Nederland outsider voor het EK Vrouwen: Mooie odd voor nieuwe titel Oranje Leeuwinnen!

Het Nederlands vrouwenelftal begint volgende week aan het EK in Engeland. Waar de Oranje Leeuwinnen vijf jaar geleden in eigen land nog de eindzege grepen, zijn er dit jaar andere teams die favoriet zijn.

Lieke Martens in actie voor het Nederlands Vrouwenteam
© PROSHOTS | 01-07-2022 16:00

Bij Bookmaker Jack's krijg je namelijk 7.50 keer je inzet terug als Nederland wederom het EK wint. Een mooie odd dus, die ook al wel aangeeft dat de ploeg van bondscoach Mark Parsons niet de favoriet is voor de toernooiwinst. De recente vorm speelt hierin zeker een rol, want zo ongenaakbaar als Nederland onder ex-bondscoach Sarina Wiegman was, is de ploeg niet meer. Maar Oranje heeft natuurlijk wel aangetoond een écht toernooiploeg te zijn, getuige het zilver dat de ploeg in 2019 op het WK won.

7,50 voo rEK-winst Oranje Vrouwen
JACK'S

Engeland en Spanje favoriet

Dat is namelijk Spanje, dat indruk maakte tijdens de kwalificatie. De ploeg van trainer Ignacio Quereda krijgt namelijk een odd van 4.50 bij Jack's. Engeland, dat in juli voor eigen publiek speelt, heeft met 5.00 ook zeker een interessante odd. Zeker als we zien naar hoe deze ploeg onlangs nog van Nederland won in een oefenduel, waarin het liefst 5-1 voor The Three Lions werd. Saillant: De Engelse dames worden nu getraind door Wiegman, die dus wel weet hoe je een ploeg Europees Kampioen moet maken!

Zweden, dat met Nederland in de poule zit en opent tegen de Oranje Leeuwinnen, krijgt met 9.00 een nog hogere odd. Deze ploeg was enkele jaren geleden nog een van de favorieten en kan misschien nog wel verrassen.