Koeman maakt zich op voor loting van Final Four: lees hier alles over de finalewedstrijden van de Nations League!

Nu Louis van Gaal heeft afgezwaaid als bondscoach van het Nederlands elftal mag Ronald Koeman zich langzaam op gaan maken voor zijn tweede ambtstermijn bij Oranje. Vanaf woensdag 25 januari kan de oefenmeester zich echt gaan voorbereiden op wat komen gaat, aangezien de loting voor de wedstrijden tussen de Final Four in de Nations League dan op het programma staat. Lees hier alles over de Final Four-wedstrijden!

Ronald Koeman Oranje Nations League
© ADVERTORIAL | 17-01-2023 17:00

Welke landen behoren er tot de Final Four?

Naast Oranje hebben ook Kroatië, Italië en Spanje zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Net als het Nederlands elftal eindigden zij als eerste in hun groep van de A-categorie. Deze tegenstanders lieten de finalisten achter zich in hun groep:

Groep A1

 1. Kroatië
 2. Denemarken
 3. Frankrijk
 4. Oostenrijk

Groep A2

 1. Spanje
 2. Portugal
 3. Zwitserland
 4. Tsjechië

Groep A3

 1. Italië
 2. Hongarije
 3. Duitsland
 4. Engeland

Groep A4

 1. Nederland
 2. België
 3. Polen
 4. Wales

Waar en wanneer worden de finalewedstrijden van de Nations League gespeeld?

Vanaf 14 juni worden de finalewedstrijden van de Nations League gespeeld in ons eigen Nederland. Op 14 en 15 juni worden de halve finales afgewerkt, waarna de troostfinale en finale op 18 juni volgen. Er zijn twee speelsteden aangewezen voor de duels: Rotterdam en Enschede, wat betekent dat de wedstrijden in De Kuip en in de Grolsch Veste worden gespeeld.

Wanneer is de loting voor de finalewedstrijden van de Nations League?

De loting voor de finale van de Nations League is op woensdag 25 januari, twee dagen nadat Koeman is gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. Om 11:00 gaan de balletjes rollen in het Zwitserse Nyon.