Corona treft Boxing Day, deze duels gaan vooralsnog door

In Engeland wordt er sinds het einde van de tweede wereldoorlog gevoetbald op tweede kerstdag. En dat is prettig, want daardoor kun jij Boxing Day lekker voor de televisie doorbrengen. Oospronkelijk had de Engelse voetbalbond ook dit jaar een vol voetbalprogramma op kerst gepland. Maarja... Corona... Tot dusver zijn er 3 van de 9 Premier League wedstrijden afgelast. Naast Engels voetbal wordt er ook bij onze zuiderburen gespeeld. Van de 5 duels die er in de Jupiler Pro League ingepland stonden, gaat vooralsnog alleen KV Kortijk - Royal Antwerp niet door.

2 voetbal supporters verkleed in een kerstkostuum met een AFC Sunderland sjaal
© VoetbalVandaag Images | 26-12-2021 00:00

Bovenstaand heeft gevolgen voor het voetbal op tv, aangezien er verschillende duels bij Ziggo live zouden worden uitgezonden. Onderstaand de wedstrijden die nog wel live te zien zijn, inclusief de tijd en de juiste zender(s).

Cercle Brugge - Club Brugge

 • Competitie: Jupiler Pro League
 • Tijd: 13.25 uur
 • Zender: Ziggo Sport Extra 2

Een voetbalderby als deze vereist natuurlijk weinig uitleg. Ondanks dat het verschil in punten op de ranglijst liefst 18 punten in het voordeel van Club is, staat dit treffen op zich. Voor de blauw-zwarte zijde van Brugge, nummer 2 in de Jupiler Pro League stand, is het met een achterstand van 6 punten op Union Sint-Gillis aanhaken of afhaken.

Met een Ziggo abonnement kun je op maximaal 3 schermen kijken. Komt extreem goed van pas, omdat Liverpool - Leeds United slechts 10 minuten eerder is begonnen.

Cercle Brugge - Club Brugge

Manchester City - Leicester City FC

 • Competitie: Premier League
 • Tijd: 15.50 uur
 • Zenders: Ziggo Sport Voetbal

Om 15.50 uur kun je klaar gaan zitten voor Manchester City, de huidige koploper in de Engelse competitie, voor een rechtstreeks duel tegen het Leicester City van fenomeen Jamie Vardy. Welk van de 2 Cities gaat er met de winst vandoor?

Manchester City - Leicester City FC

Aston Villa - Chelsea FC

 • Competitie: Premier League
 • Tijd: 18.00 uur
 • Zenders: Ziggo Sport / Ziggo Sport Select

De derde live wedstrijd die wij aanraden is het duel tussen Aston Villa en Chelsea FC. Leuk potje, waarbij nummer 3 Chelsea een overwinning hard nodig heeft om niet nog verder uit het zicht van Manchester City en Liverpool te raken. Aston Villa staat met een keurige 10e plaats in de middenmoot.

Aston Villa - Chelsea FC

Union Sint-Gillis - KAA Gent

 • Competitie: Jupiler Pro League
 • Tijd: 18.25 uur
 • Zender: Ziggo Sport Voetbal

We sluiten tweede kerstdag af met de verrassende koploper van België, Union Sint-Gillis. De ploeg van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop kruist de degens met KAA Gent, dat zijn groep in de Conference League glansrijk won. In de competitie staat de club vijfde, op 13 punten achter de directe tegenstander van vanavond.

Union Sint-Gillis - KAA Gent

Waar kan ik het beste een Ziggo abonnement afsluiten?

Toch wel een beetje de hamvraag van vandaag. Zonder een abonnement op Ziggo kun je bovenstaande voetbalwedstrijden namelijk niet op televisie kijken. Vergelijk abonnementen via Voetbal Vandaag, ga voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding en verzeker jezelf van een digitaal toegangsbewijs voor alle duels.