Eredivisie keepers Bijlow en Mous strijden om blunder van de week

Gisteravond hervatten respectievelijk Feyenoord en SC Heerenveen de competitie. De Rotterdammers verloren thuis met 0-1 van Vitesse, terwijl SC Heerenveen geen potten kon breken in Enschede en afdroop met een 2-0 nederlaag. Beide nederlagen kunnen op het conto worden geschreven van blunderende keepers en de beelden hiervan kun jij hier bekijken.

Feyenoord keeper Justin Bijlow tijdens de Eredivisie wedstrijd Feyenoord-Vitesse
© VoetbalVandaag Images | 16-01-2022 15:37

Te beginnen met Justin Bijlow, die sporen in de Eredivisie ondanks zijn jonge leeftijd al lang en breed heeft verdiend. Het enige probleem was dat de doelman van Feyenoord een dieptepass helemaal verkeerd inschatte en naast de bal maaide.

Zijn uitkomen was bij nader inzien ook compleet overbodig, omdat rechtsback Marcus Pedersen ook meeliep. Vitesse topschutter Lois Openda kon vermoedelijk zijn ogen niet geloven en profiteerde simpel van het misverstand.Dan door naar FC Twente - SC Heerenveen. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Tukkers. De openingstreffer van FC Twente speler Manfred Ugalde in de 77e minuut, was een verlaat kerstcadeau van keeper Xavier Mous, die Erwin Mulder op de bank hield.Voor Feyenoord zijn de druiven zuur. De Rotterdammers wilden zo graag de aansluiting vinden met PSV en Ajax, maar die ploegen kunnen vandaag uitlopen naar respectievelijk 7 en 6 punten voorsprong.

Het Joey Veerman-loze SC Heerenveen verzuimde de druk op Cambuur Leeuwarden op te voren en blijft op de 10e plek staan met 25 punten uit 18 wedstrijden.