AC Milan

AC Milan is een voetbalclub uit de gelijknamige stad in Noord-Italië. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de volgende wedstrijd, de laatste tien uitslagen en AC Milan in de stand van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A.

Je komt meer over specifieke prestaties zoals gemaakte doelpunten en gegeven assists te weten in het overzicht met de AC Milan selectie. Er wordt ook weergegeven welke leden van het team tijdens het eerstvolgende duel ontbreken vanwege een blessure of een schorsing.

De twee shirts die rechts op de pagina worden afgebeeld, betreffen de tenues van dit seizoen. Je kunt het AC Milan shirt naar keuze bestellen via de bijgevoegde bestelknop.

Als jij altijd als eerst op de hoogte wilt zijn van clubnieuws vanuit een betting perspectief, dan doe je er verstandig aan het daarvoor bestemde overzicht te raadplegen. De inhoud van het AC Milan nieuws geeft je niet te missen informatie over de club, die je kunt gebruiken bij het afsluiten van weddenschappen.

De alinea die gaat over topvoetbal kijken op tv, is ook essentieel om door te spitten. Daarmee weet je namelijk meteen welk zenderpakket je nodig hebt om AC Milan wedstrijden op tv te kijken, of via een livestream. Een extra reden om dit door te lezen, ligt verscholen in een exclusieve aanbieding voor bezoekers van Voetbal Vandaag.

Voorspel de volgende wedstrijd binnen het AC Milan programma

De volgende wedstrijd die op het AC Milan programma staat, kan gespeeld worden in verschillende competities. Denk aan de Serie A, Coppa Italia , UEFA Champions League, UEFA Europa League of de UEFA Conference League. Daarnaast zie je de speeldatum en de aanvangstijd.

Bij Voetbal Vandaag krijg je exclusief de mogelijkheid om dit duel te voorspellen. Klik op het team dat volgens jou gaat winnen of ga voor een gelijkspel. Met je voorspelling activeer je wisdom of the crowd. Dit hulpmiddel laat je zien welke uitkomst overige fans verwachten middels percentages.

Als bezoekers zich massaal achter jouw voorspelling scharen en jullie het eens zijn, waarom zou je er dan geen geld op willen zetten? De odd die het meest uitbetaalt, staat reeds in je scherm. Knal die voorzet tegen de touwen en win geld met het programma van AC Milan.

Check de laatste tien AC Milan uitslagen uit alle competities

Met een blik op de laatste tien uitslagen van AC Milan, weet je meteen in welke vorm het team steekt. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen competities, dus als de club achtereenvolgens in de Serie A, Coppa Italia en de UEFA Champions League uitkomt, staat dit ook zo onder elkaar. Het sorteren vindt plaats op datum.

AC Milan uitslagen vertellen je een hoop over de wedstrijd, zoals de naam van de tegenstander en het aantal gescoorde doelpunten. Ook kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel punten er zijn behaald in de weergegeven wedstrijden.

9 specifieke punten die je kunt vinden onder AC Milan live uitslagen

Op  Voetbal Vandaag vind je standaard de snelste AC milan live uitslagen, die zonder vertraging worden bijgewerkt. Dat is in vergelijking met andere websites al uniek, maar het kan nog veel beter. Als je een live uitslag namelijk aanklikt, ga je naar de speciale wedstrijdpagina. Dit is het walhalla voor elke voetballiefhebber. Hier krijg je informatie over de volgende punten:

 • De hoogste live odds
 • Namen van doelpuntenmakers
 • Namen van spelers die geel of rood hebben gekregen
 • Wedstrijdstatistieken zoals corners, balbezit en schoten
 • De voorspelling van bezoekers over deze wedstrijd
 • Betting statistieken over de laatste vijf wedstrijden
 • Gemiddelde cijfers gemeten over het hele seizoen
 • De beste odds voor verschillende uitkomsten
 • De opstellingen van beide teams

Kom meer te weten over afzonderlijke prestaties van de AC Milan selectie

De AC Milan selectie bestaat uit meer dan twintig contractspelers. Met al dat transfergeweld komen en gaan er elk seizoen een handvol. De selectie van AC Milan die je op deze pagina ziet staan, is altijd actueel en wordt bijgewerkt wanneer dit nodig is. Mooier is dat je van alle spelers van AC Milan kunt zien hoe diegene dit seizoen op individuele basis presteert. Van links naar rechts zie je de volgende statistieken staan:

 • De huidige leeftijd
 • Het aantal gespeelde wedstrijden
 • De hoeveelheid gemaakte goals
 • Het aantal tot doelpunt gepromoveerde voorzetten
 • De aantallen gele en rode kaarten

Superhandige informatie voor degenen die zich op de betting markt begeven. Ben jij nieuw op dit gebied, of kun je wel een opfriscursus gebruiken? Op de voetbalweddenschappen-pagina vind je de meest complete uitleg binnen het gehele wereldwijde web.

De shirts van dit seizoen kun je bekijken en meteen bestellen

Wie een beetje bekend is met het DNA van de club, weet dat I Rossoneri traditiegetrouw spelen in het rood-zwart. Het AC Milan shirt dat wordt gedragen in San Siro, wordt door kledingsponsor Adidas dan ook in de clubkleuren gepresenteerd. Het uiterlijk van het uitshirt is daarentegen altijd een verrassing.

In de widget die je rechtsonder ziet staan, staan twee afbeeldingen van shirts. Dit zijn de actuele wedstrijdshirts van dit seizoen. Door op de knop ‘plaats bestelling’ te klikken, kun je jezelf verzekeren van zo’n prachtig AC Milan tenue. Je kunt er natuurlijk ook iemand anders blij mee maken.

Dankzij Voetbal Vandaag zit je digitaal standaard op de beste plaats

Ziggo Sport beschikt over de uitzendrechten van de Serie A, de Coppa Italia en de UEFA Champions League. Toevallig zijn dit nu net de competities, twee daarvan gegarandeerd, waarin de club jaarlijks actief is. Om AC Milan live op televisie te kunnen kijken, heb je dus een zenderpakket van Ziggo Sport Totaal nodig.

Het is super eenvoudig om dit te activeren. De voetbal op tv pagina geeft je een overzicht van alle tv providers in Nederland die dit pakket aanbieden. Je selecteert de aanbieder waarmee jij een televisiecontract hebt lopen, waarna je terechtkomt op de provider-pagina. Hier kun je jezelf inlezen over verschillende pakketten en de bijbehorende prijzen.

Als jij voor nog geen vijftig cent per dag wil kijken naar topcompetities uit Europa, dan klik je op de banner van Voetbal Vandaag en volg je de aangegeven stappen. Bezoekers die Ziggo Sport Totaal namelijk via Voetbal Vandaag activeren, worden daarvoor beloond met een exclusieve aanbieding.

Een AC Milan live stream is tevens onderdeel van het pakket, hier heb je automatisch recht op. Wist jij echter dat je ook voetbal kunt kijken via een bookmaker en dat je daarvoor helemaal niets hoeft te betalen? In het blok dat je aan de rechterzijde ziet, staan bookmakers die op dit moment een AC Milan live stream aanbieden. Op de livestream-pagina kun je een account aanmaken bij een bookmaker voor nog veel meer live wedstrijden.

Als je gaat voetbalwedden kun je niet zonder het laatste clubnieuws

Je hebt nieuws en je hebt AC Milan nieuws, waarmee onderscheid bedoeld wordt tussen nieuws over de club dat weinig toevoegt en interessante content vanuit een betting perspectief. De eerste categorie is onvindbaar in het bulletin. Voetbal Vandaag richt zich puur op relevante informatie over AC Milan die je kunt gebruiken bij het maken van een analyse, aangaande het voorbereiden van weddenschappen.

Vijf ongenaakbare feiten over Milan AC

 • ⚽ Stadio Giuseppe Meazza in Milaan dient zowel AC Milan als Inter als thuisstadion. Het wordt ook wel San Siro genoemd, naar de wijk waar het, sinds 1926, staat.

 

 • ⚽ AC Milan heeft zeven keer de Europacup 1 / Champions League gewonnen – alleen Real Madrid legde vaker beslag op de beker met de grote oren (13 keer).

 

 • ⚽ Tweede helft jaren tachtig breekt een ongekende succesperiode aan voor AC Milan, mede (volgens sommigen: vooral) dankzij drie Nederlandse sterspelers: Ruud Gullit, Marco van Basten en – later – Frank Rijkaard. Onder trainer Arrigo Sacchi speelt de Milanese ploeg on-Italiaans aanvallend.

 

 • ⚽ Van Europese grootmacht tot subtopper: de laatste internationale prijzen van AC Milan dateren uit 2007 (Champions League, UEFA Supercup en Wereldkampioenschap voor clubs).

 

 • ⚽ AC Milan beëindigt het seizoen 2020-2021 van de Serie A op de tweede plaats. De achterstand op stadsrivaal Inter bedraagt maar liefst 12 punten.

Een korte samenvatting over de clubgeschiedenis

De Milan Football & Cricket Club wordt in 1899 opgericht door twee in Italië woonachtige Engelsen, Alfred Edwards en Herbert Kilpin. Die laatste wordt ook de allereerste trainer van de club. De Britse origine van de club is terug te zien aan de Engelse aanduiding van Milaan in de naam, Milan – alleen tijdens het fascisme moest de club zichzelf met ‘Milano’ aanduiden.

Het eerste landskampioenschap haalt men al in 1901 binnen. In 1908 leidt onenigheid binnen de club over het aantrekken van buitenlandse spelers tot een afsplitsing: F.C. Internazionale Milano. I Rossoneri zelf blijft ook bestaan, maar in 1919 wordt de naam veranderd in Milan Football Club.

In 1926 wordt Stadio Giuseppe Meazza ingehuldigd, waar tot 1947 alleen il Diavolo speelt. In de jaren dertig verandert de club nog drie keer van naam: eerst kiest men voor Milan Associazione Sportiva, vervolgens wordt dat het door het regime opgelegde Associazione Calcio Milano, waarna men meteen na de oorlog weer ‘Milan’ in de naam opneemt: Associazione Calcio Milan.

In de jaren tachtig kent AC Milan extreme ups en downs: vanwege betrokkenheid bij een omkopingsschandaal, worden de Rossoneri (rood en zwart zijn de clubkleuren) naar de Serie B teruggezet. Als ondernemer en mediamagnaat Silvio Berlusconi in 1986 tot voorzitter van de club wordt gekozen, betekent dat nieuw elan en veel geld voor de club, met de nodige nationale en internationale successen tot gevolg.

De Derby della Madonnina tussen AC Milan en Inter Milan

Naar de Derby della Madonnina wordt, twee keer per jaar, reikhalzend uitgekeken door de supporters van beide Milanese clubs. De Madonnina is het Mariabeeld dat boven op de dom staat en over urbi et orbi uitkijkt. Zoals veel derby’s op de wereld kende ook de Milanese een sociaal-maatschappelijke dimensie: Inter was van oudsher de club van de bourgeoisie, de ‘bauscia‘, Milanees voor ‘opscheppers’, terwijl Milan de arbeidersploeg was, de ‘casciavid’, het Lombardijnse dialectwoord voor schroevendraaier.

De meeste doelpunten aller tijden in de derby tussen AC Milan en Inter Milan werden gescoord door de voormalige Milan-vedette Andrij Sjevtsjenko: 14.