De mooiste wedstrijden uit het Bundesliga programma 08-01-2022

Kein geloel, Fussball spielen merkte oud-trainer Ernst Happel ooit op. En dat is precies wat er vandaag gaat gebeuren. Nadat Bayern München en Borussia Mönchengladbach gisteren officieel speelronde 18 aftrapten, gaan we vandaag dus vrolijk verder. Er staan maar liefst 6 duels op het Bundesliga programma.

Daley Sinkgraven maakt een sliding naar de bal in de bundesliga
© VoetbalVandaag Images | 08-01-2022 11:37

Tot op heden dan. Want als je tegenwoordig een keer in het openbaar niest of je keel schraapt, stuift het gros van de mensen uiteen en moet je net zo lang testen totdat dat ding eindelijk positief aangeeft. We hebben in het Engelse voetbal reeds kunnen waarnemen dat duels om de haverklap moeten worden uitgesteld. Het programma, onder voorbehoud dus, bevat een aantal fraaie wedstrijden die jij voor geen goud wilt missen en ook niet hoeft te missen.

Bayer Leverkusen - Union Berlin

  • Competitie: Bundesliga

  • Tijd: 15.25

  • Zender: Ziggo Sport Extra 1

Bij Bayer Leverkusen staan met Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah , maar liefst 4 Nederlanders onder contract. Die Werkself bezetten momenteel de 4e plaats in de Bundesliga stand, met 28 punten uit 17 wedstrijden.

De ploeg wist niet te winnen in de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop en heeft een doelsaldo van 40 om 28. Daaruit kun je concluderen dat het team gemiddeld 2.35 goals per wedstrijd scoort, maar er ook 1.64 tegen krijgt.

Sinds Union Berlin aan Feyenoord werd gekoppeld bij de Conference League loting, zijn er verdacht veel mensen die de club nauwlettender zijn gaan volgen. Terecht ook hoor, de Berliners spelen gewoon leuk voetbal en doen het niet onverdienstelijk. In de Bundesliga ranglijst bekleed de ploeg van trainer Urs Fischer de 7e plaats, met slechts 1 punt minder dan haar opponent van vandaag.

De recente vorm over de laatste 5 wedstrijden vertoont 3 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verlies. Het elftal heeft een doelsaldo van 23-21. Dat is gemiddeld 1.35 gescoord doelpunt per duel, terwijl het per wedstrijd gemiddeld 1,23 goals incasseert.



De vorige ontmoeting tussen beide teams was de openingswedstrijd van dit seizoen en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het Voetbal Vandaag algoritme komt na het analyseren van talloze statistieken uit bij een overwinning voor Bayer Leverkusen.

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

  • Competitie: Bundesliga

  • Tijd: 18.25 uur

  • Zenders: Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Extra 2

‘De volgende lekkere pot gaat tussen Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund. Voor Frankfurt is het een seizoen met pieken en dalen. De club bivakkeert op de 6e plaats met 27 punten.

Als we gaan kijken naar de recente vorm, zien we dat de laatste 3 duels werden gewonnen. De club zit dus duidelijk in the winning mood.

Dortmund is de enig overgebleven achtervolger van het oppermachtige Bayern München. Best grappig eigenlijk. In de Bundesliga voetballen ze al 10 jaar om de 2e plaats. En daar staan die Borussen momenteel, met 34 punten uit 17 wedstrijden. Een gemiddelde van 2.0 punten per wedstrijd.

In de laatste 3 duels won de ploeg van Erling Haaland maar 1 keer. Daarover gesproken is het fijn dat hij morgen weer inzetbaar is. Het scheelt toch als hij niet meedoet. Haaland scoorde in de Bundesliga 2021/2022 al 13 keer en had daar slechts 11 wedstrijden voor nodig.



De vorige ontmoeting tussen beide teams was erg pijnlijk voor Frankfurt, dat met een 5-2 nederlaag van het veld ging. Haaland gaf die middag 3 assists en scoorde tweemaal zelf.