Deze 2 voetbaldocumentaires helpen jou eerste kerstdag door

Allereerst: een gezegend kerstfeest. Urbi et orbi enzo. Degenen die kerst om welke reden dan ook niet vieren, wensen wij uiteraard eveneens een schitterende dag toe. We weten het, voor sommigen onder ons is een dag zonder voetbal een dag niet geleefd. Volledig terecht overigens. Hoewel er tot onze spijt vandaag geen live voetbal wedstrijden op tv zijn, kunnen we jou wel verblijden met de aankondiging van 2 voetbaldocumentaires op de Nederlandse televisie die jij ab-so-luut niet mag missen op eerste kerstdag.

Supporter verkleed als kerstman op een voetbaltribune
© VoetbalVandaag Images | 25-12-2021 00:00

The King - Jari Litmanen

Jari Litmanen staat in Finland bekend als de beste voetballer ooit. De man heeft zelfs een standbeeld gekregen. Als voetballer diende hij clubs als Ajax, FC Barcelona, Liverpool FC en natuurlijk FC Lahti.

In de documentaire The King - Jari Litmanen, die in 2012 al in première ging, neemt de hoofdpersoon je mee langs de plaatsen waar hij zijn successen beleefde. Middels bewegende beelden van zijn voetballoopbaan en interviews met personen die belangrijk voor Litmanen waren, krijg jij een goed beeld van het leven van deze internationale voetbalheld.

  • Zender: Ziggo Sport voetbal
  • Tijd: 21.25 uur
  • Duur: 105 minuten

El Clasico door de jaren heen

Een van de bekendste wedstrijden ter wereld is El Clasico, de verhitte strijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. In de bijna twee uur durende ‘El Clasico door de jaren heen’ neemt La Liga-kenner Sierd de Vos je mee naar de mooiste edities die gedurende de laatste 20 jaar zijn gespeeld. ‘El Sierd’ kennende komen daarin volop sappige anekdotes voorbij, gecombineerd met een flinke dosis humor.

  • Zender: Ziggo Sport Extra 1
  • Tijd: 22.55 uur
  • Duur: 105 minuten

Voor de complete tv gids met voetbal programma's, live wedstrijden, herhalingen en samenvattingen bezoek dan onze voetbal op tv gids.