Nabeschouwing uitslagen Bundesliga 08-01-2022

Gisteren werden er zes Bundesliga wedstrijden afgewerkt en daarbij viel één ding behoorlijk op. Op Borussia Dortmund na wist geen enkele uitspelende ploeg drie punten mee te nemen vanuit vijandelijk gebied. Drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel, tweemaal zegevierde een thuisteam en Erling Braut Haaland en de rest wonnen in extremis. Zonder dat de Noor overigens scoorde.

Spelers van Borussia Dortmund vieren een doelpunt in de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt
© VoetbalVandaag Images | 09-01-2022 11:32

Op vrijdag begon de winterse hervatting van de Duitse competitie overigens al. Tegen ieders verwachtingen in verloor Bayern München op eigen veld van Borussia Mönchengladbach met 1-2. Afijn, dit zijn de uitslagen van gisteren…

Bayer Leverkusen - Union Berlin: 2-2

Er vielen maar liefst 4 doelpunten in dit duel. Van de 1-0 van Patrik Schick in de 38e minuut, kon de thuisploeg slechts 7 minuten genieten.

In de 45e minuut was het namelijk alweer gelijk dankzij een goal van Grischa Prömel. De 26-jarige middenvelder scoorde zijn eerste Bundesliga doelpunt van het seizoen in zijn 7e optreden.

Vijf minuten na rust voegde hij daar nog een treffer aan toe, waarmee hij Union Berlin op een 1-2 voorsprong bracht. Leverkusen drong aan en trachtte de gelijkmaker te forceren. Die viel uiteindelijk in de 84e minuut. Na voorbereidend werk van Karim Bellarabi, was het Jonathan Tah die de stand in evenwicht bracht. Daarna werd er niet meer gescoord.

Freiburg - Arminia Bielefeld: 2-2

Ook Freiburg tegen Arminia Bielefeld kende een 2-2 eindstand en dat is met name voor Freiburg, dat 4e staat in de Bundesliga stand, een fikse tegenvaller.

Helemaal omdat de thuisploeg na 46e minuten met 2-0 voorstond, maar statistisch gezien de onderliggende partij was. Na de 2-1 in de 60e minuut, nam de druk op Freiburg toe.

Zoals je vaak ziet met ploegen die de focus op verdedigen gaan leggen, valt die tegentreffer uiteindelijk alsnog. Zo ook in dit geval. In de 87e minuut dompelde Bryan Lasme heel Freiburg in rouw. De Bielefelders hadden moeten winnen om de 17e plaats te verlaten, maar een punt bij de nummer vier moet voelen als een overwinning.

Greuther Fürth - VfB Stuttgart: 0-0

De beginstand tussen de nummers 18 en 15 bleek uiteindelijk ook de eindstand. In een saai duel waren er een aantal doelpogingen te noteren, maar geen van beide teams wist te scoren.

Er viel één gele kaart. Felix Brych greep naar zijn borstzakje in de 42e minuut. Greuther Fürth moet, wil het volgend jaar niet uitkomen in de 2. Bundesliga, snel beginnen met het behalen van punten. De rode lantaarndrager staat inmiddels 11 punten achter op nummer 17 Arminia Bielefeld.

Hoffenheim - Augsburg: 3-1

Hoffenheim profiteerde dankbaar van het puntverlies van Bayer Leverkusen en Freiburg. De ploeg deed wat het moest doen, tegen een op papier zwakke broeder in de hoogste Duitse competitie.

Augsburg, dat 16e staat, kwam in de 5e minuut nog wel op voorsprong in de Rhein-Neckar-Arena dankzij Michael Gregoritsch. Nog voor rust stelde Hoffenheim orde op zaken in de persoon van Ihlas Bebou.

Na 2 doelpunten in 6 minuten kon de thuisploeg rustig aan de thee. In de tweede helft leek het er lang op dat de ruststand, ook de eindstand zou blijven. Daar dacht David Raum anders over. In de 93e minuut rondde hij een voorzet van Georginio Rutter af en tilde de stand naar 3-1.

Red Bull Leipzig - FSV Mainz: 4-1

Mainz stond voor de wedstrijden boven het dit seizoen tegenvallende Leipzig. Wie de wedstrijd heeft gezien, zag daar helemaal niets van terug.

Mocht Mainz met enige aspiraties zijn afgereisd naar de Red Bull Arena, dan waren die na 19 minuten vervlogen. Na extreem dom balverlies in de achterste linie maakte Alexander Hack opzichtig hands in een poging een doelpunt te voorkomen.

Je vraagt je af waarom spelers dat doen. Het levert namelijk een rode kaart en een penalty tegen op. André Silva profiteerde van deze buitenkans en zette Die Roten Bullen op een 1-0 voorsprong.

In de 47e minuut leek de Hongaar Dominik Szoboszlai de wedstrijd in het slot te gooien met de 2-0 voor Red Bull Leipzig. Toch kwamen de bezoekers met 10 man nog tot 2-1. Jae-Sun Lee rondde van dichtbij heerlijk af.

Zoals zo vaak dit seizoen, is het wachten totdat Christopher Nkunku toeslaat. De 24-jarige Fransman, die een transferwaarde vertegenwoordigt van 55 miljoen euro, scoorde dit seizoen in alle competities 16 keer en gaf 12 assists. Nadat hij eerder de aangever was bij de 2-0, scoorde hij in de 58e minuut met een heerlijk wippertje de 3-1.

Ook bij de 4-1 van André Silva deed Nkunku het voorwerk, waarmee hij wederom 2 assists en 1 goal kan toevoegen aan zijn indrukwekkende totaal. Leipzig klimt door de zege naar de 8e plaats, Mainz staat 10e.

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund: 2-3

De laatste wedstrijd van gisteren was verreweg het leukst. Na 24 minuten keek de nummer 2 van Duitsland tegen een 2-0 achterstand aan. De odds waren vanaf dat moment behoorlijk in het nadeel van de bezoekers, die ondanks dat sterk speelden.

Het duurde tot de 71e minuut alvorens Thorgan Hazard de aansluitingstreffer maakte. De assist kwam van de voet van Haaland. Dortmund rook bloed en wilde zich koste wat het kost naar Frankfurt vechten.

In de 87e minuut lukte dat zowaar, dankzij een treffer van Jude Bellingham. Het toptalent dat in juli 2020 overkwam van Birmingham City en inmiddels 75 miljoen euro waard is, maakte zijn 3e Bundesliga treffer.

Maar het werd nog mooier en ook waardevoller, gezien de nederlaag van Bayern München. Een minuut voordat de reguliere speeltijd verstreek sloeg Mahmoud Dahoud toe, waarmee hij Dortmund in extase bracht.

De zege is zeer belangrijk, want met de winst en dus 3 punten is de achterstand op de Beierse koploper verkleind tot 6 punten.