Dit is het oefenprogramma van de Nederlandse topclubs

In aanloop naar seizoen 2023-2024 breidden alle achttien Eredivisieclubs zich voor met een aantal oefenwedstrijden. Zo wacht Ajax onder meer een affiche met Borussia Dortmund en neemt Feyenoord het op tegen het Benfica van Kökçü. Lees hier welke oefenduels Ajax, PSV en Feyenoord staan te wachten in aanloop naar het nieuwe seizoen!

Maurice Steijn, trainer van Ajax
© PROSHOTS | 05-07-2023 08:00

Ajax

Ajax, dat met Maurice Steijn een nieuwe oefenmeester aan het hoofd heeft, werkte op 30 juni haar eerste training af in aanloop naar het nieuwe seizoen. De nummer drie van afgelopen Eredivisie-seizoen speelt op 8 juli tegen FC Den Bosch achter gesloten deuren haar eerste oefenduel. In de twee weken daarna oefenen de Amsterdammers ook nog tegen Shakhtar Donetsk en Anderlecht, waarna het van 24 tot en met 29 juli op trainingskamp gaat. Ajax sluit de voorbereiding af met affiches tegen de Bundesliga-ploegen FC Augsburg en Borussia Dortmund. Op de besloten oefenwedstrijden met FC Den Bosch en Shakhtar Donetsk na zijn de oefenduels van Ajax allemaal live te zien bij Ziggo Sport.

8 juli: Ajax - FC Den Bosch (achter gesloten deuren)

18 juli: Ajax - Shakhtar Donetsk (achter gesloten deuren)

22 juli: RSC Anderlecht - Ajax (13:30 uur)

24 juli t/m 29 juli: Trainingskamp

29 juli: FC Augsburg - Ajax (15:00 uur)

6 augustus Borussia Dortmund - Ajax (17:00 uur)

PSV

Ook PSV heeft met Peter Bosz een nieuwe trainer aan het roer staan. Alle niet-internationals stonden op 4 juli voor het eerst op het trainingscomplex de Herdgang. Vijf dagen later wacht de nummer twee van vorig seizoen al de eerste krachtmeting. Het Belgische Sint Truiden is in een besloten oefenduel dan de tegenstander. PSV gaat van 13 tot en met 23 juli liefst tien dagen op trainingskamp in Oostenrijk, waar duels met FC Blau-Weiß Linz en FC Augsburg worden gespeeld. Terug in Nederland wacht de manschappen van Bosz nog het traditionele oefenduel met FC Eindhoven en een wedstrijd tegen Nottingham Forest, dat zestiende werd in de Premier League.

8 juli: PSV - Sint Truiden (achter gesloten deuren)

13/23 juli: Trainingskamp

15 juli: FC Blau-Weiß Linz - PSV (18:00 uur)

22 juli: PSV - FC Augsburg 

26 juli: PSV - FC Eindhoven (20:00 uur)

30 juli: PSV - Nottingham Forest (18:30 uur)

Feyenoord

Landskampioen Feyenoord begon net als PSV op 4 juli aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De formatie van Slot speelt vier dagen later op 8 juli hun eerste oefenwedstrijd tegen promovendus PEC Zwolle. Op 12 juli staan de Rotterdammers tegenover Club Brugge en 15 juli staat met Union Sint-Gillis opnieuw een Belgische tegenstander op het programma. Van 17 tot en met 22 juli verblijft Feyenoord in Oostenrijk voor hun trainingskamp. De Champions League-deelnemer wacht 27 juli een oefenduel met Europa League-winnaar Villareal, waarna het op 30 juli de oefencampagne besluit tegen Portugees kampioen Benfica.

8 juli: Feyenoord – PEC Zwolle (13:00 uur)

12 juli: Feyenoord – Club Brugge (16:00 uur)

15 juli: Feyenoord – Union Sint-Gillis (14:00 uur)

17 t/m 22 juli: Trainingskamp

27 juli: Feyenoord - Villarreal CF (19:00 uur)

30 juli: Feyenoord - Benfica (16:00 uur)