'Degradatiekraker' in Utrecht: Ajax 'gewoon' topfavoriet bij JACKS.NL!

Zondag staat in de Eredivisie een ware degradatiekraker op het programma. De nummer achttien neemt het in eigen huis op tegen de nummer zestien. En ja, dat houdt in dat FC Utrecht recordkampioen Ajax ontvangt. Waar het bij het Ajax van Maurice Steijn nog lang niet op rolletjes loopt, heeft ook Ron Jans het tij nog niet kunnen keren bij de thuisploeg. Beide clubs kunnen de punten hard gebruiken. Wie trekt zondag aan het langste eind?

Maurice Steijn, hoofdtrainer van Ajax, met zijn assistenten
© PROSHOTS | 21-10-2023 14:00
  • Tip: Beide teams scoren en minder dan 3.5 doelpunten (3.30)
  • Tip: Minder dan 9.5 totaal aantal schoten op doel (1.89)
  • Tip: Brobbey schiet meer dan 0.5 keer op doel (1.61)

Eeuwenoude rivaliteit

Gevoelsmatig lijkt Utrecht al jarenlang een gevreesde tegenstander voor Ajacieden. Niets is echter minder waar. Ajax verloor slechts één van de laatste tien onderlinge duels in de Eredivisie en ook in de laatste tien duels op bezoek bij Utrecht ging het slechts één keer ten onder. JACKS.NL ziet Ajax dan ook 'gewoon' als favoriet zondag. Je inzet wordt 3.95 keer uitbetaald wanneer FC Utrecht wint en 1.89 keer wanneer de drie punten meegaan naar Amsterdam.

Opmerkelijk is dat er in de laatste tien duels in de Galgenwaard weinig doelpunten vielen. Slechts eenmaal werd meer dan drie keer gescoord en zeven keer bleef het aantal doelpunten onder de drie. Dit seizoen hield de ploeg van Steijn echter pas één keer de nul en FC Utrecht nog geen enkele keer. Komen beide teams tot scoren, maar worden er in totaal minder dan 3.5 doelpunten gemaakt, wordt je inzet 3.30 keer uitgekeerd. In dat geval is de uitslag dus 1-1, 2-1 of 1-2.

Veilig en betrouwbaar

Gebrek aan scherpte

Zowel FC Utrecht als Ajax heeft het vizier dit seizoen niet op scherp staan. De Domstedelingen kwamen in acht wedstrijden tot 23 schoten op doel, een gemiddelde van nog geen drie per wedstrijd. De Amsterdammers schoten tien keer vaker op doel in zeven wedstrijden, een gemiddelde van nog geen vijf per wedstrijd. Bij JACKS.NL levert een gok op minder dan 9.5 schoten op doel 1.89 keer je inzet op. Minder dan 8.5 schoten op doel wordt 2.43 keer uitbetaald.

Brian Brobbey is nog verantwoordelijk voor het meeste gevaar bij Ajax. De sterke spits ondernam in zeven wedstrijden negentien doelpogingen, waarvan er negen op doel waren. Daarmee komt bijna 30% van alle schoten op doel van Ajax van zijn schoen. Schiet hij tegen Utrecht minimaal één keer op doel, levert dat 1.61 keer je inzet op.

Utrecht - Ajax live op tv

De strijd tussen FC Utrecht en Ajax is zondag live te zien op tv bij ESPN 2. In de Galgenwaard zal om 12:15 uur worden afgetrapt. Na deze wedstrijd zullen in de Eredivisie op zondag nog drie wedstrijden gespeeld worden. Deze duels zijn te zien bij ESPN en ESPN 3. Bekijk ander voetbalaanbod op onze pagina Voetbal op TV.