Champions League Programma: Ajax tegen Benfica

De Champions League wordt vanavond hervat met Ajax als gastheer voor Benfica in de tweede ronde van de 8e finales in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zullen willen voortbouwen op het indrukwekkende 2-2 gelijkspel in het Estádio da Luz in de eerste ontmoeting tussen deze twee partijen. Terwijl Benfica erop gebrand zal zijn om voor een 'verrassing' te zorgen en de winst mee terug te nemen naar Lissabon. Wat verwachten de bookmakers, waar krijg je de beste odds en wat staat er vanavond nog meer op het Champions League programma?

Champions League wedstrijd Benfica Ajax sebastien haller
© VoetbalVandaag Images | 15-03-2022 09:28

Vanavond op het programma Champions League

Vanavond vallen de eerste beslissingen in de 8 finales Champions League. Er staan twee wedstrijden op het Champions League programma. Behalve Ajax-Benfica gaat Atlético Madrid op bezoek bij Manchester United.

Beide wedstrijden beginnen om 21:00 uur en zijn live te zien op Ziggo Sport. De Champions League wedstrijd van Ajax tegen Benfica is ook te zien op RTL 7, waar om 19:55 al wordt begonnen met de voorbeschouwing. Bekijk de voetbal op tv gids voor het volledige programma.

Ajax - Benfica volgens de bookmakers

De Nederlandse bookmakers hebben voor deze wedstrijd de odds bekend gemaakt en die zijn unaniem in het voordeel van Ajax. Wanneer we de odds vergelijken zien we een eentonig beeld van op dit moment 1.36 voor winst Ajax. Deze odds staan gelijk aan 73.3% dat Ajax de wedstrijd wint. Alleen Holland Casino wijkt wat af bij een gelijkspel met 5.75. Waar dan weer Jacks ervoor kiest om winst van Benfica flink hoger aan te bieden met odds van 8.00.

Met 1.36 is er volgens ons weinig waarde in een weddenschap op Ajax. Aan de andere kan is een weddenschap op Benfica hier ook wel echt een 'longshot'. Een ander opvallend gegevens is het verwachte aantal doelpunten deze wedstrijd. Bet365 geeft met 1.57 maar liefst 63.7% kans dat bij Ajax tegen Benfica beide teams scoren. Ajax heeft in de laatste twee wedstrijden ook steeds twee doelpunten tegen gehad, en dat was tegen Cambuur en RKC Waalwijk, met alle respect niet bepaald Champions League niveau.


Champions League wedstrijd ajax benfica odds vergelijken
Odds vergelijken

Sebastien Haller topscorer in de Champions League

Wat mij opvalt is dat Ajax spits Sebastien Haller zich graag naast Robert Lewandowski positioneert als de topscorer van de Champions League. Nou kan je daar van alles over vinden alleen doet allemaal niet zo toe. Wat telt zijn de odds voor een doelpunt van de spits, deze staan bij Bet365 momenteel op 1.66. Voorspel je het goed dat de Fransman als eerste of laatste scoort worden die odds 4.33.

Bet365 Champions League odds boosts Ajax - Benfica

Zoals vorige week al door Bet365 werd aangekondigd gaan ze Champions League wedstrijden extra odds boosts toekennen. Met een odds boost worden de reguliere odds met een flink percentage verhoogd. We hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet:

  • Benfica (rust) / Benfica (volledige speeltijd) 12.00 = 17.00

  • Ajax 1-0 juiste uitslag 12.00 = 15.00

  • Dusan Tadic 1e doelpuntenmaker 4.75 = 6.00

  • Darwin Nunez scoort op een willekeurig moment 3.10 = 3.50

Odds vergelijken Manchester United - Atletico Madrid

De andere wedstrijd vanavond op het Champions League programma speelt zich af in Manchester tussen United en Atletico Madrid. Bij deze wedstrijd is de thuisploeg favoriet. De eerste wedstrijd op 23 februari eindigde in 1 - 1. De Spaanse ploeg wist al na 7 minuten te scoren maar kon de score niet verder uitbouwen. Uiteindelijk kwam in de 80ste minuut de gelijkmaker. Ondanks ruim 63% balbezit van United was het Atletico dat het gevaarlijkste was van de twee ploegen. De vraag is nu of Manchester op Old Trafford de volgende ronde weet te halen.


atletico manchester cristiano ronaldo aan de bal
IMAGO / Action Plus

Wat betreft de odds is er weer alle reden om te vergelijken. We hebben de hoogste odds voor je klaar gezet. Hoef jij alleen nog maar een account aan te maken.
Ook voor deze wedstrijd zijn er nog veel meer andere opties te vinden bij de bookmakers. Een account is zo aangemaakt. Kies je een nieuwe bookmaker dan krijg je vaak ook nog een verdubbeling van je inleg of een gratis weddenschap. We hebben de beste bookmakers van Nederland voor je op een rij gezet.


Ook interessant: Leren winnen met voetbalwedden