Wint AZ gemakkelijk in de eerste wedstrijd van de voorronde van de Conference League tegen Tuzla City? Pak bijna drie keer je inzet!

AZ begint donderdagavond aan zijn eerste wedstrijd van het Europese seizoen. De Alkmaarders treffen Tuzla City in de tweede voorronde van de Conference League. De nummer twee van Bosnië komt op bezoek in het AFAS stadion. Klaart AZ het kunstje gemakkelijk? Krijg bijna drie keer je inzet terug via Jack’s!

Pavlidis juicht in de Conference League
© PROSHOTS | 21-07-2022 13:00
  • Tip: AZ wint met drie doelpunten verschil (1.76)
  • Tip: AZ wint en beide teams scoren (2.90)
  • Longshot: AZ wint met vier doelpunten verschil (2.88)

Tuzla City heeft een succesvolle voorronde achter de rug

Voor Tuzla City is het seizoen momenteel al in volle gang. De Bosniërs rekende in de eerste voorronde van de Conference League af met Tre Penne. De eerste wedstrijd uit het tweeluik eindigde in een 0-2 overwinning voor Tuzla. Een week later werden de Europese aspiraties van de San Marinezen volledig aan diggelen geschoten in Bosnië: het werd 6-0 in het Tusanj City Stadium. De vice kampioen van Bosnië is dus op schot en dus is het niet ondenkbaar dat er gescoord wordt tegen AZ. Op Jack’s staat een odd van 2.40 voor wanneer beide teams scoren.


AZ moet het doen zonder twee sterkhouders

Woensdag maakte AZ-trainer Pascal Jansen bekend dat hij het moet stellen zonder twee van zijn sterkhouders. Jesper Karlsson en Yukinari Sugawara kijken toe vanaf de zijlijn. Het duo heeft aan het begin van de voorbereiding een blessure opgelopen, waarvan het nog niet hersteld is. "We moeten nog even geduld hebben voordat zij (Karlsson en Sugawara red.) weer in groepsverband op het veld verschijnen. Het heeft nog wat tijd nodig”, klinkt het.

Karlsson AZ Tuzla City
PROSHOTS

Daar staat tegenover dat Vangelis Pavlidis wel zijn opwachting kan maken. Het was nog maar de vraag of de Griekse spits aan de aftrap kon verschijnen, aangezien hij de laatste oefenwedstrijd wegens ziekte moest missen. Ook kunnen de twee aanvallende aanwinsten Jens Odgaard en Mayckel Lahdo officieel debuteren. Het duo deed al mee in de voorbereiding, waarin laatstgenoemde zelfs al een doelpunt mee wist te pikken.

AZ overtuigt niet in de voorbereiding, maar is een ruime overwinning aan zijn stand verplicht

In de voorbereiding kon AZ nog niet echt potten breken. Op een enkele overwinning tegen PEC Zwolle na (3-1) werd er geen zege meer geboekt in de laatste drie wedstrijden tegen PAOK Saloniki (2-2), Olympiakos Piraeus (1-0 verlies) en Westerlo (1-0 verlies). Met Tuzla treft de club uit de Zaanstad een team dat beduidend mindere kwaliteiten heeft dan de tegenstanders uit de voorbereiding. Een ruime overwinning ligt dan ook voor de hand. Op Jack’s staan odds op overwinningen met drie en vier doelpunten verschil, respectievelijk 1.76 en 2.88. Denk je dat Tuzla er één gaat maken maar dat de Alkmaarders toch winnen? Dan kan je het beste voor de odd van 2.90 gaan.