Wanneer gaat de winterse transfermarkt open?

Met het WK net achter de rug, wordt er alweer bijna gevoetbald in de clubcompetities. Om het laatste deel van het seizoen succesvol af te ronden, kunnen clubs deze winter weer spelers aantrekken. VoetbalVandaag vertelt je wanneer de transfermarkt weer opent!

De Eredivisiebal
© PROSHOTS | 19-12-2022 13:22

Opening transfermarkt Eredivisie

Door de vervroegde winterstop staan veel nationale competities alweer op het punt van beginnen. Zo wordt volgende week de Premier League hervat, terwijl de Eredivisie op 6 januari weer wordt vervolgd. Voor de tweede seizoenshelft kunnen clubs zich weer versterken. Dat kan in Nederland van 3 januari tot en met 31 januari 2023. Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen dan spelers kopen, verkopen en (ver)huren.

Deadline Day in vrijwel heel Europa op 31 januari

Niet elk land hanteert dezelfde openingstijden van de transferwindow. Zo kunnen Engelse en Duitse al vanaf 1 januari zaken doen en opent de Belgische transfermarkt pas op 4 januari. Voor vrijwel alle Europese landen is het op 31 januari 2023 Deadline Day. Dat is de laatste dag waarop spelers kunnen worden gekocht of verkocht. Binnen Europa hebben alleen Portugal (2 februari), Oekraïne (8 februari), Turkije (8 februari) en Rusland (22 februari) een andere Deadline Day.

Cody Gakpo
PSV'er Cody Gakpo staat bij veel clubs op de radar. Is hij na de transferwindow ook nog in Eindhoven te bewonderen?

Winterse transfermarkt mag maximaal 4 weken open zijn

De FIFA heeft bepaald dat de winterse transfermarkt maximaal vier weken open mag zijn. De zomerse transfermarkt mag maximaal 12 weken open zijn. De voetbalbonden uit de verschillende landen mogen zelf bepalen welke datums zij hanteren voor de transferwindow. Vandaar ook de afwijkende openingsdatums van de transferwindow.