Dit programma is de opvolger van Veronica Inside

Gisteren was de allerlaatste aflevering van het razend populaire praatprogramma Veronica Inside. Voor de ogen van 637.000 kijkers gaven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp nog eenmaal acte de presence alvorens het programmadoek viel. Verstokte fans van de mannen hoeven niet te wanhopen. Het iconische trio is vanaf 10 januari 2022 gedurende werkdagen van maandag tot en met vrijdag te zien in het splinternieuwe programma VI Vandaag.

Foto van Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp aan de tafel van Veronica Inside
© VoetbalVandaag Images | 21-12-2021 14:44

Verschillen VI Vandaag en Veronica Inside

Veronica Inside was van oorsprong een programma dat over voetbal zou moeten gaan. Dat bleek een lastige opgave. Al snel ging het daarom over tal van andere zaken. Harry Mens, Covid-19, politiek en andere non-voetbalgerelateerde onderwerpen passeerden de revue.

Het format van VI Vandaag sluit hier perfect op aan. In de ‘meningenshow’, die nog steeds voetbal als leidraad heeft, bespreken de heren onderwerpen die leven in de maatschappij. In wezen is er dus geen verschil met Veronica Inside. Behalve dat er niet wordt afgeweken van de programma-intentie en dat de show maar liefst 5 dagen per week op SBS6 wordt uitgezonden.

Elke dag een wisselende tafelgast

Bij Veronica Inside wisselden Hans Kraay Jr, Jan Boskamp en Valentijn Driessen elkaar af als tafelgast. Van Kraay is al duidelijk dat hij niet mee overgaat naar het nieuwe programma. Zoals in onderstaande video te zien is, kondigde hij na 17 jaar trouwe dienst zijn afscheid zelf aan.

Rondom Boskamp zijn er vraagtekens. Er speculeren weliswaar geruchten, maar die zijn vooralsnog niet door de hoofdpersoon bevestigd. Wel is zeker dat Voetbal International redacteur Martijn Krabbendam en scheidsrechter Nijhuis regelmatig te zien zullen zijn. Daarnaast is er flink aantal aanmeldingen van prominente BN’ers die voor zichzelf een rol zien weggelegd aan tafel. Namen die circuleren zijn Fred Teeven, Bram Moszkowicz en Özcan Akyol.

VI Vandaag, vanaf 10 januari 2022 van maandag tot en met vrijdag te zien op SBS6.