DFB Pokal

De DFB Pokal is de belangrijkste voetbalbeker in Duitsland. DFB staat trouwens voor Deutsche Fußball Bund, een verwijzing naar de nationale voetbalbond van onze oosterburen.

Op deze pagina kom jij alles te weten over alle wedstrijden die op het programma van de DFB Pokal staan inclusief DFB Pokal betting tips. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan uitslagen in de DFB Pokal en natuurlijk aan de DFB Pokal stand

Het hoofdtoernooi bestaat ‘slechts’ uit 64 deelnemende teams, maar de DFB Pokal kwalificatie gaat tussen honderden voetbalverenigingen. Wil jij weten welke teams direct zijn geplaatst en hoe de exacte verdeling van tickets verloopt? Dan heb je geen andere mogelijkheid om snel verder te lezen.

Eens te meer omdat er ook gedetailleerd wordt ingegaan op de uitzonderingspositie van amateurteams (en clubs uit de Dritte Liga) tijdens de DFB Pokal loting. Kortom: Op deze pagina vind je in tegenstelling tot andere websites écht alles over dit adembenemende voetbaltoernooi. Van de kwalificatierondes tot aan de DFB Pokal finale.

Hoe kijk jij momenteel eigenlijk naar Duitse wedstrijden? Voetbal Vandaag heeft een exclusieve aanbieding voor je klaarstaan om vanaf nu geen duel uit de DFB Pokal live te laten schieten. Ook voor de zoektocht naar een DFB Pokal live stream is er een perfecte oplossing.

Naast de DFB Pokal vind je bij Voetbal Vandaag ook de Duitse Bundesliga en andere belangrijke Europese competities en cups.

Check meteen welke duels er op het DFB Pokal programma staan

Door bovenaan deze pagina naar het programma van de DFB Pokal te kijken, zie je een handig overzicht met alle aankomende wedstrijden uit de huidige ronde. Je merkt op welke clubs thuis spelen en welke teams op de Bundesliga grootmachten stuiten. Als die nog in het toernooi zitten tenminste.

Want stel dat een amateurteam loot tegen een topclub. Alle wedstrijden worden gespeeld op basis van een knock-out systeem waarbij er geen herkansingen gelden. Het is meer dan eens voorgekomen dat David doorbekert ten koste van Goliath. Dat levert bij bookmakers lekkere odds op.

Wees een bookie te slim af en duik voor aanvang van wedstrijden in de statistieken. Wie weet kun jij een value bet ontdekken Je kunt elke afzonderlijke wedstrijd binnen het programma aanklikken en krijgt dan de volgende data op je scherm:

  • ⚽ Een onderbouwde voorspelling van Voetbal Vandaag

  • ⚽ De vijf laatste resultaten die eveneens worden toegepast op de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under

  • ⚽ Het gemiddelde aantal doelpunten en corners dit seizoen inclusief gele en rode kaarten

  • ⚽ Een uitgebreid aantal weddenschappen met toevoeging van de beste odds

  • ⚽ De vermoedelijke opstelling van beide teams en de namen van geschorste en geblesseerde spelers.

 

Alle DFB Pokal uitslagen van het gehele toernooi

Aan de uitslagen van DFB Pokal wedstrijden kun je gemakkelijk zien welke clubs tegen elkaar hebben gespeeld en wie er dus doorbekeren. In het overzicht bekijk je per speelronde de DFB Pokal uitslagen.

Ben jij op zoek naar resultaten van eerder gespeelde wedstrijden, wijzig dan de speelronde. Dit doe je door rechts bovenaan de ronde te wijzigen met een klik op het pijltje naar rechts. Je kunt terugkijken tot aan de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Bij Voetbal Vandaag krijg je elke DFB Pokal stand direct door

Het meest belangrijke bekertoernooi van Duitsland kent geen poulefase. Duels worden dus binnen 90 minuten plus eventuele verlenging en strafschoppen beslist. Op Voetbal Vandaag vind je elke DFB Pokal stand zonder vertraging. 

Daardoor weet je meteen dat de tussenstand die je ziet, ook echt de DFB Pokal live score is. Zodra er een doelpunt valt wordt de score automatisch voor je bijgewerkt. Dit moment kun je echter voor zijn, door een weddenschap te plaatsen op het team dat de eerstvolgende goal scoort. 

Om het volledige wedstrijdverloop te bekijken, klik je net als in het programma op een willekeurige tussenstand. De wedstrijdpagina die wordt geopend, bevat talrijke informatie over het verloop van het duel. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, staan ook de beste odds voor een 1X2 weddenschap vermeld. 

Tip: Wedden doe je natuurlijk niet zonder het duel live te bekijken. Dit is een van de essentiële tips van professionele wedders. Wil je meer tips over hoe je winstgevend kan wedden op lange termijn? Bezoek dan de voetbalweddenschappen-pagina.

Uitleg over DFB Pokal kwalificatie voor regionale clubs

In vergelijking met de duizenden deelnemers van de Coupe de France is de structuur achter het Duitse bekersysteem eenvoudig te verklaren. Het deelnemersveld bestaat slechts uit 64 clubs. Deze teams zijn afkomstig uit de volgende competities:

 

Competitie Aantal clubs
Bundesliga 18
2. Bundesliga 18
Dritte Liga (3. Liga)
Landesverbände  21 bekerwinnaars
Landesverbände Beieren Best geplaatste team uit Regionalliga Bayern
Landesverbände Nedersaksen Best geplaatste team uit Regionalliga Nord
Landesverbände Westfalen Best geplaatste team uit Regionalliga West

 

Teams uit de Bundesliga, 2. Bundesliga en de vier clubs uit de Dritte Liga hoeven geen DFB Pokal kwalificatie te doorstaan. Deze 40 clubs plaatsen zich automatisch voor het hoofdtoernooi.

Het kwalificatiegeweld barst los op amateurniveau. In Duitsland werkt men namelijk met 21 zogeheten Verbandspokal-competities. Dit zijn regionale toernooien die feitelijk dienen als kwalificatie. Elke winnaar van een lokale Verbandspokal krijgt een ticket voor het hoofdtoernooi. 

Goed, er zijn nu dus 61 plekken van de 64 plekken gevuld. De laatste drie tickets worden vergeven aan de best geplaatste clubs uit de drie regionale competities uit Beieren, Nedersaksen en Westfalen.

De loting voor de DFB Pokal kent enkele speciale regels

De DFB Pokal loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi is direct speciaal. Hierbij worden alle 64 clubs onderverdeeld in twee verschillende potten van beide 32 clubs. De indeling ziet er als volgt uit:

  • Pot 1

De eerste pot bestaat uit alle 24 regionale clubs, de vier clubs uit de Dritte Liga en de vier onderste teams uit de 2. Bundesliga.

  • Pot 2

Alle overgebleven ploegen gaan in pot nummer twee. Die bestaat dus uit de overige 14 clubs uit de 2. Bundesliga, met de volledige 18 Bundesliga-teams als aanvulling hierop.

Teams uit pot 1 worden aangemerkt als thuisspelende clubs. De DFB Pokal wedstrijden worden over een duel beslist, met een mogelijke verlenging en een strafschoppenreeks als uitkomst.

Tijdens de DFB Pokal loting voor de tweede ronde, worden er wederom twee potten gemaakt. De resterende ploegen uit pot 1 komen wederom in pot 1 en de overgebleven teams uit de tweede pot worden geplaatst in pot 2.

Nu kan het voorkomen dat beide potten niet gelijk zijn qua aantallen. Die kans is echter zeer groot aangezien de laagst geklasseerde teams, tegenover de beste ploegen van Duitsland staan. 

Zodra een van de twee potten leeg is, worden de ploegen uit dezelfde pot tegen elkaar uitgeloot. De club die hierbij als eerst uit de koker komt, speelt thuis.

In daaropvolgende lotingen gaan de overgebleven teams in een pot. De enige regel die hierbij blijft gelden is dat een amateurploeg of team uit de Dritte Liga te allen tijde een thuisduel speelt.

De DFB Pokal finale en de locatie van dit duel

Wie ondertussen meetelt, komt tot de conclusie dat teams binnen het hoofdtoernooi vijf rondes moeten overleven om de felbegeerde DFB Pokal finale te spelen.

Dit prachtige affiche wordt al jarenlang gespeeld in het Olympiastadion in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Voor de uiteindelijke winnaar wachten naast eeuwige roem nog twee extra prijzen. 

  • ⚽ Een duel om de DFB Supercup, waar er tegen de landskampioen uit de Bundesliga wordt gespeeld.

 

  • ⚽ Een ticket voor Europees voetbal. Het juiste toernooi en de exacte ronde worden bepaald op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst.

Kijk al het Duitse voetbal en de DFB Pokal op tv

Als jij voetbal in je hart hebt zitten, dan volg je zoveel mogelijk voetbalwedstrijden op televisie. De Duitse Bundesliga is evenals DFB Pokal wedstrijden een must have voor elke voetballiefhebber. Met aansprekende teams als Bayern München, de club van de gele muur Borussia Dortmund en de club met de grote investeerder Red Bull Leipzig valt er voldoende te genieten.

Om toegang te krijgen tot deze live wedstrijden op tv, zul je een speciaal zenderpakket moeten afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je niets mist van Europees topvoetbal tegen een belachelijk laag tarief. Om te weten te komen welke partijen de uitzendrechten van verschillende competities en toernooien in bezit hebben, ga je naar de voetbal op tv pagina.

Hier selecteer je de provider waarbij jij bent aangesloten. Hier kom jij alle relevante informatie te weten over pakketten en prijzen. Bovendien staat er voor jou een persoonlijke aanbieding klaar wanneer je op de banner van Voetbal Vandaag klikt en een pakket activeert.

Kijk bij bookies helemaal gratis naar elke DFB Pokal live stream 

Je kunt de DFB Pokal live op televisie kijken, maar een DFB Pokal stream behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden. Zo geniet je ook onderweg of bijvoorbeeld op vakantie van de meest fraaie affiches. 

Wist jij dat je bij bookmakers terecht kunt voor het gratis kijken van een DFB Pokal live stream? Waarschijnlijk wel, want dat staat in de titel. Even serieus: Je hoeft alleen een account aan te maken en kiest vervolgens zelf naar welke wedstrijd jij gaat kijken.

De statistieken die Voetbal Vandaag voorafgaand en tijdens live wedstrijden toont, kun je perfect gebruiken om mee te voetbalwedden. Hoe chill is dat; Gratis voetbal kijken en tegelijkertijd geld winnen?

 

Meest gestelde vragen

Wat is de DFB Pokal?

De DFB Pokal is het meest belangrijke bekertoernooi in Duitsland. De kwalificatie verloopt tussen regionale teams. In het hoofdtoernooi is plek voor 64 teams. Bundesliga en 2. Bundesliga clubs zijn automatisch geplaatst voor de eerste ronde van deze bekercompetitie.

Waar wordt de DFB Pokal uitgezonden?

De partij die de uitzendrechten heeft gekocht, stelt live wedstrijden beschikbaar op televisie, een computer of via een mobiel (draagbaar) apparaat. Dit zijn laptops, tablets en smartphones.

Wie zendt de DFB Pokal uit?

De uitzendrechten van de DFB Pokal worden verkocht aan slechts één partij, namelijk de hoogste bieder. De voetbal op tv vandaag pagina geeft je een overzicht van wedstrijden die op de huidige datum worden uitgezonden. Hierbij staan de juiste zenders aangegeven.

Op de desbetreffende pagina kun je eveneens het programma van de wedstrijden van morgen en de rest van deze week achterhalen.

Op welke zender komt de DFB pokal finale?

De partij die beschikt over de uitzendrechten, heeft deze voor alle wedstrijden uit het gehele toernooi.

Soms kiest men ervoor om de finale ook op een openbaar kanaal uit te zenden, zodat er meer mensen kunnen kijken. Hiervan hoef jij natuurlijk niet afhankelijk te zijn. Ga daarom nog even terug naar de voetbal op tv pagina en kies jouw nieuwe zenderpakket.

Waar kun je voetbalwedden op de DFB Pokal?

Voor het plaatsen van weddenschappen op wedstrijden in de DFB Pokal kun je terecht bij een legale Nederlandse betting site. Bovenaan het menu staat de speciale bookmaker-pagina. Door hierop te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bookies die beschikken over een vergunning.