Programma Premier League 03-01-2022

Sinds kerstmis was het zo'n beetje elke dag highlife in de hoogste Engelse competitie met een overvol speelschema. Nu keert de rust weder. Vandaag is er slechts een wedstrijd. Voordeel is wel dat jij het afsluitende duel uit Premier League speelronde 21 live op televisie kunt kijken. Het affiche gaat tussen Manchester United en Wolverhampton Wanderers.

Edinson Cavani en Alex Telles vieren een doelpunt tegen Newcastle United
© VoetbalVandaag Images | 03-01-2022 09:30

Toch wel lekker eigenlijk, het kunnen focussen op slechts een wedstrijd. Helemaal wanneer Cristiano Ronaldo zijn opwachting maakt. Onderstaand een beknopte voorbeschouwing inclusief interessante statistieken.

Manchester United - Wolverhampton Wanderers


The Mancunians draaien een stroef seizoen, gezien de huidige 7e plek in de competitie stand. Het helpt natuurlijk ook niet bepaald wanneer je spelers als Paul Pogba maar mondjesmaat kunt inzetten vanwege blessureleed. Ook vanavond is de Fransman, die aankomende zomer transfervrij is, wederom afwezig.

Voor tegenstander Wolverhampton Wanderers zit de vork anders in de steel. De Wolves staan keurig 9e en kunnen bij winst zelfs op drie punten van de opponent van vanavond komen.

Manchester United kan in ieder geval vertrouwen op een prima reeks tegen Wolverhampton. Van de 7 laatste onderlinge confrontaties, won United er 4 en eindigden 3 duels in een gelijkspel. Bekijk hieronder de highlights van de meest recente ontmoeting tussen beide teams.Laten we kijken naar de huidige vorm van de twee ploegen. In de laatste vijf wedstrijden won United 4 keer, tegenover 1 gelijkspel. The Wolves wonnen slechts tweemaal, verloren evenzoveel duels en deelden een keer de punten.

Een andere belangrijke statistiek, is het gemiddelde aantal doelpunten dat er wordt gescoord tijdens ontmoetingen. Of beter gezegd het gebrek hieraan. In de 5 laatste ontmoetingen vielen er 6 doelpunten, een gemiddelde van 1,20 goals per duel.

Als jij wilt inzetten op deze wedstrijd, is het handig om te weten dat bookmaker Bet365 denkt dat Manchester United 64,5% kans heeft om de wedstrijd te winnen. Dat vertaalt zich in een odd van 1.55. De kansen op een gelijkspel worden ingeschat op 25% met een quotering van 4.00 en een overwinning van de uitploeg heeft volgens de bookmaker 16,7% kans. Elke euro die jij hierop inzet, levert bij een correcte voorspelling een bedrag van 6.00 op. Het algoritme van Voetbal Vandaag volgt Bet365 en geeft als voorspelling Man U.