Scorito Topcoach Tips: goedkope Eredivisie-parels scouten voor de tweede seizoenshelft

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie staat op het punt van beginnen en dat geldt ook voor de spelers van het spel Topcoach op het platform Scorito. Tijdens de periode waarin de transfermarkt geopend is voorziet VoetbalVandaag je wekelijks van een tip die betrekking heeft op de aanstaande speelronde en een tip voor de lange termijn. Vandaag staat er één voor de lange termijn op het programma: het scouten van parels van ondermaats presterende clubs voor de tweede seizoenshelft.

Victor Jensen juicht bij FC Utrecht
© PROSHOTS | 09-01-2024 17:00

Stap 1: selecteer clubs waarvan je denkt dat ze gaan klimmen op de ranglijst

De spelers van clubs Feyenoord, PSV, AZ en Ajax kan je waarschijnlijk allemaal al wel makkelijk oplepelen, maar het grote probleem is dat deze vaak erg duur zijn. Waar je je echt mee kan onderscheiden zijn de parels van clubs die naar jouw mening onder hun stand hebben geleefd en waarvan je denkt dat er potentie is om te klimmen op de ranglijst. Een mooi voorbeeld van zo’n club is FC Utrecht, dat al negen wedstrijden op rij ongeslagen is in de Eredivisie maar nog altijd op de dertiende plaats staat.

In de eerste seizoenshelft waren de spelers van Utrecht een stuk duurder als dat ze nu in de tweede seizoenshelft zijn. De vier duurste spelers van de Domstedelingen zijn met Ryan Flamingo, Vasilos Barkas, Victor Jensen en Hidde ter Avest allemaal 'maar' 1.75 miljoen euro en dat drukt niet zo erg op je transferbudget.

Stap 2: welke spelers van je geselecteerde club zijn in vorm?

Wanneer je de club hebt gevonden waarvan jij denkt dat ze de weg omhoog gaan vinden op de ranglijst, is het tijd om een blik op de selectie te gaan werpen. Als voorbeeld blijven we voor het gemak even bij Utrecht. Daar zijn momenteel meerdere spelers die uitblinken, maar twee spelers steken er qua rendement en potentie toch wel echt bovenuit.

Zo is Jensen, die hierboven al even werd genoemd, een speler om in de gaten te houden. De van Ajax overgekomen Deen heeft zich onder Ron Jans verzekerd van een basisplaats en sloot het seizoen af met telkens één goal in de laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk AZ, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Jensen zit er wel lekker in zou je dus kunnen zeggen en dat maakt de kans op een goede tweede seizoenshelft natuurlijk een stukje groter en dat ‘gokje’ zou je voor 1.75 miljoen wel kunnen nemen.

Voetbalvandaag.nl

Er is nog een teamgenoot van Jensen die er qua rendement lekker in zit bij Utrecht. Souffian El Karouani werd afgelopen zomer bij NEC weggeplukt door Utrecht. In Nijmegen stond de linksback er al om bekend dat hij niet is vies is van een assist of een goal en dat lijkt hij nu ook bij Utrecht langzaam op te pakken. In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, gaf hij een assist en ook tijdens de oefenwedstrijd op het Utrechtse trainingskamp tegen SK Beveren was El Karouani belangrijk. De Marokkaan maakte één goal en begint dus met veel vertrouwen aan de tweede seizoenshelft. De grote grap van het verhaal is dat hij 'slechts' 1.25 miljoen euro kost!

Stap 3: hou je beoogde spelers de komende speelronden in de gaten

Aangezien je nog tot en met vrijdag 2 februari de tijd hebt om je vaste team te maken, hoef je je gevonden parels nog niet per se te selecteren voor de speelrondes die tijdens de komende weken op het programma staan. Maak dus gewoon een lijstje en streep hier naar eigen inzicht mensen van weg of voeg er toe.