Voetbal op tv: restanten RKC - Ajax en AZ - NEC!

Deze week worden op woensdag in de Eredivisie de resterende minuten gespeeld van de stilgelegde wedstrijden RKC Waalwijk - Ajax en AZ - NEC. Beide wedstrijden werden in een eerder stadium in de slotfase gestaakt naar aanleiding van medische situaties. Bij beide restanten is aanstaande woensdag publiek toegestaan.

Brian Brobbey, aanvaller van Ajax
© PROSHOTS | 05-12-2023 15:00

Gestaakt

Op 30 september werd het duel in het Mandemakers Stadion in Waalwijk in de 85e minuut stilgelegd toen RKC-doelman Etienne Vaessen bewusteloos was geraakt na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. Bij een tussenstand van 2-3 in het voordeel van Ajax besloot scheidsrechter Pol van Boekel het duel niet meer te hervatten.

Bijna een maand later, op 29 oktober, werd AZ - NEC in de 90e minuut gestaakt nadat NEC-aanvaller Bas Dost naar de grond ging zonder in aanraking te zijn gekomen met anderen. Hij werd vervolgens minutenlang op het veld behandeld en was bij kennis toen hij op een brancard het veld verliet. Het duel in het AFAS Stadion wordt hervat bij een tussenstand van 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

Live op tv

Beide restanten worden live uitgezonden op ESPN. De blessuretijd bij AZ - NEC begint om 19:00 uur en wordt om 20:00 uur gevolgd door de laatste officiële minuten plus blessuretijd van RKC - Ajax. De voorbeschouwing start om 18:45 uur.