Voetbal op tv: Ajax treft AZ in de Johan Cruijff ArenA!

De nummers drie en vier van de Eredivisie van vorig seizoen maken zich op voor een belangrijke confrontatie. Terwijl zowel Ajax als AZ nog aan het bijkomen zijn van wederom een zware wedstrijd in Europees verband, staat de Noord-Hollandse derby zondag alweer op het programma. Lukt het Ajax zijn eerste winst te boeken sinds 24 augustus of gaan de Alkmaarders er met de drie punten vandoor?

Steven Berghuis, speler van Ajax
© PROSHOTS | 06-10-2023 11:00
  • Tip: Gelijkspel (3.95)
  • Tip: AZ scoort meer dan 1.5 doelpunten (2.18)
  • Tip: Pavlidis schiet meer dan 1.5 keer op doel (2.95)

Europese midweek

Bij Ajax is het lek nog lang niet boven, zo bleek deze week wel in de Europa League tegen AEK Athene. De Amsterdammers hielden weliswaar een punt over aan het bezoek aan Griekenland; het spel was andermaal niet om over naar huis te schrijven. AZ kende een positiever resultaat in Europa, want in eigen huis werd Legia Warschau met 1-0 verslagen. Extra kanttekening was dat de Alkmaarders het laatste halfuur met tien man speelden en alsnog de drie punten over de streep trokken.

Verder is AZ in de Eredivisie nog ongeslagen; een statistiek waar men in Amsterdam met jaloerse blik naar kijkt. Ajax verloor namelijk al van Feyenoord en FC Twente, terwijl ook de bezoeken aan Fortuna Sittard en SBV Excelsior slechts in een gelijkspel eindigden. Dat alles houdt in dat Ajax sinds 24 augustus niet meer won en in totaal slechts twee overwinningen wist te boeken dit seizoen.

Veilig en betrouwbaar

Pavlidis in vorm

Naast dat hij dit seizoen in iedere wedstrijd in de Eredivisie tot scoren kwam, schoot Vangelis Pavlidis al 19 keer op doel in die zeven wedstrijden. Dat is gemiddeld bijna drie keer per wedstrijd. Waar je bij JACKS.NL 2.70 keer je inleg terug krijgt voor een doelpunt van de Griek, lijkt ook de odd van 2.95 voor minimaal twee schoten op doel zeer verleidelijk. Ajax incasseerde bovendien de meeste schoten van alle ploegen in de Europa League in de eerste twee wedstrijden van de groepsfase: maar liefst 48!

Ajax - AZ live op tv

Ajax - AZ begint zondag 8 oktober om 14:30 uur en is live te zien bij ESPN 3. Bekijk alle wedstrijden en voetbalprogramma's op onze pagina Voetbal op TV.