3 live wedstrijden die deze maandag draagbaar maken

De kerstdagen zitten er weer op en dan is het vandaag ook nog eens maandag, volgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij uitstek de minst populaire dag onder Nederlanders. Tel daarbij op dat het voetbal stilligt in een groot aantal competities en de vooruitzichten stemmen somber. Dat is echter buiten Voetbal Vandaag om gerekend. In dit artikel fleuren wij deze maandag op, met de aankondiging van interessante wedstrijden die de dag na kerst zo draagbaar mogelijk maken.

Cristiano Ronaldo balt zijn vuist
© VoetbalVandaag Images | 27-12-2021 00:00

Want JA, gelukkig wordt er weer voetbal uitgezonden. Op de kanalen van Ziggo worden er vandaag liefst drie live voetbalwedstrijden uitgezonden. Dat zijn twee van de in totaal vier duels op het Jupiler Pro League programma, terwijl de dag wordt afgesloten de laatste wedstrijd uit speelronde 19 in de Premier League.

Sporting Charleroi - OH Leuven


Sporting Charleroi tegen OH Leuven is een rechtstreeks duel tussen de nummer 6 en 15. De thuisploeg wist 3 van de laatste 5 duels te winnen, terwijl Leuven slechts eenmaal zegevierde. Het doelsaldo is eveneens in het voordeel van Charleroi met +12 om -8. Een speler om absoluut in de gaten te houden is Shamar Amaro Nicholson. De rapper aanvaller scoorde tot dusver 3 keer in de Pro League en bezet daarmee de derde plaats op de topscorerslijst.

Sporting Charleroi - OH Leuven

Newcastle United - Manchester United

  • Competitie: Premier League
  • Tijd: 20.50 uur
  • Zenders: Ziggo Sport, Ziggo Sport Select

Het sluitstuk van Premier League speelronde 19 is besteed aan Newcastle United en Manchester United. De rijkste club ter wereld tegen een van de meest populaire club wereldwijd. Manchester United bezet de zevende plaats, Newcastle United de enerlaatste. Opmerkelijk is dat de ploeg van Cristiano Ronaldo in de laatste 3 wedstrijden, telkens eenmaal tot scoren kwam. Newcastle United incasseerde in de 3 meest recent gespeelde duels, liefst 11 tegentreffers.

Newcastle United - Manchester United

Beerschot - Anderlecht


De rode lantaarndrager uit de hoogste Belgische voetbalcompetitie tegen de recordkampioen. Voor Beerschot wordt het zaak om drie punten te pakken, terwijl Anderlecht kan profiteren van het derbyverlies van Club Brugge en gelijk in punten komen met de huidige nummer 2.

Beerschot - Anderlecht