Spanje tegen Zwitserland in de Nations League, een herhaling van zetten. Verdien 6.5 keer je inzet bij een 1-1 uitslag!

Donderdagavond nemen Spanje en Zwitserland het tegen elkaar op in hun derde groepsduel van de Nations League. Het duel is een affiche dat de laatste jaren geregeld op het programma stond. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, was op het afgelopen EK. Na een formidabel optreden van Yann Sommer stond de 1-1 op het scorebord na de verlening. La Roja was de Zwiters uiteindelijk te machtig na strafschoppen. De uitslag is er één die we vaker zien bij Spanje-Zwitserland. Zou het donderdag weer zover zijn? Bij Bet365 krijg je 6.5 keer je inzet bij een 1-1 eindstand!

Spanje Zwitserland Nations League
© PROSHOTS | 08-06-2022 21:00
  • Tip: beide teams scoren (1.83)
  • Tip: Alvaro Morata maakt een doelpunt (2.50)
  • Longshot: Gavi maakt een doelpunt (3.75)
  • Longshot: de exacte uitslag is 1-1 (6.50)

Spanje-Zwitserland: een herhaling van zetten

Het is niet de eerste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnemen in de Nations League. In het vorige seizoen troffen de landen elkaar in de poulefase van het toernooi, waarin Spanje uiteindelijk groepshoofd werd en Zwitserland het met de derde plaats moest doen. In de laatste vijf ontmoetingen tussen de twee werd nooit meer dan twee keer gescoord, maar toch denken we dat de kaarten donderdag anders zijn geschud.

De Zwiters maakten afgelopen zondag een slechte beurt tegen Portugal door met 4-0 van het veld te worden geveegd. Ronaldo was de in het rood vergulde verdediging twee keer te slim af, maar wie de wedstrijd heeft gezien kan niet ontkennen dat hij wel twee hattricks had kunnen maken. Niet alleen de verdediging van Zwitserland is zo lek als een mandje, ook de Spanjaarden hebben het defensief gezien niet altijd even goed op orde. In de zeven uitwedstrijden die La Selección in de Nations League speelde, werd nog nooit de nul gehouden. De odd van 1.83 op Bet365 voor beide teams scoren valt dus wel te begrijpen.

De geslepen stier en de jongste Spaans doelpuntenmaker ooit

De ene keer loopt het Spaanse publiek met hem weg, de andere keer kunnen ze zijn bloed wel drinken. Wie bij deze omschrijving aan Alvaro Morata dacht, krijgt tien punten. Afgelopen EK was hij in de halve finale tegen Italië eerst nog de redder van Spanje, maar miste daarna de beslissende strafschop waardoor de Zuid-Europeanen huiswaarts moesten. Desondanks mag de spits van Atlético Madrid - die het voorbije seizoen werd verhuurd aan Juventus - vaak aan de aftrap beginnen bij de ploeg van Luis Enrique. In de laatste wedstrijd tegen Tsjechië begon nam hij plaats op de bank, maar tegen Portugal speelde hij wel en was hij trefzeker. De verwachting is dat Morata tegen Zwitserland weer zijn opwachting gaat maken, een doelpunt sluiten we niet uit en daar hoort een odd van 2.50 bij.

Morata Spanje Zwitserland
PROSHOTS

Iemand die tot nog toe alleen maar liefde heeft ontvangen van de Spaanse entourage, is Gavi. De zeventienjarige middenvelder van FC Barcelona mag zich sinds zondag de jongste doelpuntenmaker ooit van Spanje noemen, nadat hij het net wist te vinden tegen Tsjechië. Of de heetgebakerde Spanjaard het kunstje kan herhalen is de vraag, maar voor een odd van 3.75 is het een leuke bet om te spelen.