Scorito Topcoach Tips: risico nemen in je laatste linie om budget voor goals en assists te creëren

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie staat op het punt van beginnen en dat geldt ook voor de spelers van het spel Topcoach op het platform Scorito. Tijdens de periode waarin de transfermarkt geopend is voorziet VoetbalVandaag je wekelijks van een tip die betrekking heeft op de aanstaande speelronde en een tip voor de lange termijn. Vandaag staat er één voor de korte termijn op het programma: risico nemen met een laatste linie die volledig bestaat uit spelers van één club om ruimte te maken in je budget voor het middenveld en de aanval.

Vaessen als doelman van RKC
© PROSHOTS | 10-01-2024 17:00

Aangezien je in de eerste drie speelronden van de tweede seizoenshelft vrij bent in de keuze van je spelers, kan je ervoor kiezen om flink wat risico te nemen. Eén van de veel gebruikte tactieken is besparen op je laatste linie, aangezien je met die linie normaliter de minste punten scoort. Voor speelronde zeventien geven we je een voorbeeld voor wat je zou kunnen kiezen.

Stap 1: selecteer een wat lager geklasseerd team waarvan je denkt dat ze wel eens de nul kunnen houden

In speelronde zeventien spelen Feyenoord en PSV allebei een thuiswedstrijd tegen respectievelijk NEC en Excelsior en dat is dit seizoen al meerdere keren kassa gebleken. De Kuip en het Philips Stadion zijn dit jaar twee vestingen gebleken waarin veel door de thuisclubs is gewonnen, maar bovenal ook veel is gescoord. Het betekent dat je het liefst zo veel mogelijk spelers wil selecteren die een assist kunnen geven of een doelpunt kunnen maken. Voordat je de beslissing over deze spelers kan maken, is het bij deze tactiek zaak om de verdediging in te richten.

Buiten de duels van Feyenoord en PSV staan ook Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam, FC Twente - AZ, PEC Zwolle - sc Heerenveen, FC Volendam - Almere City, Go Ahead Eagles - Ajax en Vitesse - FC Utrecht op het programma. Welke club je selecteert is natuurlijk je eigen beslissing, maar op het eerste oog lijken RKC en Utrecht misschien wel het meest aanspraak te maken op een kans om de nul te houden.

Stap 2: checken van blessure-updates en maken van je team

Wat je ook altijd moet doen voordat je het definitieve team op vrijdag gaat maken, is het checken van al het nieuws rondom de spelers die je voor ogen hebt. Check daarom even de hoogtepunten van de persconferenties die zijn en/of vooruitblikken op de websites van de clubs. Daarin zijn de blessure-updates natuurlijk het belangrijkste. Mocht alles goed zijn, dan kan je een team selecteren zoals in onderstaand voorbeeld. Wie je precies op de bank zet is afhankelijk van het budget dat je nog over hebt.

Voetbalvandaag.nl

Mocht de club die je hebt gekozen, in dit geval RKC, de nul houden? Dan krijg je per verdediger minimaal 102 punten wanneer er geen gele kaarten zijn gevallen. Je doelman levert je in dat geval minimaal 118 punten op.