Vrije val in Bundesliga 2 stand dreigt voor stuntelend HSV

Het Duitse Hamburger SV heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen cultclub Dynamo Dresden gisteren uit een uitermate slechte dienst bewezen. De voormalige club van Rafael van der Vaart en Eljero Elia moest winnen om druk te houden op de top twee in de 2 Bundesliga stand, maar verliet Dresden uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel...

Christoph Daferner van Dynamo Dresden juicht na zijn doelpunt tegen Hamburger SV
© VoetbalVandaag Images | 15-01-2022 11:05

De aansluiting verliezen is één, maar het kan nog erger. Als de resultaten op de andere velden tegenzitten, kan HSV van de 3e afglijden naar de 7e positie. Waar ging het mis?

Dynamo Dresden - Hamburger SV: 1-1

Afgaand op de statistieken is het misgegaan bij gelijkopgaande cijfers. Dynamo Dresden, voorafgaand aan het duel de nummer 12 op de Bundesliga 2 ranglijst, had met 55% balbezit de overhand.

Dat komt ook terug in het aantal schoten. De thuisploeg noteerde 6 schoten op doel, terwijl Hamburger SV het doel van keeper Kevin Broll 4 keer onder vuur man. Ook het aantal corners verschilt niet veel van elkaar met 4 om 5.

En toch kwam de nummer 3 van het tweede Duitse niveau nog voor rust op voorsprong dankzij het tiende Bundesliga 2. doelpunt van Robert Glatzel. In de 61e minuut bracht Dynamo Dresden speler Christoph Daferner de ploegen op gelijke hoogte, waarna er in het vervolg geen goals meer werden gemaakt.