Unibet keert terug op Nederlandse markt

De Nederlandse wedmarkt is straks weer een bookmaker rijker! Unibet keert namelijk terug in Nederland, na ongeveer acht maanden afwezigheid. Dat heeft moederbedrijf Kindred Group woensdag via de officiële kanalen bekend gemaakt.

Noa Lang's Club Brugge wordt gesponsord door Unibet
© PROSHOTS | 08-06-2022 10:00

KSA verstrekt licentie aan Unibet

"Kindred heeft van de Kansspel Autoriteit (KSA) groen licht gekregen om online kansspelen en weddenschappen aan te bieden volgens de Wet Kansspelen Op Afstand (KOA)", zo valt te lezen op de website van Kindred. De licentie gaat per 8 juni in, maar op dit moment is het bedrijf nog niet operationeel in Nederland. Hier gaat de komende dagen verandering in komen, want met A-merk Unibet zal een herintrede worden gedaan op de Nederlandse markt.

Tot 1 oktober 2021 was Unibet al actief in Nederland, maar dat was nog niet onder een licentie volgens de Wet KOA. Om die reden verstrekte de KSA de afgelopen maanden geen licentie aan het van oorsprong Zweedse bedrijf, maar daar is nu dus verandering in gekomen. In de jaren dat Unibet actief was in Nederland wist het bedrijf een groot marktaandeel te veroveren.

"Bijdragen aan duurzame kansspelmarkt"

CEO van Kindred Group, Henrik Tjärnström, reageert opgetogen: "Nederland is een groot en belangrijk onderdeel van de Europese markt en we kijken ernaar uit om hier te opereren met een lokale vergunning. We zijn al geruime tijd voorstander van een licentie-model en zijn blij dat we er nu één hebben. Hiermee willen we bijdragen aan een eerlijke en duurzame kansspelmarkt."

Met welke acties en promoties Unibet uitpakt is nog niet bekend, maar dat er diverse samenwerkingen komen met onder meer profclubs staat nagenoeg vast. In de komende dagen ongetwijfeld meer nieuws over het toetreden van Unibet.

Wat betekent dit voor de Nederlandse markt?

Met de komst van Unibet heeft de Nederlandse markt er een grote speler bij, die de concurrentie met marktleiders als TOTO en Bet365 zal aangaan. Voor de Nederlandse speler betekent dit dus een nóg ruimere keuze als het gaat om online spelaanbod. Qua odds zal Unibet vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Jack's of BetCity, aangezien zij net als Unibet odds-leverancier Kambi gebruiken voor het aanbod. Op het gebied van bonussen en promoties zal er uiteraard wél een verschil zijn.

Kan ik nu een account aanmaken bij Unibet?

Nee, dit kan nog niet. De verwachting is echter dat in de komende dagen (na 8 juni) hier verandering in komt en dat Unibet weer Nederlandse spelers accepteert.