De strijd om de Willy van der Kuijlen-trofee: Dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

Het einde van de Eredivisie is, met nog vijf speelrondes te gaan, in zicht. Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis lieten zich voor de winterstop nog zien als dé topscorers, maar ondertussen maakte Luuk de Jong een flinke inhaalslag op de twee spitsen. Wie pakt aan het einde van dit seizoen de Willy van der Kuijlen-trofee? VoetbalVandaag.nl zet de topscorers voor jou op een rijtje.

Vangelis Pavlidis juicht na zijn goal tegen FC Volendam
© PROSHOTS | 09-04-2024 10:00

Wie zijn de huidige topscorers van de Eredivisie?

Lang waren Giménez en Pavlidis de mannen in vorm, maar de afgelopen tijd lopen de twee spitsen van Feyenoord en AZ niet over van goals. In de tussentijd heeft Luuk de Jong zijn goals meegepakt bij PSV. In de wedstrijd tegen AZ (5-1) scoorde De Jong tweemaal voor de Eindhovenaren in vorm. Pavlidis scoorde eenmalig tijdens de wedstrijd. Dat brengt Luuk de Jong nog maar op één doelpunt verschil met Pavlidis, de huidige topscorer. Giménez wist ondanks het doelpuntenfestijn tegen Ajax (6-0) niet te scoren tegen de Amsterdammers.


Luuk de Jong lacht na zijn goal tegen PEC Zwolle
PRO SHOTS

Dit zijn de huidige topscorers van de Eredivisie

  1. Vangelis Pavlidis (AZ), 25 doelpunten
  2. Luuk de Jong (PSV), 24 doelpunten
  3. Santiago Gimenez (Feyenoord), 21 doelpunten
  4. Brian Brobbey (Ajax), 16 doelpunten
  5. Ricky van Wolfswinkel (FC Twente), 13 doelpunten

Wie is de topscorer van de Eredivisie aller tijden?

Willy van der Kuijlen is een legende uit de historie van PSV. De topscorerstrofee is dan ook naar hem vernoemd. De Willy van der Kuijlen-trofee, vernoemd naar de legendarische PSV-spits en Eredivisie-topscorer aller tijden, wordt jaarlijks uitgereikt aan de topscorer van de Eredivisie. Deze prijs eert de bijdrage van Van der Kuijlen aan het Nederlandse voetbal en zijn ongeëvenaarde doelpuntenrecord. Van der Kuijlen maakte in totaal 311 doelpunten in de Eredivisie. De trofee symboliseert niet alleen individuele uitmuntendheid voorin, maar ook de blijvende invloed van Skiete Willy op de voetbalsport in Nederland.


Willy van der Kuijlen in actie namens PSV
PRO SHOTS