Vandaag (18-01-2022) kun jij op tv naar Nederlands beker voetbal kijken

Wedstrijden uit het nationale bekertoernooi worden al jarenlang op doordeweekse dagen gespeeld. Ook op deze schitterende dinsdag 18 januari 2022 staat er weer volop bekervoetbal op het programma, met de start van de KNVB Beker achtste finale. Het gaat om 3 wedstrijden. In dit artikel pikken wij er een duel uit en kom jij weten op welke televisiezenders jij vandaag naar Nederlands bekervoetbal kunt kijken en hoe laat er wordt afgetrapt.

KNVB Beker trofee uitgesteld voor de volgende speelronde op tv
© VoetbalVandaag Images | 18-01-2022 15:00

In de achtste finale zitten momenteel nog 16 voetbalteams. Zij spelen een knock-out wedstrijd tegen elkaar, waarna er 8 clubs doorstromen naar de kwartfinale van het nationale bekertoernooi.

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles

  • Competitie: KNVB Beker

  • Tijd: 21.00 uur

  • Zender: ESPN

Hoewel het beker voetbal op tv vandaag over 3 wedstrijden wordt verspreid, is het duel tussen sc Heerenveen en Go Ahead Eagles het enige treffen tussen 2 ploegen van het hoogste niveau.

De Friezen rekenden in de eerste ronde ternauwernood af met de amateurs van AFC Amsterdam. In deze wedstrijd kwam het zelfs met 1-0 achter, voordat Henk Veerman en Filip Stevanovic in de 76e en 79e minuut de voetbal score omdraaiden naar 1-2 en de overwinning veilig stelden.

In de tweede ronde van de KNVB Beker werd wederom een amateurteam geloot. Ditmaal kwam De Treffers uit de koker en ook ditmaal duurde het lang voordat het verschil kon worden gemaakt.Pas in de 74e minuut sloeg SC Heerenveen toe, dankzij een doelpunt van Siem de Jong. De eindstand was uiteindelijk 2-0, doordat oud-speler Joey Veerman zijn goaltje meepikte.

Voor Go Ahead Eagles was de route naar de wedstrijd van vandaag iets zwaarder. In de eerste ronde werd er 0-2 een uitzege geboekt op Almere City. Een ronde later werd de club opnieuw gekoppeld aan een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Ditmaal mocht er thuis worden aangetreden tegen het Limburgse Roda JC Kerkrade. Hoe dat verliep kun je hieronder nog eens terugkijken.Ook in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade hielden de Deventenaren dus de nul. Zelf scoorden zij twee keer, waardoor de ploeg van Kees van Wonderen zijn weg naar bekersucces vandaag mag vervolgen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Wat zeggen de odds over Heerenveen tegen Go Ahead

Voor voetbal wedders die een weddenschap willen afsluiten op Heerenveen vs Go Ahead, is het belangrijk een blik te werpen op de kansen en te zien wat ze zeggen over deze matchup. Volgens de laatste odds van Bet365 is Heerenveen favoriet om te winnen, maar de kansen zijn niet erg hoog. Dit betekent dat er nog steeds een kans is dat Go Ahead voor een ommekeer kan zorgen. Dus, wat moet je doen? Als je op Heerenveen wedt, plaats je weddenschap dan liever vroeg dan laat, want de kansen kunnen veranderen naarmate we dichter bij de speeltijd komen. Maar als je je riskant voelt, zet dan je geld op Go Ahead - je zou er met een grote uitbetaling vandoor kunnen gaan!

Nog geen Bet365 registratie? No worries, we got you covered.... Meld je nu aan en ontvang 100 euro extra tegoed bij je eerste storting!

Overige bekerwedstrijden KNVB Beker op tv vandaag

Er worden vandaag dus nog twee duels afgewerkt in de achtste finale. Om 18.45 uur kijk jij op het kanaal ESPN 2 live naar de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag, terwijl de bal ook gaat rollen in Arnhem, bij Vitesse - DVS 33’. Deze bekerwedstrijd is live te zien op de zender ESPN 3.

Mis niets van het Nederlandse voetbal met ESPN

Beker voetbal brengt altijd spanning met zich mee en soms gebeuren er de meest gekke dingen. Hoe vaak stuntte de underdog bijvoorbeeld in de afgelopen jaren? Het zijn juist dit soort momenten die de KNVB Beker tot een uniek toernooi maken. Daarnaast is deze competitie nog altijd de kortste weg naar Europa.

Zoals je hebt kunnen lezen wordt het bekervoetbal op tv vandaag op maar liefst 3 verschillende kanalen wordt uitgezonden. Naast de hoofdzender, zijn ook ESPN 2 en ESPN 3 hiervoor aangemerkt.

Deze kanalen vallen binnen het pakket van ESPN Compleet, waarmee je ook kunt kijken naar Eredivisie voetbal en live wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie. Sommige providers bieden dit pakket gratis aan, maar bij anderen moet jij hier helaas voor betalen. Wil jij niets meer missen van topvoetbal uit ons eigen land? Profiteer direct van de beste ESPN aanbieding.