Serie A stadions die worden gedeeld tussen aartsrivalen

De Italiaanse Serie A kent enkele schitterende voetbalstadions waar de sfeer vanaf druipt. Het klassieke Stadio Olimpico in Rome bijvoorbeeld, thuisbasis van zowel AS Roma als Lazio Roma. En niet te vergeten het Giuseppe Meazza, waar aartsrivalen AC Milan en Internazionale beiden spelen. Heb jij je altijd afgevraagd in welk Serie A stadion de meeste supporters passen, welk voetbalstadion Italië het kleinst is en welk stadion in de hoogste Italiaanse competitie het langst bestaat? Lees dan snel verder.

Serie A stadion san siro
© VoetbalVandaag Images | 09-03-2022 07:34

Welk stadion is het kleinst en wat is het grootste voetbalstadion Italië?

Het Stadio Pier Luigi Penzo voldoet maar net aan de eisen van de Italiaanse voetbalbond. Met een maximum capaciteit van 7.371 supporters is het onderkomen van Venezia FC het kleinste Serie A stadion. De meeste supporters passen in Giuseppe Meazza, door AC Milan supporters liefkozen San Siro genoemd. Dit karakteristieke, uit 1926 daterende voetbalstadion heeft een capaciteit van 75.923 fans.

Natuurlijk zijn er nog veel meer stadions die het vermelden waard zijn. Zo liggen sommige thuishavens er schitterend bij, tussen bijvoorbeeld de bergen. Ook het Stadio Diego Armando Maradona is bijvoorbeeld een iconisch voetbalstadion. Bekijk hieronder de beelden van alle Serie A voetbalstadions. Bij elk stadion staat de club die er speelt, de capaciteit en het jaar van opening.Wat is het oudste Serie A voetbalstadion?

De nieuwigheid druipt er in Italië niet vanaf zeg maar. Het oudste voetbalstadion van de hoogste Italiaanse competitie staat in Genoa. Het Stadio Luigi Ferraris is geopend in op 22 januari 1911. Genoa CFC en Sampdoria spelen beiden in dit stadion, dat na enkele renovaties een totale capaciteit heeft van 36.600 plaatsen.

Serie A stand en programma bekijken

In een oogopslag weten wie er bovenaan staat in de Serie A ranglijst? Op Voetbal Vandaag zie je direct wat de Serie A stand is op de pagina van de hoogste Italiaanse competitie. Niet alleen de stand maar ook het programma of de laatste uitslagen vind je allemaal op dezelfde pagina. Selecteer een willekeurige wedstrijd uit de Serie A en de volgende pagina die voor je opent laat je alle details van die wedstrijd zien.


Ideal bonus tot € 100

Let op! Wat kost gokken jou? Speel bewust 18+ | Alle bookmakers met iDeal