie was Willy van der Kuijlen?

De Van Der Kuijlen trofee wordt elk jaar gegeven aan de topscorer van de Eredvisie. Deze is vernoemd naar PSV-legende Willy van der Kuijlen. De topscorerstrofee is dan ook naar hem vernoemd. Deze prijs eert de bijdrage van Van der Kuijlen aan het Nederlandse voetbal en zijn ongeëvenaarde doelpuntenrecord. Van der Kuijlen maakte in totaal 311 doelpunten in de Eredivisie. Na het overlijden van Van der Kuijlen in 2021, is de trofee naar hem vernoemd. Deze trofee symboliseert niet alleen individuele uitmuntendheid voorin, maar ook de blijvende invloed van Skiete Willy op de voetbalsport in Nederland.