6 La Liga stadions die de Arena klein maken

De Spaanse voetbalcompetitie Primera División bestaat uit twintig La Liga teams. Deze voetbalploegen spelen allemaal in stadions in Spanje. De bekendste Spaanse voetbalstadions zijn Camp Nou van FC Barcelona en Santiago Bernabéu van El Clásico tegenstander Real Madrid. In de Primera División zijn echter nog veel meer pareltjes te vinden, die Voetbal Vandaag graag door middel van een schitterende video aan jou laat zien.

stadion Santiago Bernabeu van la liga club real madrid
© VoetbalVandaag Images | 01-01-2022 21:45

Wat is het kleinste en wat is de grootste stadion Spanje?

De hoogste Spaanse competitie kan over het algemeen goed worden bezocht door supporters. Het kleinste voetbalstadion Spanje is dat van Real Vallecano. In Estadio de Vallecas passen 14.708 fans. Het grootste Spaanse stadion is, je verwacht het niet, is Camp Nou. Het FC Barcelona stadion ligt ingegraven in een kuil, dateert van 1957 en heeft een capaciteit van 99.354 plaatsen.

Voor een video-overzicht van alle La Liga voetbalstadions, bekijk je onderstaande samenstelling. In de opname komen naast elk Spaans stadion ook de clubs die erin spelen, de capaciteit en het jaar waarop het bouwwerk werd geopend voorbij.

Wat is het oudste Spaanse voetbalstadion en welke Spaanse voetbalclub speelt daar?

Er zijn 2 stadions van La Liga clubs die allebei in het jaar 1923 zijn geopend. Dit Estadio Mestalla van Valencia CF en Stadio de la Cerámica van Villareal. Het team uit Valencia heeft echter de titel van het oudste stadion. Mestalla opende op 20 mei 1923, terwijl 'El Madrigal' officieel tot geopend werd verklaard op 17 juni van dat jaar. Dat scheelt dus maar 27 dagen.