Voetbal op tv: Spanje op herkansing tegen Schotland!

We naderen de eindfase van de kwalificatie op het EK 2024 in Duitsland en voor sommige landen liggen de tickets voor het grijpen. Donderdag aanstaande komen reeds vier van de tien groepen in actie. Aangenaam gegeven: In drie van die vier groepen wacht een onderlinge confrontatie tussen de nummers 1 en 2.

Lyndon Dykes, speler van Schotland
© PROSHOTS | 10-10-2023 12:00

Trotse koploper Schotland reist af naar Spanje en mag zich groepswinnaar kronen in groep A bij een zesde opeenvolgende driepunter. Spanje zal echter gebrand zijn op revanche na de nederlaag (2-0) op Hampden Park eerder dit jaar. In groep D komen Kroatië en Turkije tegen elkaar uit. Beide landen staan op tien punten, al hebben de Kroaten nog een wedstrijd tegoed. Ten slotte gaat het nog ongeslagen Tsjechië in groep E op bezoek bij koploper Albanië. Een maand geleden eindigde dit duel in een 1-1 gelijkspel.

EK-kwalificatie live op tv

De eerste wedstrijd die live te volgen is op Ziggo Sport Voetbal start donderdag 12 oktober om 18:00 uur. In groep D ontvangt het puntloze Letland huidig nummer 3 Armenië. Dit duel wordt bij Ziggo Sport Voetbal gevolgd door het beladen duel in groep A tussen Spanje en Schotland, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt. De andere wedstrijd in groep D wordt live uitgezonden op Ziggo Sport Extra 1. Turkije treft dus in de strijd om de koppositie gastheer Kroatië om 20:45 uur.

Daarnaast beginnen op datzelfde tijdstip nog vijf EK-kwalificatiewedstrijden. Alle hoogtepunten en doelpunten van deze wedstrijden zullen aan bod komen bij de Ziggo Sport Switch op zowel Ziggo Sport als Ziggo Sport Select. De Ziggo Sport Switch opent om 20:00 uur.

GRATIS ZIGGO SPORT

Spanje - Schotland

Waar Schotland eerder dit jaar nog aan het langste eind trok, zal Spanje zich dolgraag willen revancheren tegen de ongeslagen koploper. Ongeslagen? Schotland speelde zelfs niet één keer gelijk en won tot dusverre al zijn kwalificatiewedstrijden. Er zal de Spanjaarden veel aan gelegen zijn de Schotten weer met beide benen op de grond te zetten.

Herhaling van zetten?

De man die verantwoordelijk was voor het huzarenstukje in maart dit jaar boog afgelopen week hoogstpersoonlijk een 0-1 achterstand om voor Manchester United door opnieuw tweemaal te scoren. Bij JACKS.NL krijg je 10 keer je inzet als Scott McTominay wederom doel treft. De bookmaker dicht de Spaanse gastheren overigens ruimschoots de beste kansen toe, daar je inzet 1.29 keer wordt uitbetaald voor een overwinning van Spanje en maar liefst 11.50 keer voor een overwinning van Schotland.

Bekijk hier hoe Schotland zijn eerste overwinning boekte op Spanje sinds 1984!