Deportivo Alavés

Deportivo Alavés, ook simpelweg Alavés genoemd, is een club uit Vitorio Gasteiz in Spaans Baskenland. Op deze website vind je binnen het programma van Alavés de volgende wedstrijd van Alavés en natuurlijk de stand van Alavés in de competitie. Om je weddenschap nog beter voor te kunnen bereiden, zie je de laatste tien uitslagen van Alavés, die sowieso live te bekijken zijn.

Liefhebbers van Spaans voetbal willen natuurlijk de wedstrijden van Alavés rechtstreeks volgen. Je krijgt hier de benodigde informatie om Alavés op tv of via een livestream te zien. Vergeet niet om ook eens naar alle aanbiedingen te kijken voor nog meer voetbalzenders.

Je vindt hier de volledige selectie van Alavés. Voor jouw weddenschap kunnen de wedstrijdstatistieken erg helpen. Daarom zie je hier onder meer het aantal goals, assists en kaarten. Je weet vast wel dat deze Baskische ploeg in het blauwwit speelt, maar wist je dat je via Voetbal Vandaag zelf ook een shirt van Alavés kunt bestellen?

Ten slotte lees je op deze website ook veel nieuws over Alavés. Je krijgt trouwens alleen nieuws te lezen waar je echt iets aan hebt voor de inzet van jouw weddenschap. Het moet wel heel erg raar lopen, wil jij niet als winnaar uit de bus komen.

Alavés komt komt komend seizoen uit in de La liga.

Voorspel de winnaar van de volgende wedstrijd van Alavés

Op deze pagina zie je tegen wie Alavés de volgende wedstrijd speelt. Daarbij zie je ook waar, wanneer, hoe laat en in welke competitie er gespeeld wordt. Deze informatie is voor jou al een goed uitgangspunt om de uitslag van de wedstrijd te voorspellen.

Als jij je voorspelling aanklikt, opent er een venster waar je (in percentages) ziet hoe andere voetballiefhebbers denken over deze uitslag. Dit noemen we ‘the wisdom of the crowd’ (de wijsheid van de massa). Kijk er niet gek van op dat deze voorspellingen heel dicht bij de werkelijke uitslag liggen.

Voetbal Vandaag checkt bij alle bookmakers de quoteringen en dit betekent dat jij hier altijd de beste quotering krijgt. Dat betekent dus ook dat je hier het meest kunt verdienen aan jouw weddenschap. Dus, waar wacht je eigenlijk nog op? Voorspel de wedstrijduitslag en win.

Haal jouw info uit de laatste tien uitslagen van Alavés

Het is vaak heel interessant voor een weddenschap om te zien hoe het team in vorm is. Daarom vind je op deze pagina in een handig schema de laatste tien uitslagen van Alavés. Aan jou is het nu om te analyseren hoe “El Glorioso” presteert.

Worden er meer wedstrijden gewonnen dan verloren of is net andersom? Regent het misschien gelijke spelen? Waren de laatste tegenstanders erg sterk, gemiddeld of juist zwak? Ga hiermee aan de slag en pluis zelf uit hoe de ploeg ervoor staat. Gebruik vervolgens deze analyse om de volgende wedstrijd juist te voorspellen.

De snelste live score van Alavés krijg je alleen bij Voetbal Vandaag

Ben je niet in de gelegenheid om de wedstrijden van Alavés live te zien, maar wil je het scoreverloop toch graag volgen? Ga dan naar de live pagina van Voetbal Vandaag en volg daar live het wedstrijdverloop. Het mooie hiervan is dat alle goals direct verwerkt worden en dat je dus nooit lang hoeft te wachten op een nieuwe tussenstand.

Trouwens, ook alle uitslagen van Alavés worden direct live in het betreffende overzicht vermeld. Ook daarmee is Voetbal Vandaag altijd up to date. Het is namelijk heel belangrijk dat jij geen vertraging oploopt met het voorbereiden en volgen van je weddenschap.

Analyseer de wedstrijdstatistieken van de Alavés selectie

Op deze pagina vind je de voltallige selectie van Alavés met daaraan toegevoegd de belangrijkste wedstrijdstatistieken. Denk hierbij aan:

  • De doelpuntenmakers
  • De gevers van assists
  • Ontvangen gele en rode kaarten
  • Leeftijd en gespeelde wedstrijden

Je snapt dat deze informatie uiterst waardevol kan zijn voor jouw weddenschap. Je kunt namelijk ook inzetten op de doelpuntenmaker, gever van assist of gele kaarten. De uitbetaling hiervan ligt vaak relatief hoog. Gebruik dus zeker deze statistieken om nog beter voor de dag te komen met je voorspelling.

Ook lees je hier de blessures en schorsingen waardoor je beter kunt voorspellen welk team de trainer op gaat stellen. Natuurlijk worden transfers altijd bijgewerkt in het overzicht van de selectie.

Bestel via Voetbal Vandaag het nieuwste clubshirt

De thuiswedstrijden in het Estadio Mendizorrotza spelen de Basken in het vertrouwde blauwwit. Ook in het uitshirt van Alavés komen deze kleuren terug. Dan is er nog een derde tenue, het zogenaamde alternatieve tenue.

Het is zeker mogelijk om als liefhebber van ‘El Glorioso’ het shirt van Alavés aan te schaffen via Voetbal Vandaag. Klik in deze widget op ‘bestel nu’ en je wordt doorverwezen naar de fanshop of naar een ander officieel verkooppunt van deze club. Wie weet volg jij straks je weddenschappen in het blauwwit van deze Baskische balkunstenaars.

Kijk de mooiste duels in La Liga rechtstreeks

Als liefhebber van weddenschappen en van Spaans voetbal wil je natuurlijk Alavés op tv of via een livestream volgen. Als je Spaans voetbal op tv wilt zien dan dien je te beschikken over het zenderpakket Ziggo Sport. Op de voetbal- op- tv- pagina kun je alle informatie vinden om aan dit pakket te komen.

Daarbij zie je op de betreffende pagina ook nog eens hele goede aanbiedingen, exclusief voor Voetbal Vandaag- fans, om nog meer voetbalzenders aan je totaal toe te voegen. Als je je eigen tv- aanbieder aanklikt en daarna klikt op de banner van Voetbal Vandaag dan kom je direct te weten wat deze aanbiedingen zijn.

Het is natuurlijk ook altijd handig om de wedstrijden van Alavés te volgen via een livestream. Ook hierover kun je op deze pagina veel informatie vinden. Voetbal Vandaag checkt bij de bookmakers de beste livestreams van de hoogste kwaliteit, zodat jij geen wedstrijd hoeft te missen.

Het clubnieuws is altijd heet van de naald

Het allerlaatste nieuws over Alavés lees je bij Voetbal Vandaag. Het interessante hieraan is dat er uitsluitend nieuws getoond wordt dat gericht is op weddenschappen. Je kunt als voetbalwedder met deze nieuwsfeiten je weddenschap dus nog beter voorbereiden.

Op deze pagina lees je dus bijvoorbeeld dat de topscorer geopereerd en voorlopig uit de running is. Ook lees je welke mogelijke transfers er op handen zijn. Wat je niet leest, is dat de voorzitter even op vakantie is. Leuk om te weten, dat zeker, maar voor een weddenschap heb je er weinig tot niets aan. Kijk zelf alvast eens bij de nieuwsberichten om er nu al je voordeel mee te doen.

Vijf weetjes over ‘El Glorioso’

  • ⚽ In 2001 bereikt Alavés, mede door de goede resultaten in uitwedstrijden, de UEFA Cup- finale (nu Europa League). Van tegenstander Liverpool FC wordt in een doelpuntrijk duel nipt met 5-4 verloren.

 

  • ⚽ Verdediger Guillermo Maripán wordt in 2019 verkocht van AS Monaco. De club incasseert hiervoor 18 miljoen euro: de grootste uitgaande transfer tot nu toe.

 

  • ⚽ De duurste aankoop van de Basken tot nu toe is de Zweed John Guidetti. Deze spits met een Feyenoord- verleden wordt in 2018 voor vier miljoen euro van Celta de Vigo gekocht.

 

  • ⚽ In 2017 staat de club uit Vitoria Gasteiz in de finale van de Copa del Rey. Er wordt helaas met 3-1 verloren van FC Barcelona.

 

  • ⚽ De blauwwitten zijn een aantal keren kampioen van het tweede niveau in Spanje: de Segunda Division. De laatste keer is in 2016.

Mijlpalen uit de clubhistorie

Deportivo Alavés wordt opgericht in 1921 en is na Athletic de Bilbao en Real Sociedad de derde belangrijke voetbalclub van Spaans Baskenland. In 1930 en in 1954 bereikt de club het hoogste niveau, maar dit is steeds van zeer korte duur.

In 1998 promoveert El Glorioso na een afwezigheid van 42 jaar opnieuw naar La Liga en dit keer is het verblijf op het hoogste niveau een stuk langer. In 2000 wordt er voor het eerst in de historie Europees voetbal bereikt, waarna de ploeg direct doorstoot naar de UEFA Cup- finale. Nog altijd een hoogtepunt in de clubhistorie.

In 2009 degradeert de club opnieuw uit La Liga en lijkt ver weg te zakken in het Spaanse voetbal. Echter, doordat de club gekocht wordt door oud basketballer José Antonio Querejeta wordt La Liga in 2015 opnieuw bereikt. In La Liga is Alavés aan de onderkant van de middenmoot te vinden en ligt degradatie toch wel geregeld op de loer.

Rivaliteit in het Baskenland

Deportivo Alavés komt uit het Baskenland en logischerwijs is de grootste rivaliteit met andere Baskische clubs: Athletic de Bilbao, SD Eibar en Real Sociedad. Spelen deze ploegen tegen elkaar dan spreken we van een ‘Baskische derby’. De ploeg die de meeste derby’s in een seizoen wint, is de kampioen van het Baskenland.

Athletic de Bilbao en Real Sociedad zijn eigenlijk een maatje te groot voor ‘El Glorioso’. Hierdoor wordt SD Eibar beschouwd als de echte rivaal van de club. De aanhang van beide ploegen is ongeveer even groot en de clubs kwamen en komen elkaar regelmatig tegen op het eerste en tweede niveau.