VoetbalVandaag's Algoritme Voorspelt Winst Rangers en AS Roma: Hoe werken de Voetbal Vandaag Voorspellingen?

De halve finales van de UEFA League en de Conference League leverden gisteren een aantal interessante resultaten op. Het algoritme van VoetbalVandaag.nl voorspelde correct de winst voor Rangers en AS Roma, maar hoe werkt het? En nog belangrijker, kan jij winst maken door te wedden op de voorspellingen van VoetbalVandaag?

feyenoord-viert-de-conference-league-finale-plaats
© IMAGO / Box to Box Pictures | 06-05-2022 12:42

Voorspellingen Halve Finales Europese Leagues

Gister was natuurlijk een top avond voor voetballiefhebbers, op de eerste plaats door de kwalificatie van Feyenoord. De Rotterdammer mogen zich dankzij het 0-0 gelijkspel in en tegen Marseille opmaken voor de finale Conference League. Tegenstander in de Conference League finale gaat AS Roma zijn dat thuis wist te winnen van Leicester City. AS Roma was volgens Jacks wel favoriet met 44.4% kans op een overwinning. Echter het Algoritme van VoetbalVandaag gaf 51.2% kans dat AS Roma ging winnen.

Maar ook de finale UEFA League heeft een Nederlands tintje, dankzij oud international en trainer van Rangers, Giovanni van Bronckhorst. Glasgow Rangers Football Club was thuis met 3-1 te sterk voor RB Leipzig. Iets dat volgens de bookmaker Holland Casino slechts 27.8% kans had van slagen. Echter het VoetbalVandaag Algoritme gaf 50.1% kans dat Rangers zou winnen. Waardoor de odds voor deze uitslag op 3.80 uit kwam.


glasgow-rangers-trainer-van-bronckhorst-viert-finale-plek-europa-league
IMAGO / PA Images

Hoe worden de voorspellingen van Voetbal Vandaag gedaan

Vrijwel iedere dag van de week staan er op Voetbal Vandaag voorspellingen klaar. Maar waar komen deze voorspellingen vandaan en hoe werkt het algoritme? We hebben de ontwikkelaar van het VoetbalVandaag Algoritme om uitleg gevraagd.

"De voorspellingen worden gedaan met het zogenaamde algoritme. Dit is een statistische methode die gebruikt kan worden om voorspellingen te doen op basis van eerdere resultaten. Het algoritme kijkt naar het gedrag in het verleden van teams in soortgelijke situaties en dan berekend het daarop een procentuele kans. Bookmakers doen hetzelfde alleen werken wij met een eigen berekening, die volgens ons beter is."

Kan je winst maken met wedden op de voorspellingen

Een veel gestelde vraag van VoetbalVandaag bezoekers, maak ik winst als ik alle voorspellingen wed bij de bookmaker? Had je in maart alle voorspellingen ingezet had je inderdaad 10% winst gemaakt. Nu zal je misschien denken dat dit niet veel is voor gokken op voetbal. Maar een dergelijk Return On Investment bij sportbetting is echt niet verkeerd. Let wel op dat het geen enkele garantie is dat we iedere maand dezelfde resultaten behalen.

Wedden op voetbal begint met een bepaalde basis kennis over gokken voor beginners. Wanneer je niet de disciplines kunt opbrengen om consequent te wedden is het beter om je centen op de roulette tafel te leggen.