Voetbal op tv: Slowakije en Hongarije kunnen zich verzekeren van kwalificatie EK 2024!

De laatste interlandbreak van dit kalenderjaar heeft zijn intrede gedaan. Het is tevens de laatste break waarin kwalificatiewedstrijden worden gespeeld voor het EK in 2024. Alvorens bekend is welke 20 naties zich kwalificeren voor het eindtoernooi en welke naties nog kans maken om het EK te bereiken via de play-offs, spelen ze in hun groep nog één of twee wedstrijden. Alleen voor Israël en Zwitserland staan nog drie wedstrijden op het programma.

Spelers van Hongarije vieren doelpunt tegen Duitsland
© PROSHOTS | 14-11-2023 12:00

Programma EK-kwalificatie woensdag 15 en donderdag 16 november

Israël en Zwitserland spelen hun resterende drie wedstrijden in een week tijd. Ze trappen woensdag om 20:45 uur af voor een onderlinge confrontatie in de Pancho Arena in Hongarije. Zwitserland kwalificeert zich wanneer het Israël verslaat. Dit duel is live te volgen bij Ziggo Sport Voetbal.

NU VOOR €13,95 PER MAAND

Naast gastland Duitsland hebben acht landen zich reeds verzekerd van deelname aan het EK 2024. Dat zijn onder andere Spanje en Schotland, die in groep A alleen nog uit moeten maken welk land eerste en welke land tweede wordt. Zij treffen donderdag respectievelijk Cyprus en Georgië. Verder komen donderdag van de al gekwalificeerde landen Oostenrijk en Portugal in actie. De Oostenrijkers gaan op bezoek bij nummer laatst Estland, terwijl de Portugezen afreizen naar het puntloze Liechtenstein. Naties die zich donderdag kunnen plaatsen voor het EK, zijn Hongarije en Slowakije. Beide hebben in hun ontmoetingen met Bulgarije en IJsland aan een punt genoeg.

18:00 uur: Azerbeidzjan - Zweden

18:00 uur: Bulgarije - Hongarije

18:00 uur: Cyprus - Spanje

18:00 uur: Estland - Oostenrijk

18:00 uur: Georgië - Schotland

20:45 uur: Liechtenstein - Portugal

20:45 uur: Luxemburg - Bosnië en Herzegovina

20:45 uur: Montenegro - Litouwen

20:45 uur: Slowakije - IJsland

Live op tv

Van de negen kwalificatiewedstrijden op donderdagavond worden er vier live uitgezonden. Om 18:00 uur is Cyprus - Spanje te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select en Georgië - Schotland op Ziggo Sport Voetbal. Om 20:45 uur is Slowakije - IJsland te volgen op Ziggo Sport Voetbal en Bulgarije - Hongarije op Ziggo Sport Extra 1. Hoogtepunten van andere duels zijn te zien op de Ziggo Sport Switch.

{{ title }}

Tijd
Zender
TV Programma