BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

SC Heerenveen

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie, statistieken, programma, uitslagen en clubinformatie over de Friese voetbalclub SC Heerenveen. Het eerste waar je oog op valt, is de volgende wedstrijd binnen het SC Heerenveen programma. Op dit duel kun je interactief een 1X2 voorspelling toepassen.

Met de speciaal ingerichte tabel ben je op de hoogte van de laatste tien SC Heerenveen uitslagen. De directe invloed van deze resultaten is verwerkt in de ranglijst, waarbij de plaats waarop SC Heerenveen in de stand staat is gemarkeerd.

De SC Heerenveen selectie bestaat uit een overzicht met actuele contractspelers, waarbij je te zien krijgt hoeveel goals elk teamlid heeft gemaakt, maar ook hoeveel doelpunten zij hebben voorbereid en het aantal kaarten waartegen spelers zijn aangelopen.

De nieuwste SC Heerenveen shirts vind je op deze pagina en kun je gelijk bestellen via de link die leidt naar de SC Heerenveen fanshop of een erkend verkooppunt.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken, is informatie over hoe je SC Heerenveen live op tv kijkt en wat de kosten hiervan zijn. Aansluitend kom je te weten waar je legaal livestreams kunt vinden en waarom deze gratis zijn.

Tenslotte vind je in het nieuwsoverzicht actualiteiten rondom de Friezen vanuit een betting perspectief. Elk artikel-onderwerp is zorgvuldig gekozen om jou in staat te stellen je analyse zo compleet mogelijk te maken.

Voorspel de aankomende wedstrijd van SC Heerenveen

Binnen het Eredivisie programma van SC Heerenveen worden er flink wat wedstrijden afgewerkt. Op deze pagina zie jij direct wanneer het volgende duel op de planning staat, wie de tegenstander is en hoe laat er wordt afgetrapt.

Vergeet niet je voorspelling aan te klikken, want die kan letterlijk goud waard zijn. Zoals je ziet heeft Voetbal Vandaag een 1X2 (thuis, gelijkspel, uit) weddenschap toegevoegd. Je kunt een van de drie opties aanklikken om door te geven wat jij verwacht qua winnaar. Zodra je dit hebt gedaan, krijg je te zien hoeveel procent van de overige bezoekers hetzelfde denkt over de uitslag van SC Heerenveen.

Gebruik die statistieken om geld te winnen. Onder de percentages wordt de beste odd weergegeven, gekoppeld aan jouw voorspelling. Vul het bedrag in dat je met deze quotering wil laten vermenigvuldigen, waarna de ingebouwde calculator je laat zien hoe hoog jouw potentiële winstbedrag wordt.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Mooie quote, maar is dat eigenlijk wel zo? Met de laatste tien SC Heerenveen uitslagen weet je in ieder geval in welke vorm de ploeg verkeert en welke sfeer er in de kleedkamer heerst.

Aan de hand van deze uitslagen kun je dus toch enkele conclusies trekken. De bal blijft echter rond en ooit komt er een eind aan een negatieve reeks, of winning streak. Misschien gebeurt dit wel tijdens de aankomende wedstrijd.

SC Heerenveen uitslagen en tussenstanden

Vooropgesteld is het aanbieden van een tussenstand niet exclusief, je vind deze op tientallen websites en zelfs bij het oude vertrouwde Teletekst 818. Wat daarentegen wel als unique selling point beschouwd mag worden, is de snelheid waarmee Voetbal Vandaag jou voorziet van alle actuele live uitslagen.

Zonder vertraging ben je direct op de hoogte van noemenswaardige gebeurtenissen op het speelveld. Daar kun je goals, doelpuntenmakers, corners en kaarten onder verstaan. De snelheid van updaten wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingen met de beste databedrijven.

Waarom er haast wordt gemaakt met tussenstanden, laat zich niet moeilijk raden. Ten eerste is dat een stukje service, terwijl je anderzijds op basis van statistieken nog snel een bet kunt plaatsen op het team dat de volgende goal maakt.

Wil je wedden op wedstrijden van SC Heereveen? Met de statistieken op deze pagina bereid jij jezelf optimaal voor om de juiste weddenschap te plaatsen.

Laats niet aan het toeval over met stats over de SC Heerenveen selectie

In het overzicht waar je de SC Heerenveen selectie kunt vinden, staan alle spelers die dit seizoen onder contract staan bij de Friese club. Deze sectie op de website is te allen tijde actueel, dus ook wanneer er vanuit de club een SC Heerenveen transfer bekend wordt gemaakt.

De doelpunten van de selectie staan netjes gerangschikt per speler, zodat je meteen kunt zien met welk teamlid tegenstanders rekening moeten houden. Ook het aantal assists en verkregen gele en rode kaarten kun je terugvinden in de tabel.

Deze informatie is om verschillende redenen handig om bij de hand te hebben wanneer je weddenschappen gaat voorbereiden.

Zo kun je het traditionele SC Heerenveen shirt van dit seizoen bestellen

In de widget die rechtsonder op deze site is geplaatst, vallen twee zaken op. Aan de ene kant worden de huidige SC Heerenveen shirts getoond, terwijl daaronder een levensgrote knop staat met de tekst ‘plaats bestelling’.

Ga jij graag gehuld in het traditionele SC Heerenveen tenue met klassieke pompeblêden, grijp dan meteen je kans. Door je order te plaatsen, volgt er een link naar de SC Heerenveen fanshop, of een derde verkooppunt dat gelicentieerd is om officiële fanattributen te mogen verkopen.

Kijk alle wedstrijden van SC Heerenveen op tv of via het internet

Binnen de Nederlandse televisiewereld is het geen vanzelfsprekendheid dat er voetbalwedstrijden uit de Eredivisie wordt uitgezonden op openbare kanalen, die zijn opgenomen in het basispakket.

De uitzendrechten van zenders waarop je een livestream Eredivisie kunt kijken, behoren toe aan ESPN. Zij bieden wedstrijden via je tv provider aan in pakketvorm. Op de pagina voetbal op tv staan alle Nederlandse providers die naast ESPN ook Ziggo Sport, voor internationaal topvoetbal, aanbieden.

Hier kun jij zien welke pakketten er af te nemen zijn en voor welke prijs. Doordat je vergelijkingsmateriaal in handen hebt, bepaal jij zelf via welke provider je vanaf nu alle duels live op televisie kijkt.

Wat je ook zelf kunt bepalen, is of je een gratis livestream van SC Heerenveen wil kijken in de hoogste kwaliteit. Met een ESPN abonnement kun je dit doen via je computer of een mobiel apparaat.

Via een bookmaker kijk je echter volledig kosteloos. Je maakt gratis een account aan en kunt daarna meteen kiezen voor een vloedgolf aan streams. Naast de hoge kwaliteit, brengt kijken via een bookie nog een enorm groot voordeel met zich mee: Je kunt tegelijkertijd wedden op duels die je kijkt. Dat is een fantastische win-win situatie die geen geld kost, maar knaken oplevert. Bekijk de bookmakers Nederland pagina om direct het actuele stream-aanbod te kijken.

Het laatste SC Heerenveen nieuws vanuit een ‘ik wil geld winnen’ idee

De nieuwscategorie die je ziet staan aan de rechterzijde van de pagina, bevat berichten die inhoud bevat met voetbalwedden als insteek.

Dat kan betrekking hebben op allerlei onderwerpen, zoals welke emoties je bijvoorbeeld het best onder controle kunt houden tijdens betting. Het is belangrijk om te weten dat je hier dus geen informatie aantreft over de nieuwe sportwagen van Memphis Depay.

6 weetjes over SC Heerenveen

  • ⚽ Voetbal zit bij de familie Lenstra in de genen. Niet alleen Abe speelt bijna zijn gehele carrière voor Heerenveen, ook broer Jan komt tot liefst 480 wedstrijden voor de club.

  • ⚽ Naast de tenaamstelling van het stadion, staat er voor de ingang van de thuishaven een bronzen beeld van Abe Lenstra.

  • ⚽ Een van de meest memorabele wedstrijden van Heerenveen, vindt plaats op 7 mei 1950. In slechts 30 minuten tijd buigen de Friezen een 1-5 achterstand tegen Ajax om naar een 6-5 overwinning.

  • ⚽ De Braziliaan Afonso Alves scoort in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op 7 oktober 2007 maar liefst zeven doelpunten. Het wordt uiteindelijk 9-0. Gerald Sibon scoort de overige twee goals.

  • ⚽ Voor het begin van elke thuiswedstrijd wordt traditiegetrouw het Friese volkslied afgespeeld.

  • ⚽ Oud-trainer Foppe de Haan is in de geschiedenis van de Eredivisie de langst zittende coach ooit. Liefst vijftien seizoenen en meer dan 500 wedstrijden staat De Haan aan het roer in Heerenveen.

De geschiedenis van SC Heereveen en de rol van Abe Lenstra

Het jaar 1920 haalt bij aanhangers van SC Heerenveen emotionele memoires naar boven. Op 20 juli bevalt de provincie Friesland van de kerngezonde club SC Heerenveen, geboortenaam: Athleta.

Nadat het beschuit met de Ruijter-muisjes tegen november 1920 eindelijk weer voorradig is in lokale supermarkten, bevalt de 22-jarige mevrouw Janke Abes Suierveld van een van de meest iconische voetballers die ooit is Nederland is voortgebracht: Abe Lenstra.

Dubbel feest in Friesland dus, al dringt dat besef pas door in 1935. De tengere tiener hijst op slechts vijftienjarige leeftijd het Pompeblêdden-tricot voor het eerst over zijn lijf.

De club heet dan geen Athleta meer en ondergaat tot het debuut van ús Abe twee naamsveranderingen. Op 30 mei 1922 slaat Athleta de handen ineen met scholieren van de Hoogere Burger School. Het gezamenlijke bestuur komt tot de conclusie dat de naam Spartaan de identiteit van de club maximaal vertegenwoordigt en zo geschiedt.

NVB: Spartaan klinkt gezellig, maar wij bedenken jullie clubnaam wel

Een erg lang leven is de clubnaam uiteindelijk niet beschoren. Op 25 oktober 1922 komt er op de burelen van het Hollands oudste veenkanaaldorp een bericht binnen. Afzender is de Nederlandse Voetbal Bond (NVB).

De Bond meldt kort gezegd het volgende: Per heden wordt jullie club in de boeken opgenomen als Voetbalvereniging (VV) Heerenveen. Omdat Football Leaks indertijd niet bestaat en ooggetuigen inmiddels voetballen op het gras van de eeuwige jachtvelden, wordt het nooit duidelijk wat de achterliggende reden van de gedwongen naamswijziging is.

VV Heerenveen accepteert de rigoureuze verandering zonder morren en focust zich weer op voetbal, een prioriteit die hoort bij een voetbalclub. Pluspunt: Nu weten tegenstanders direct dat VV Heerenveen uit het gelijknamige Heerenveen komt.

De blauw-witten spelen haar wedstrijden ruim 55 jaar lang onder de ‘nieuwe naam’, tot tevredenheid van eenieder. Financiële perikelen anno 1977 brengen een noodgedwongen verandering met zich mee. Om de toekomst van de profclub te kunnen garanderen, moeten de amateurs zich afsplitsen.

De professionals gaan vanaf 1 juni 1977 door als SC Heerenveen. En ús Abe? De legende is op dat moment 56 jaar, meer dan 700 wedstrijden en 763 officiële doelpunten verder.

‘Leeren monsters’ in Sportpark Noord en de verhuizing naar het Abe Lenstra Stadion

Het eerste stadion dat VV Heerenveen aanwijst als thuisbasis is Sportpark Noord, een in 1928 opgeleverd pittoresk onderkomen aan de J.H Kruisstraat. Pal tegenover ziekenhuis de Tjongerschans verrijzen bij de bouw de contouren van een prachtige kenmerkende houten tribune, die naast supporters huisvesten een fraaie nevenfunctie heeft.

De houten balken dienen terzijde als droogplaats voor ‘leeren monsters’ alias het speeltuig, dat leder als basismateriaal heeft.  Bij ongunstige weersomstandigheden, nemen de ballen vocht op. Dribbelen en koppen zijn op dergelijke momenten vergelijkbaar met het afleggen van een parcours op een stormbaan. Het is weliswaar te doen, maar verre van ideaal.

Sportpark Noord biedt ruimte aan 15.000 supporters, al ligt het fysieke kijkcijferrecord op 22.000 sympathisanten. In 1949 komen zo’n beetje alle inwoners van de stad af op een rechtstreeks duel met AGOVV uit Apeldoorn. In 1985 overlijdt Abe Lenstra op slechts 64-jarige leeftijd. Als eerbetoon wordt Sportpark Noord omgedoopt naar het Abe Lenstra Stadion.

Nog even terugkomend op de Tjongerschans, het ziekenhuis droomt van uitbreiding met een psychiatrische afdeling. Als locatie komt men uit op de exacte plek van het Abe Lenstra Stadion. Tegelijkertijd heeft de ambitieuze voorzitter Riemer van der Velde grootse plannen met de club. Een verhuizing naar een nieuw onderkomen maakt daar deel van uit. Een plus een wordt twee.

De eerste steen van het nieuwe stadion wordt gelegd op 14 maart 1994. Op 20 augustus, slechts vijf maanden later, wordt het fonkelnieuwe stadion dat eveneens naar Abe Lenstra wordt genoemd officieel geopend. Er passen 13.000 supporters in.

Frysk bloed tsjoch op: Kampioen van het Noorden en promovendus na een 16e plaats

Tot aan de introductie van het betaalde voetbal in 1954, promoveert VV Heerenveen na afloop van het seizoen 1922/1923 vanuit de Derde Klasse. Een trede hoger boekt de club verdienstelijke resultaten. Toch duurt het tot 1937/1938 voordat de Friezen hun opwachting maken in de Eerste Klasse.

Tussen 1942 en 1951 wordt VV Heerenveen maar liefst negen keer op rij kampioen van het Noorden, een ongekende prestatie. Rode draad in de kampioenschappen is Abe Lenstra. De onnavolgbare aanvaller ziet alles wat hij aanraakt in goud, of beter gezegd in doelpunten, veranderen.

Tijdens de indeling van de KNVB competities, seizoen 1954/1955, wordt VV Heerenveen geplaatst in de Tweede Divisie. Vijf jaar later promoveren de Friezen naar de Eerste Divisie B. Het verblijf aldaar duurt twee jaar, waarna de club vanaf 1962 tot aan 1970 wederom uitkomt in de Tweede Divisie.

In het seizoen 1969/1970 keren de kansen. De equipe van trainer Bas Paauwe wordt kampioen en promoveert naar de Eerste Divisie. Achttien hunkerende jaren naar Eredivisievoetbal volgen, waarna de beloning in 1990 volgt.

Dit verhaal heeft veel weg van een sprookje. Heerenveen eindigt de competitie op een 16e! plaats, maar promoveert toch. De club stuit ergens onderweg op een periodekampioenschap, waarna het play-offs mag spelen voor promotie/degradatie. In een minicompetitie met NAC Breda en Go Ahead Eagles, wordt promotie afgedwongen op een doelpunt.

Het daaropvolgende seizoen daalt ‘t Fean echter weer af, om in 1993 wederom in de Eredivisie te verschijnen, waar het tot op vandaag de dag nog steeds actief is.

De Randstad maakt zich op voor een Friese bezettingsmacht in de Rotterdamse Kuip

In haar indrukwekkende historie vinden er drie volksverhuizingen plaats vanuit de provincie, naar Stadion Feijenoord. De eerste keer dat SC Heerenveen zich meldt in de finale van de KNVB Beker, is in het seizoen 1992/1993. Tegenstander is Ajax, dat onder andere aantreed met Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp, is met 6-2 te sterk.

De Friezen gaan op herkansing in 1997 voor een clash met Roda JC. Hoewel het na 11 minuten al 1-1 staat, zijn het de Limburgers die na het laatste fluitsignaal in rode badjassen over het veld rollen.

De uitdrukking ‘driemaal is scheepsrecht’ is SC Heerenveen op het lijf geschreven. In het seizoen 2008/2009 wordt de KNVB Beker uiteindelijk alsnog meegenomen over de Afsluitdijk, door FC Twente na strafschoppen te verslaan.

De smaak van de Europees voetbal is verworden tot een heerlijke delicatesse

In Heerenveen is men bekend met Europees voetbal. Sinds Ton Pentre FC uit Wales in 1995 worden er meer dan 80 wedstrijden met internationale tegenstanders afgewerkt. Het leeuwendeel van deze duels valt onder de Intertoto Cup en de Europa League.

Het jaar 2000/2001 wordt de hymne van de Champions League voor de eerste keer afgespeeld in het Abe Lenstra Stadion. In een groep met Olympique Lyon, Olympiakos Piraeus en Valencia CF eindigt het miljoenenbal met een teleurstellende vierde plaats. Al overheerst terecht de trots.

Clubicoon Abe Lenstra, Mister Maarten de Jong en goaltjesdief Erik Tammer

Bij een club die meer dan 100 jaar oud is, passeert een legio spelers de revue. Een vermelding in een klassement kan dus gezien worden als een eervolle prestatie.

Degene die met kop en schouders boven de overige spelers uitsteekt, is natuurlijk niemand minder dan Abe Lenstra himself. Met magistrale aantallen van meer dan 500 wedstrijden en 500 doelpunten voor de Friezen, is hij vermoedelijk nog zo’n 10.000 jaar topscorer.

Nummer twee op de lijst is Erik Tammer. Tussen 1992 en 1996 laat de geboren Utrechter het net in totaal 63 keer bollen.

Hoewel Lenstra dus veruit de meeste wedstrijden achter zijn naam heeft staan, speelde hij er geen een voor de club sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954. Die eer valt te beurt aan Maarten de Jong, die met 319 officiële wedstrijden de titel ‘mister Heerenveen’ op zijn rug draagt.

De Derby van het Noorden met FC Groningen versus rivaliteit met SC Cambuur

Heerenveen heeft twee tegenstanders waarbij de spanning het maximale hoogtepunt bereikt. Wedstrijden waarbij supporters met niets minder dan een overwinning genoegen nemen.

De clash met FC Groningen staat bekend onder de naam Derby van het Noorden. De twee clubs liggen dan wel 60 kilometer uit elkaar, maar zijn met elkaar verbonden door de A7. In het dagelijks leven hebben fans van beide kampen op allerlei vlakken met elkaar te maken.

Derby nummer twee staat bij supporters volgens de overleveringen hoger in de pikorde. Het voetbalgevecht met SC Cambuur Leeuwarden is er een op Fries grondgebied. Gek genoeg laten fans van de Leeuwarders middels sfeeracties geregeld blijken weinig affiniteit op te hebben met de Friese identiteit, terwijl de club toch echt afkomstig is uit de provinciehoofdstad.

Gemiddeld vinden meer dan 20.000 fans tweewekelijks de weg naar het stadion

Met een totale capaciteit van 27.224 is er plek genoeg voor supporters die de lokale trots live willen zien spelen. Het is mooi om te kunnen concluderen dat er bij thuiswedstrijden gemiddeld meer dan 20.000 trouwe supporters plaatsnemen op de vier tribunes. Deze dragen de namen Noordtribune, Oosttribune, Zuiddtribune en Noordtribune.

Maximaal 1.200 bezoekers die meereizen met uitspelende teams nemen plaats in het gastenvak dat is gesitueerd in de vakken L en aansluitend M, in de hoek tussen de Oosttribune en de Zuidtribune.

De beruchte fanatieke aanhang van de Friezen huist op de Noordtribune. Om fans tegemoet te komen, realiseert de club in een eerder stadium 1.800 staanplaatsen op de vakken 413 en 12.

Hoe wordt het mogelijk om wedstrijden van SC Heerenveen te bezoeken

De meeste thuiswedstrijden van SC Heerenveen zijn alleen te bezoeken voor supporters die in het bezit zijn van een club- of seizoenkaart.

Je kunt een clubkaart gratis aanvragen via de website van de Friezen. De voorwaarden hiervan zijn dat je geen club- of seizoenkaart in bezit hebt van een andere club uit de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Je kunt maximaal een clubkaart op je naam hebben staan.

Met een seizoenkaart ben je verzekerd van toegang tot elke thuiswedstrijd. De goedkoopste jaarkaart bedraagt iets minder dan €200,00. De meest prijzige seizoenkaart is voor een van de vakken op de Oosttribune en kost rond de €300.00.

Feanfan en Nieuw Noord behartigen supporterszaken

SC Heerenveen beschikt over twee, officieel door de club erkende, supportersverenigingen. Dit zijn Feanfan en Nieuw Noord.

Hier kun je lid van worden tegen een jaarlijkse vergoeding. Meteen regelen? Ga naar de website van SC Heerenveen of surf direct naar de sites van Feanfan en Nieuw Noord. Middels een online formulier maak je jouw aanmelding definitief.

Clubnaam: SC Heerenveen
Opgericht: 20 juli 2020
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Capaciteit: 27.224
Website: www.sc-heerenveen.nl
Bezoekadres: Abe Lenstra Boulevard 19, 8448 JA, Heerenveen
Telefoonnummer: 0513-612100
Facebook: SC Heerenveen | Geverifieerde Facebook-pagina
Instagram: sc Heerenveen (@scheerenveenofficial) • Instagram-foto’s en -video’s
Twitter: sc Heerenveen (@scHeerenveen) / Twitter