De Jonge woest op Ajax om niet naleven coronaregels

Demissionair minister van Volksgezondheid, nog een paar dagen tenminste, Hugo de Jonge heeft Ajax 'op de vingers getikt'. Aanleiding hiervoor is het negeren van de geldende regels rondom het coronabeleid. De Amsterdammers verbleven voor een trainingskamp in Portugal, toen uit coronatesten is gebleken dat meerdere spelers besmet zijn. Daarop werd besloten de oefencampagne te onderbreken en terug te vliegen naar Nederland. En daarmee is een behoorlijke fout gemaakt, aldus De Jonge.

Een Feyenoord fan neemt een foto met Hugo de Jonge in De Kuip
© VoetbalVandaag Images | 07-01-2022 15:41

De besmette Ajacieden vlogen weliswaar met een privéjet, en dus afgezonderd van de andere selectiespelers terug naar Amsterdam, maar dat is tegen de regels. Zij hadden namelijk in Portugal moeten blijven, om daar in quarantaine te gaan. Met het besluit hen in het vliegtuig te laten stappen, heeft de club de coronaregels overtreden.

'Ajax staat niet boven de wet'

Tegenover De Telegraaf uit de nieuwe woonminister zijn frustratie. ''Overal geldt dat iemand zich moet houden aan de regels die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet-en regelgeving en staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat wanneer je besmet bent, je in quarantaine gaat en niet moet vliegen.''

De Jonge spreekt van een duidelijke fout en heeft Ajax erop aangesproken.