Clubpagina Bayer 04 Leverkusen

Bayer 04 Leverkusen is een club die al vanaf 1979 onafgebroken in de Duitse Bundesliga speelt. Het programma van Bayer 04 Leverkusen kun je op deze site bekijken. Hier staat uiteraard ook de volgende wedstrijd van Bayer 04 Leverkusen vermeld en de stand in de Bundesliga. Als extra optie kun je aanklikken welke club er volgens jou gaat winnen en je ziet hoe anderen hierover denken.

Daarnaast zie je de uitslagen van de laatste tien wedstrijden van Bayer 04 Leverkusen, die altijd live te volgen zijn. Ook vind je hier de voltallige selectie van Bayer 04 Leverkusen met daarin de doelpunten, assists en kaarten. Met deze informatie kun je de uitslag van de wedstrijd nog beter voorspellen.

Ben jij groot fan van ‘Die Werkself’ en wil je je club volgen via een goede livestream? Of kijk je graag naar Bayer 04 Leverkusen op tv? Op deze website vind je hierover de allerlaatste informatie, plus een aantal leuke aanbiedingen.

Wil je het nieuwste shirt van Bayer 04 Leverkusen? Bestel hem dan hier. Natuurlijk kun je bij Voetbal Vandaag ook het laatste nieuws over Bayer 04 Leverkusen lezen gericht op weddenschappen. Ook hiermee doe je absoluut je voordeel. Dus pak je kans en zet in.

Gaat Bayer 04 Leverkusen de volgende wedstrijd winnen?

Op deze website kun je duidelijk zien tegen welke tegenstander Bayer 04 Leverkusen het de eerstvolgende wedstrijd in de Bundesliga op gaat nemen. Tevens zie je hier wanneer er gespeeld wordt, om welke competitie het gaat en hoe laat er afgetrapt wordt. Daarnaast kun je ook de vorm waarin beide teams verkeren, gemeten over de laatste vijf wedstrijden, zien.

Iedere voetballiefhebber heeft een uitslag in gedachten over de aankomende wedstrijd. Belangrijker is echter welk team jij de beste kansen toedicht. Je kunt hierbij kiezen uit drie opties: winst voor Leverkusen, winst voor de tegenstander of een gelijkspel. Zodra je een optie aanklikt, zie je hoe andere voorspellers denken over de uitslag. De wijsheid van de massa blijkt vaak een hele goede voorspeller te zijn, dus neem dit serieus.

Allemaal leuk en aardig, die voorspellingen, maar het gaat er uiteindelijk om hoeveel je kan verdienen met betting. Voetbal Vandaag geeft sowieso de beste quotering die perfect aansluit op je voorspelling.

In een klap alle tien laatste gespeelde wedstrijden bekijken

Als je in gaat zetten op een wedstrijd dan wil je natuurlijk weten in welke vorm het team verkeert. Daarom zie je op deze pagina de uitslagen van de tien laatste wedstrijden van Bayer 04 Leverkusen in een handig overzicht. Nieuwe uitslagen worden direct in het overzicht gezet.

Bij de ‘volgende wedstrijd’ vind je de uitslagen van de vijf laatste wedstrijden, maar nu komen er dus nog eens vijf bij. Er valt vaak nuttige informatie te halen uit de laatste uitslagen, die je kunt gebruiken voor je weddenschap. Zo zie je of het elftal in topvorm verkeert en alles wint wat er te winnen valt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ploeg de ene na de andere wedstrijd verliest.

Volg de actuele live score en tussenstanden van Bayer 04 Leverkusen

Als je ingezet hebt op een wedstrijd dan wil je zo snel mogelijk op de hoogte zijn van de tussenstand. Niets is dan ook vervelender dan dat de live score (ernstige) vertraging oploopt en je veel te lang moet wachten op de live uitslagen van Bayer 04 Leverkusen.

Dit probleem heb je niet bij Voetbal vandaag. Op de homepage worden alle live scores direct doorgegeven. Of je nu zelf in de BayArena zit, of de wedstrijd op tv volgt. Op deze website worden de gebeurtenissen op het veld direct doorgegeven en bijgewerkt.

Maak gebruik van de statistieken van de selectie

Op deze pagina zie je de complete selectie van Bayer 04 Leverkusen en alle statistieken die interessant zijn voor jouw weddenschap. Wil je bijvoorbeeld inzetten op de exacte doelpuntenmaker? Kijk dan bij de spelers die gescoord hebben. Daarnaast kun je ook zien wie de assists geven dit seizoen en welke spelers een gele of rode kaart hebben gekregen.

Wil je weten met welk team de trainer de volgende wedstrijd waarschijnlijk gaat spelen? Kijk dan bij spelers die geschorst en geblesseerd zijn. Deze zullen in ieder geval niet spelen. Ook worden de in- en uitgaande transfers van Bayer 04 Leverkusen voor je bijgehouden en verwerkt in het overzicht van de selectie.

Bestel hier het nieuwste tenue van Bayer 04 Leverkusen

Alle thuiswedstrijden speelt ‘die Werkself’ in het wit met rode tenue. Uiteraard heeft Bayer 04 Leverkusen ook een uitshirt en een alternatief tenue. Via  deze pagina kun je zowel het laatste thuis- als uitshirt van Bayer 04 Leverkusen bewonderen.

Wil je zelf ook zo’n mooi shirt? Deze kun je eenvoudig via Voetbal Vandaag bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘Bestel Nu’ button te drukken. Hierop word je doorgestuurd naar de fanshop van Bayer 04 Leverkusen of naar een officieel verkooppunt van deze club.

Volg de wedstrijden op tv of via de livestream

Ben je niet in de gelegenheid om een wedstrijd in de BayArena te bekijken? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om Bayer 04 Leverkusen op tv te bekijken of via een livestream. Als je een wedstrijd live op tv wilt kijken dan moet je de beschikking hebben over ESPN International. Met dit zenderpakket zijn alle wedstrijden in de Bundesliga live te zien.

Wil je liever Bayer 04 Leverkusen via een livestream bekijken dan heb je alleen een internetverbinding nodig en een tablet, computer of laptop. Bekijk de live pagina om erachter te komen welke legale livestreams de bookmakers aanbieden. Ook kun je op deze plek de beste deals vinden om nog meer voetbalzenders aan je pakket toe te voegen.

Het actuele clubnieuws gericht op jouw weddenschap

Er zijn talloze websites die allerlei nieuwtjes brengen over voetbalclubs. Op deze pagina krijg je alleen het nieuws over Bayer 04 Leverkusen vanuit betting perspectief te zien. Hier lees je dus niet hoe de nieuwste vriendin van de spits heet. Leuke informatie op een feestje, maar voor een weddenschap minder effectief.

Voetbal Vandaag brengt uitsluitend het nieuws over Bayer 04 Leverkusen gericht op de weddenschappen. Hier lees je bijvoorbeeld welke speler geblesseerd is of welke transfers er gemaakt worden. Klik maar eens op het clubnieuws om te zien wat er op dit moment speelt.

Vijf interessante wetenswaardigheden

  • ⚽ Het hoogtepunt in de clubhistorie is het winnen van de UEFA Cup (nu Europa League) in 1988 door van RCD Espaňol uit Spanje te winnen. De eerste wedstrijd wordt met 3-0 verloren, maar de tweede met 3-0 gewonnen. Uiteindelijk wint Leverkusen na strafschoppen.
  • ⚽ In 2002 halen ‘die Leverkusener’ de finale van de Champions League. Op Hamden Park in Glasgow wordt nipt van Real Madrid verloren met 1-2.
  • ⚽ In 2020 verkoopt Bayer 04 Leverkusen de zelf opgeleide Kai Havertz voor een recordbedrag van tachtig miljoen euro aan Chelsea FC.
  • ⚽ Tussen 1997 en 2011 eindigt Bayer 04 maar liefst vijf keer als tweede in de Bundesliga. Dit levert de club de bijnaam ‘Vicekusen’ op.
  • ⚽ Kerim Demirbay wordt in 2019 voor 32 miljoen euro gekocht van TSG Hoffenheim. Dit is de duurste aankoop ooit van ‘Die Werkself”.

De historie van Bayer 04 Leverkusen

In 1904 wordt de “Turn und Spielverein” opgericht door de chemiefabriek Bayer AG. De bedoeling is dat de werknemers van de fabriek via deze vereniging kunnen sporten. Behalve turnen en balsporten, worden er ook sporten als atletiek en boksen aangeboden.

In de eerste decennia ’s van zijn bestaan speelt Bayer 04 Leverkusen nauwelijks een rol van betekenis in het Duitse voetbal. Pas in 1951 weet het te promoveren naar het hoogste niveau, maar degradeert ook weer. Bij de invoering van de Bundesliga in 1963 is Leverkusen dan ook niet aanwezig.

Vanaf het 1979 gaat het echter zeer voorspoedig met de club. Er volgt promotie naar het hoogste niveau. De eerste jaren in de Bundesliga strijdt de club meestal tegen degradatie, maar dit verandert vanaf 1985 als Erich Ribbeck coach wordt.

Sindsdien is Bayer 04 Leverkusen steevast in de top van het Duitse voetbal te vinden en behaalt het vrijwel ieder jaar Europees voetbal. De laatste prijs dateert uit 1993 met het winnen van de DFB Pokal, dus het wordt wel weer eens tijd voor een groot succes.

De eeuwige rivaliteit met FC Köln

De aartsrivaal van Bayer 04 Leverkusen is FC Köln. De plaatsen Keulen en Leverkusen liggen namelijk vlakbij elkaar en aan de rivier de Rijn. Beide ploegen beweren dan ook dat ze “De enige grootmacht aan de Rijn” zijn. FC Köln beroept zich vaak op het feit dat ze tot de oprichters van de Bundesliga behoren en in het verleden geweldige prestaties hebben behaald (drie keer landskampioen).

Leverkusen verwijst juist naar de prestaties van de laatste jaren. Vanaf 1988 speelt de club een grote rol van betekenis in de Bundesliga, terwijl die van FC Köln erg marginaal is. Desondanks blijft de ‘Derby aan de Rijn” een opzichzelfstaande wedstrijd waarin de belangen groot zijn.