Feyenoord wil Bazoer, maar Vitesse wil flink cashen

In Rotterdam zit men te springen om de handtekening van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder heeft een oriënterend gesprek gehad met de clubleiding van Feyenoord en zou graag de overstap maken naar De Kuip. Er zit echter nogal een verschil tussen wat Feyenoord overheeft voor Bazoer en wat Vitesse aan transfersom wil ontvangen.

Riechedly Bazoer van Vitesse op de voetbal training
© VoetbalVandaag Images | 12-01-2022 00:28

Op 30 juni 2022 is de oud-ajacied transfervrij. Daarom is het onlogisch dat Vitesse de hoofdprijs vraagt. Toch draait het hierop uit. De Arnhemmers verkiezen het sportieve belang van het aanblijven van de 25-jarige steunpilaar boven een transfervrij vertrek.Volgens de ingewijde bron Feyenoord Transfermarkt heeft Vitesse de vraagprijs vastgesteld op 3 miljoen euro. Frank Arnesen, die goed bevriend is met de eigenaar van Vitesse, wil maximaal de helft neertellen.

Geen Bazoer? Dan Tonny Vilhena

In de Maasstad was Joey Veerman van sc Heerenveen eigenlijk de eerste keus, maar die koos onlangs voor PSV. Mocht Feyenoord er niet in slagen Bazoer te contracteren, is de Tonny Vilhena een optie. De inmiddels 27-jarige Maassluizenaar is een kind van de club en speelde 258 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

In juli 2019 werd hij voor €9 miljoen verkocht aan het Russische FK Krasnodar, waar hij nog onder contract staat tot 30 juni 2024. Zijn marktwaarde wordt geschat op 7.5 miljoen euro. De vraag is of de Russen van plan zijn om mee te werken aan een tussentijdse transfer.