Afrika Cup arbiter fluit 3 keer voor het eindsignaal

Hahaha, op die Afrika Cup gebeuren de meest bizarre dingen en de hele wereld kijkt toe. Behalve in Nederland. Daar kijkt echt bijna niemand naar het toernooi. De wedstrijd Tunesië - Mali van gister bijvoorbeeld. Kijkcijfers wijzen uit dat 39.000 huishoudens minimaal een minuut hebben afgestemd op de topper. Hoeveel mensen zouden er echt gekeken hebben? In ieder geval is de Afrika Cup 2022 nu al een legendarisch toernooi, maar voornamelijk door randzaken. Wat denkt u van een scheidsrechter die er na 85 minuten gewoon mee stopt?

Janny Sikazwe geeft een vrije trap in een voetbalwedstrijd
© VoetbalVandaag Images | 13-01-2022 13:01

Is echt gebeurd. Zeer gerespecteerd leidsman Janny Sikazwe, die we allemaal kennen omdat hij al sinds 2007 is aangesloten bij de FIFA, was gisteren de arbiter van dienst bij Tunesië - Mali.

Bij een 0-1 stand voor Mali besloot de Zambiaan na 85 minuten voetbal dat het welletjes was geweest en floot voor het eind. Daarop volgde chaotische taferelen, iedereen pisnijdig.

'Nou okee, dan gaan we wel door', moet Sikazwe gedacht hebben om vervolgens voor de tweede maal de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Nu na 89 minuten en 44 seconden. Geen extra tijd ook, ondanks 2 penalty's, blessures en een rode kaart.

Resultaat: Mali tevreden met de 3 punten en aan de kant van Tunesië iedereen he-le-maal waus. Spelers en een trainer die de Zambiaan bijna aanvlogen, op het veld lopende stewards die de scheids te ontzetten en...

Kostelijke televisie. Echt heel vermakelijk. Vooral omdat hij na het tweede eindsignaal uiteindelijk voor de derde keer wilde hervatten. Maar daar had niemand aan de kant van de Tunesische voetballers nog zin in. En dus blies de arbiter met alleen de voetballers uit Mali op het veld uiteindelijk voor de derde keer een eind aan de wedstrijd. Dat noemen we nu een regelrechte aanfluiting.We moesten even opzoeken wanneer we weer van hem kunnen genieten, maar dat kunnen we niet vinden. Zou het kunnen dat de FIFA-waarnemer van dienst een onvoldoende heeft genoteerd op het rapport?

Wilt u weten welke Afrikaanse wedstrijden u vandaag kunt kijken? In onze voetbal tv gids presenteren wij de gehele programmering van 13-01-2022 en kunt u ook alvast doorbladeren naar aankomende uitzendschema's.