Wanneer wordt de zomerse transfermarkt geopend?

De Eredivisie rest alleen nog de play-offs voor promotie/degradatie en Europees voetbal, dus de transfergeruchten komen steeds meer op stoom. Gaat Kylian Mbappé deze zomer eindelijk zijn overstap maken naar Real Madrid? Wat gaat er allemaal gebeuren tijdens de grote schoonmaak van Ajax? Een hoop interessante dingen om op te letten tijdens de zomerse transfer window. Maar wanneer gaat de zomerse transfermarkt van 2024 eigenlijk open? Voetbalvandaag.nl zoekt het voor je uit.

Kylian Mbappé juicht na zijn goal tegen FC Barcelona
© PRO SHOTS | 22-05-2024 12:00

Wanneer gaat de transfermarkt in Nederland open?

Met de (internationaal) succesvolle periodes van PSV en Feyenoord, hebben de spelers van de ploegen zich in de kijker gespeeld van grote Europese teams. Ook bij Ajax gaat het nodige gebeuren na het rampenjaar voor de Amsterdammers. Er zal dus genoeg gebeuren komende zomer op de transfermarkt van ons kikkerlandje. Alleen gaat de Nederlandse transfermarkt wat later open dan andere markten in het buitenland. De Nederlandse transfermarkt gaat officieel op 17 juni 2024 open. In tegenstelling tot Engeland (14 juni 2024) en België (15 juni 2024). Tóch is Nederland niet de laatste markt die open gaat. De zomerse transfermarkten in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje openen pas op 1 juli 2024.

Wanneer gaat de transfermarkt in Nederland dicht?

Het moment om met z'n allen naar uit te kijken is Deadline Day. De voorgaande jaren brachten genoeg spektakel op in alle competities. Zo haalde Ajax Borna Sosa op de valreep binnen en zag het Davy Klaassen vertrekken naar Inter. PSV stuntte diezelfde dag met de komst van Hirving Lozano. De aanvaller keerde terug na zijn tijd bij Napoli. Dit jaar is Deadline Day op 2 september 2024. Dan sluiten de transfermarkten van Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje. In België gaat men nog door tot en met 6 september 2024 en in Italië sluit de markt zelfs al op 31 augustus 2024.


Steven Bergwijn baalt van fout Ajax
PRO SHOTS

Wat is de grootste transfer van de voetbalgeschiedenis?

De duurste transfer ooit staat nog altijd op naam van Neymar Jr. In 2017 maakte hij voor 222 miljoen euro de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. In de Eredivisie was de duurst uitgaande transfer die van Antony dos Santos. In 2022 maakte de rechtsbuiten voor 95 miljoen de overstap van Ajax naar het Manchester United van Erik ten Hag. De duurst inkomende transfer in de Eredivisie is ook gelinkt aan Ajax. Steven Bergwijn maakte in 2022 voor 31,25 miljoen euro de stap naar de ploeg uit de Hoofdstad. De oud-PSV'er kwam toen over van Tottenham Hotspur.