Uitslagen La Liga 02-01-2022

Gisteren stonden er maar liefst 6 Spaanse voetbalwedstrijden op de planning in La Liga, allen onderdeel van speelronde 19. Zo kwam op Sevilla na de volledige top 4 in actie. En wat hebben we weer kunnen genieten, jongen en meisjes. Van doelpunten, heerlijke acties en verrassende uitslagen. Kortom: Genoeg om over na te praten.

Gerard Pique Ronald Araujo Eric Garcia en Luuk de Jong vieren de overwinning van fc barcelona op Real Mallorca
© VoetbalVandaag Images | 03-01-2022 11:34

En dat gaan we dus ook doen. Normaliter zouden we de samenvattingen in dit artikel aan je tonen, ware het niet dat de Spaanse competitie dat niet zo leuk vindt. Iets met rechten. Nouja, dan maar enkele goal-tweets van Ziggo.

Getafe - Real Madrid: 1-0

Wie vooraf had gezegd dat Getafe de lijstaanvoerder zou verslaan zonder dat deze minimaal eenmaal zou scoren was voor gek verklaard. Nouja, zo erg was het ook niet, maar de odd voor winst van Getafe stond op 6.50. Zelfs Voetbal Vandaag voorspelde een overwinning voor de Madrilenen. Daar zaten we ff mooi naast...

Getafe, dat helemaal niet zo denderend speelde, kwam al in 9e minuut op een 1-0 voor door voormalig NAC en FC Twente huurling Enes Ünal. De talentvolle Turk snoepte de bal af van de kinderlijk verdedigende Éder Militão en rondde koel af. In het restant van het duel drong Real Madrid wel aan. Het team had over de gehele wedstrijd 74% balbezit, schoot 15 keer en mocht 9 corners nemen. Het mocht echter niet baten en zo moet Real de eerste nederlaag slikken in 15 wedstrijden.

Atlético Madrid - Rayo Vallecano: 2-0

Op voorhand was het duel tussen de nummer 5 en 4 een duel om naar uit te kijken. De ploeg van coach Simeone, die zelf weer eens geel kreeg, was zoals verwacht de gehele wedstrijd dominant, al bleef het balbezit gedurende de wedstrijd in evenwicht. Vallecano kwam er op wat kansen na niet aan te pas. De wedstrijd werd beslist door Angel Correa. De spits scoorde tweemaal.

Door de zege wipt Atlético Madrid over haar tegenstander heen. De ploeg staat op de 4e plaats in de La Liga stand. Voor Vallecano zijn de druiven extra zuur want het zag Barcelona later op de avond ook winnen, waardoor het team deze speelronde afsluit als 6e.

Elche CF - Granada CF: 0-0

Een bloedeloze 0-0 is het eindresultaat in een rechtstreeks duel tussen de nummers 17 en 13. In het Estadio Manuel Martínez Valero leek Guido Carrillo in de 16e minuut voor de 1-0 te zorgen. Nadat de VAR zich met de situatie had bemoeid, werd de goal afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Het meest bizarre moment was de rode kaart van Elche trainer Francisco Rodriguez. In de 19e minuut had hij aanmerkingen op de leiding, waarvoor hij een gele kaart ontving. In de vierde minuut van de blessuretijd ging hij opnieuw door het lint, met een tweede gele kaart tot gevolg.

In de tweede helft viel er nog een rode kaart aan de kant van de thuisploeg. In de 47e minuut schatte Diego Gonzalez een bal volledig verkeerd in en daar leek Luis Suarez (niet die van Atletico) van te profiteren. Gonzalez haalde hem echter neer en kon inrukken. In het restant van de wedstrijd waren er nog enkele kansen, maar geen van beide teams bezweek.

Deportivo Alavés - Real Sociedad: 1-1

Voetbal Vandaag voorspelde op voorhand een overwinning voor Real Sociedad. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1 door doelpunten van Adnan Januzaj en Joselu. We hopen dat de voetbal voorspellingen van vandaag meer succes hebben.

De thuisploeg toonde zich gedurende de wedstrijd enkele malen gevaarlijk en schoot maar liefst 24 keer, waarvan 5 keer op doel. Sociedad had 66% balbezit en schoot 14 keer (4 op doel). De meest gevaarlijke man aan de zijde van de bezoekers was voormalig Willem II speler Alexander Isak. Die had best een doelpuntje verdiend en naar onze mening ook een penalty, toen hij in de 42e minuut zo'n beetje de tribune werd ingesmeten door Victor Laguardia. Oordeelt u zelf.

Real Betis - Celta de Vigo: 0-2

Real Betis tegen Celta de Vigo. Is iemand daadwerkelijk gaan zitten voor dit duel? De hooggeklasseerde thuisploeg bezet de 3e plaats in de La Liga stand, terwijl Celta 12e staat.

De bezoekers kwamen in de 36e minuut goedkoop op voorsprong, na een benutte penalty van Iago Aspas. De aanleiding voor de pingel was een lichte duw van voormalig PSV-speler Andres Guardado.

Diezelfde Aspas schoot 2 minuten in de blessuretijd van de eerste helft ook de 0-2 binnen. De statistieken van beide teams gingen vrijwel gelijk op. De nederlaag voor Betis is overigens de tweede op rij. Het team staat echter nog steeds 3e. Andersom boekt Celta de Vigo de tweede overwinning op rij. Als het meezit en de ploeg de volgende wedstrijd ook weet te winnen op bezoek bij RCD Mallorca, kan het na de volgende speelronde klimmen van plek 12 naar 9.

RCD Mallorca - FC Barcelona

Het slotstuk van de avond werd gespeeld in Mallorca, waar de plaatselijke RCD het opnam tegen een gehavend FC Barcelona. Onder meer Memphis en Sergiño Dest ontbraken bij de Catalanen. Bij rust leidde Barça met 0-1 dankzij een doelpunt van niemand minder dan Luuk de Jong! De boomlange aanvaller, die voor het laatst scoorde op 26-09 tegen Levante, trof eindelijk weer eens doel.

RCD Mallorca staat dankzij de nederlaag op 15e plaats, terwijl Barcelona eindelijk weer klimt op de ranglijst. Na de zege staat de ploeg van Xavi op de 5e plaats. De achterstand op Real Madrid is echter 15 punten.