Clubnaam: Real Sociedad de Fútbol S.A.D.
Adres: Paseo de Anoeta 1, 20014 Donostia-San Sebastián
Stadion: Estadio Anoeta
Telefoonnummer: +34 (943) 451109
Facebook: @RealSociedadFutbol
Instagram: @realsociedad
Twitter: @RealSociedad

La Liga

Real Sociedad

Real Sociedad is club uit San Sebastian, een plaats in Spaans Baskenland en speelt zijn thuiswedstrijden in het Anoeta stadion. Het programma van Real Sociedad vind je op deze website inclusief de volgende wedstrijd van Real Sociedad en de stand in La Liga. Ook krijg je hier de laatste tien uitslagen van Real Sociedad in verschillende competities.

Deze uitslagen van Real Sociedad worden direct live bijgewerkt in een schema. Als jij dus wilt inzetten, heb je hier altijd de meest actuele gegevens. Ook de live score van Real Sociedad wordt supersnel aan je doorgegeven, dus je zit nooit in spanning met je weddenschap.

Het is natuurlijk ook fijn om Real Sociedad op tv of via een livestream te bewonderen. Op deze website vind je hierover alle informatie. Je krijgt hier ook een bulk aan informatie waarmee je je weddenschap tot in de puntjes kunt voorbereiden. Zo zie je hier de statistieken van de selectie van Real Sociedad.

Ook lees je hier alle nieuws over Real Sociedad, waarbij de nadruk gelegd wordt op artikelen gericht op weddenschappen. Het nieuwste clubshirt van Real Sociedad bestel je natuurlijk via Voetbal Vandaag en wist je al dat je hier altijd de beste odds krijgt?

Voorspel de uitslag van de volgende wedstrijd van Real Sociedad

In het programma van Real Sociedad kun je in een oogwenk zien wat de volgende wedstrijd is van de club. Hier zijn de volgende gegevens aan toegevoegd:

 • Datum en aanvangstijd
 • Welke competitie
 • Waar er gespeeld wordt
 • De tegenstander

 

Uiteraard is het voor jou mogelijk om de uitslag van deze wedstijd te voorspellen. Hierbij krijg je hulp van de ‘wisdom of the crowd’. Zodra je een gelijkspel, overwinning of nederlaag aanklikt, krijg je in een pop up scherm te zien hoe andere voetbalwedders op deze site hierover denken.

De ‘wijsheid van de massa’ blijkt vaak een erg goede raadgever te zijn, dus maak vooral gebruik van deze gegevens. Daarnaast heeft Voetbal Vandaag al voor jou uitgezocht welke bookmakers de beste quotering aanbieden. Deze krijg jij hier dus ook! Maak gebruik van deze uitgelezen mogelijkheid en plaats je inzet.

De laatste tien uitslagen van Real Sociedad voor jou geselecteerd

Als je gaat inzetten op een voetbalweddenschap is het belangrijk dat je vooraf zoveel mogelijk informatie verzamelt over de betreffende clubs. Daarom krijg je bij Voetbal Vandaag de laatste tien uitslagen van Real Sociedad te zien. Hieruit destilleer jij de volgende gegevens:

 • De tegenstander (sterk, zwak, gemiddeld)
 • Gescoorde doelpunten en tegengoals
 • Behaald aantal punten
 • In welke competitie de wedstrijd was (Europees, competitie, beker)

 

Met deze feiten kun jij voor jezelf analyseren hoe goed (of hoe slecht) de vorm is van het team. Loopt het als een trein? Presteert de ploeg constant? Of zit het heel erg tegen? De conclusie die jij trekt, neem je natuurlijk mee naar je volgende voorspelling.

Hier krijg je de snelste live score van Real Sociedad

Als je hebt ingezet op een wedstrijd van de Basken wil je natuurlijk ook weten hoe deze verloopt. Je kunt alle wedstrijden volgen op de pagina: voetbalvandaag.nl/live. De actuele tussenstand wordt hier zonder vertraging doorgegeven, zodat je nooit in spanning hoeft te zitten hoe het met je weddenschap gaat.

Daarnaast worden ook alle uitslagen van de wedstrijden van Real Sociedad direct live bijgewerkt. Als je aan je voorspelling gaat beginnen, ben je er dus zeker van dat alle gegevens actueel zijn. Op deze manier houd jij je weddenschap altijd up to date.

Maak gebruik van de selectiestatistieken

Alle spelers die behoren tot de selectie van Real Sociedad vind je op deze pagina. Hieraan is een aantal (wedstrijd)statistieken toegevoegd die jij kunt gebruiken als voorbereiding op je weddenschap. Dit zijn:

 • Leeftijd speler
 • Gescoorde goals
 • Ontvangen kaarten
 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Gegevens assists

 

Ook zie je hier welke spelers de volgende wedstrijd niet door de trainer in het team zullen worden opgenomen. Zij zijn namelijk geblesseerd of geschorst. Uiteraard doe jij hier ook je voordeel mee. Bij eventuele transfers zal de selectie worden bijgewerkt.

Het is interessant om ook eens te wedden op bijvoorbeeld een speler die mogelijk gaat scoren of iemand die waarschijnlijk een assist geeft. Met deze zogenaamde ‘player specials’ valt veel geld te verdienen. Meer informatie over dit soort inzetten vind je op de pagina over voetbalweddenschappen.

Bestel hier het nieuwste tenue van ‘Txuri Urdin’

Al vanaf de oprichting speelt Real Sociedad in een shirt met blauwe en witte verticale strepen. In het Baskisch noem je deze ‘txuri-urdin’, vandaar dat de club deze naam ook als bijnaam heeft. Daarnaast heeft het team natuurlijk ook een uitshirt.

Wil jij nu zo’n mooi Baskisch shirt bestellen voor in je collectie? Dat kan heel eenvoudig via Voetbal Vandaag. In de widget klik je op ‘bestel nu’ en je wordt doorverwezen naar een officieel verkoopkanaal van de club. Hier kun jij een tenue naar eigen keuze bestellen voor jou of iemand anders.

Volg de verrichtingen van Real Sociedad op tv of via een livestream

Er is een grote kans dat jij als voetbalwedder de wedstrijden Real Sociedad op tv wilt zien. Hiervoor heb je het zenderpakket van Ziggo Sport nodig. Deze zendt namelijk de wedstrijden van La Liga rechtstreeks uit. Mocht je dit pakket niet hebben dan lees je op de website ‘voetbal op tv’ hoe je hieraan komt.

Voor een klein bedrag per maand geniet je dan van alle wedstrijden uit La Liga. Ook staat er een geweldige aanbieding voor Voetbal Vandaag voor je klaar, waarmee je nog meer voetbalzenders kunt bekijken. Zoek je eigen tv-aanbieder op en klik op de banner. De rest wijst zich vanzelf.

Ben je niet van plan om geld uit te geven aan een extra tv-zender dan is er altijd nog de livestream. Hiermee kijk je de wedstrijden via het internet op bijvoorbeeld je laptop. Voetbal Vandaag heeft al voor je uitgezocht welke bookmakers een gratis livestream van Real Sociedad aanbieden. Klik hiervoor rechts op deze pagina op een bookmaker.

Volg het allerlaatste nieuws over Real Sociedad

In de voetbalwereld valt over iedere club iedere dag wel iets te melden. Daarom brengt Voetbal Vandaag ook het nieuws over Real Sociedad. Dit vind je rechts onderaan deze pagina.

 

Deze nieuwsartikelen zijn niet alleen interessant leesvoer, maar kun je ook uitstekend gebruiken voor jouw volgende weddenschap. Je leest hier namelijk alleen maar nieuwsberichten vanuit een betting perspectief. Zo kun je hier bijvoorbeeld lezen dat de club zich gekwalificeerd heeft voor de Europa League.

Door het halen van Europees voetbal weet je dat je ook op deze wedstrijden kunt inzetten. Wat je niet leest, is dat er bijvoorbeeld een nieuwe grasmat is aangelegd in het stadion. Op zich is dit zeer wetenswaardig, maar minder geschikt voor weddenschappen.

Vijf voetbalfeiten over de Basken

 • Real Sociedad heeft een mooie erelijst met drie landstitels, twee Spaanse bekers en de Spaanse supercup.

 

 • De voorlopig laatste grote prijs wint de club in 2020 met de Copa del Rey. Er wordt met 1-0 gewonnen van aartsrivaal Athletic Bilbao.

 

 • Real Sociedad speelt twee keer in de Champions League. De laatste keer (in 2013) overleeft de ploeg de groepsfase niet.

 

 • Antoine Griezmann komt uit de jeugdopleiding van Sociedad en breekt door in het eerste elftal. Hij wordt in 2014 voor 54 miljoen euro verkocht aan Atlético Madrid: de duurste uitgaande transfer.

 

 • In 2001 wordt spits Darko Kovacevic aangekocht van Lazio Roma. De club telt iets meer dan vijftien miljoen euro neer voor de Serviër. Dit is de grootste inkomende transfer van Real Sociedad.

 

Een korte geschiedenis

Real Sociedad wordt opgericht in 1909 door Engelse immigranten. In de beginjaren speelt de club voornamelijk in regionale competities. In 1928 is het een van de clubs de Primera Division opricht en vanaf dat moment komen de Basken dus uit op het hoogste niveau.

De grootste successen viert Sociedad in het begin van de jaren tachtig. Zowel in 1981 als in 1982 wordt de Spaanse landstitel gewonnen. In de Europa Cup I (nu Champions League) wordt het team pas uitgeschakeld in de halve finale door de latere winnaar HSV. In die tijd mogen er alleen maar Basken voor de club uitkomen, maar later wordt dit beleid losgelaten.

In 2007 degradeert de club naar de Segunda Division. Na een verblijf van drie jaar in de tweede klasse keert het team weer terug op het hoogste niveau. De laatste jaren eindigt de ploeg meestal in de subtop van La Liga.

De Baskische Derby

Er spelen meerdere ploegen uit het Baskenland in de hoogste divisies van het Spaanse voetbal, maar de enige echte Baskische derby is toch het duel tussen Real Sociedad en Athletic Bilbao. Deze ploegen spelen al vanaf 1913 tegen elkaar waardoor de derby een lange traditie kent.

Daarnaast is de rivaliteit tussen de ploegen ook ontstaan, doordat de clubs regelmatig spelers van elkaar haalden. Dat zette uiteraard  meteen kwaad bloed bij de andere partij, want overlopen naar de vijand, dat doe je niet. Sinds Sociedad niet meer het beleid voert alleen Baskische spelers op te stellen is deze vorm van rivaliteit enigszins verminderd.