Union Sint Gillis

Welkom op de clubpagina van Union Sint-Gillis, ook bekend als Union Saint-Gilles, les Unionistes, la Vieille Dame en l’Union 60. Hier vind je alle informatie over de fiere en glorierijke voetbalclub met het stamnummer 10. Ontdek wat deze club zo speciaal maakt en kom alles te weten over de selectie, het programma, de wedstrijden en nog veel meer van deze Brusselse ploeg die gehuld in blauw en geel de voetbalarena betreedt.

Wanneer les Unionistes spelen, wil je vanop de eerste rij de wedstrijd voelen en bekijken. Een live score loodst je als een gids doorheen de wedstrijd terwijl je dankzij allerhande statistieken van vorige wedstrijden de uitslag van de volgende wedstrijd van Union beter kunt voorspellen. Ontdek hoe Union het in de stand doet en analyseer de trends en de huidige selectie om vervolgens live op TV, via een livestream of via de online live score Union Sint-Gillis de voetbalverwachtingen te zien inlossen.

Geel en blauw… de kleuren waar ik van hou. Klinkt je dat bekend in de oren dan is de webshop vast en zeker jouw ding. Geen shirts of tenues van de huidige Union selectie ontbreken. Met het shirt van je favoriete speler en favoriete club beleef je de volgende wedstrijd van la Vieille Dame eens zo passioneel.

Duik in de geschiedenis van Union Sint-Gillis en ontdek wat deze club zo speciaal maakt. 5 interessante feiten en weetjes vertellen je wat meer over het reilen en zeilen van de club, net zoals het up-to-date laatste nieuws dat je live de belangrijkste Union nieuwsfeiten meedeelt: van de stand over het programma tot de voorbeschouwing op de volgende wedstrijd.

Plaats een bet op de uitslag van de volgende wedstrijd van Union

Het schema en programma van Union wil je steeds bij de hand hebben zodat je weet wanneer de voetbalactie gaat plaatsvinden. Are you ready to rumble? Duik in het programma van Union en bekijk de datums en uren van de volgende wedstrijden van Union Saint-Gilles in de Jupiler Pro League. Bekert de club verder of spelen ze wedstrijden op het Europese toneel; je hoeft niets van blauw-geel meer te missen.

Bij het plaatsen van een bet op de uitslagen of het bepalen van de inleg spelen analyses een belangrijke rol. De prestaties van de afgelopen wedstrijden van Union vertellen je of de ploeg in een dipje zit of ze net surft op een golf van overwinningen.

Wat je zeker ook moet doen, is de wisdom of the crowd raadplegen. Een leuke, innovatieve en unieke nieuwe feature waarmee je kunt zien wat andere voetballiefhebbers van de volgende wedstrijd van Union verwachten. Schatten ze dat de huidige selectie een overwinning gaat binnenhalen of verwachten ze op basis van het programma en de afgelopen wedstrijden toch eerder een verlies; de wisdom of the crowd vertelt het je.

Live het programma, de live score en de uitslagen van Union

Je wilt erbij zijn als Union een goal maakt of als een van de verdedigers van de tegenstander een rode kaart krijgt. Niet alleen een live score, maar ook live meemaken wat er op het veld gebeurt. Nu kun je op Voetbal Vandaag live de volgende wedstrijd van Union net zoals de wedstrijden van alle andere ploegen in de Belgische Eerste klasse beleven. Je hoeft echt niets te missen. Bekijk de uitslagen van alle vorige wedstrijden. Aan de hand van verschillende kleuren ontdek je in een mum van tijd trends van winst, verlies of gelijke spelen.

Live score en live updates tijdens de volgende wedstrijd

Het liefst zou je zelf de voetbalschoenen willen aantrekken, maar misschien is het toch maar beter om deze eer aan de selectie van Union over te laten. Je kunt elke actie immers live online volgen en je wordt hierbij met real-time updates op de hoogte gehouden. Gebeurt er iets op het veld dan word je daar een seconde later over geïnformeerd, alsof je de wedstrijd van Union live op TV of via een livestream volgt.

De selectie en spelersprofielen van Union

Wat een ploeg een ploeg maakt? Dat zijn de spelers natuurlijk. De selectie is dan ook een cruciaal element bij het plaatsen van een bet. Spelersprofielen van de hele selectie vertellen je hoe het met een speler gaat. Of hij nu de pannen van het dak speelt en momenteel topschutter is of hij sukkelt met blessures en nog maar amper de selectie haalt, jij weet het. Met deze live informatie en allerhande data-analyses vergroot je de kans op een leuke winst.

Shirts, outfits en tenues van Union Sint-Gillis

Wie het Joseph Marienstadion tijdens een wedstrijd van Union betreedt, wordt overspoeld door een zee van blauw en geel. Het lijkt wel of iedereen een shirt of tenue van Union draagt. Om nog maar te zwijgen van de duizenden blauw-gele sjaals! Als speler van Union geeft deze onvoorwaardelijke steun je natuurlijk een immense boost. Ben jij ook op zoek naar het meest recente shirt of de nieuwste tenue van Union? Dan vind je in de webshop zeker en vast jouw ding.

Union live op TV of online via livestream of live score

Wil je weten waar je Union live aan het werk kunt zien? Dan kan live op TV, via de livestream of real-time via een online live score met updates over het verloop van wedstrijd. Je vindt het allemaal in het programma. Check op welke kanalen je Union live op TV kunt volgen en waar je een livestream kunt vinden. Zo hoef je alleen maar de televisie, laptop of smartphone bij de hand te hebben en kan je alle wedstrijden van Union Sint-Gillis bekijken.

Het laatste nieuws over Union Saint-Gilles

Vanaf dat er iets beweegt binnen de club ben je er als de kippen bij dankzij het laatste nieuws over Union Sint-Gillis. Ons nieuwsoverzicht is het episch centrum van de club. Je krijgt heel de dag door 24/7 de laatste nieuwtjes op een dienblad gepresenteerd. Zo weet je meteen de selectie voor de volgende wedstrijd, krijg je de live score met voor- en nabeschouwingen en komen ook transfers van Union aan bod.

5 feiten over Union Sint-Gillis

  • ⚽ Union Sint-Gillis doet misschien niet meteen een belletje rinkelen als het over kampioenstitels gaat, maar de ploeg staat op de derde plaats als het op landtitels aankomt. (Na Club Brugge en Anderlecht) De ploeg was namelijk de succesvolste vooroorlogse ploeg met maar liefst 11 landstitels tussen 1903 en 1935.

 

  • ⚽ De eigenaar van Union is de flamboyante Engelsman Tony Bloom. De man is ook eigenaar van het Engelse Brighton & Hove Albion FC en vergaarde zijn fortuin in de gokwereld.

 

  • ⚽ Union bezit momenteel met 60 ongeslagen competitiewedstrijden op een rij nog steeds het record van “langste ongeslagen ploeg in België”.

 

  • ⚽ Dat er geld aanwezig is, bewijst het feit dat Bloom en voorzitter Muzio in 2020 maar liefst 17 miljoen euro in de club pompten.

 

  • ⚽ De eigenaars zijn in gesprek met de stad Brussel over het vernieuwen van het Dudenpark stadion of het verhuizen naar een nieuwe locatie om aan de moderne normen van het voetbal te voldoen.

Geschiedenis van Union Sint-Gillis

Je mag gerust stellen dat Union Sint-Gillis een vliegende start neemt bij haar ontstaan. De club wordt in 1897 opgericht en amper 4 jaar later speelt ze al in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. In het seizoen 1903/1904 dan wordt Union-Sint Gilles voor het eerst, maar niet voor het laatst kampioen van België. Zo verzamelt de club tegen 1910 al zo maar even 6 landstitels. Union pakt ook op verschillende internationale toernooien uit met mooie overwinningen en zelfs toernooiwinsten. Voor Wereldoorlog I wint Union nog 1 titel en twee bekers van België.

Na de oorlog dan gaat de glorieperiode van de Brusselse club gewoon verder en in 1923 wordt de 8ste landstitel behaald. Union zakt dan enkele jaren wat dieper weg met zelfs een degradatie. Toch weten ze terug hun plek te veroveren in eerste klasse en winnen ze nog 3 Belgische kampioenstitels in 1933, 1934 en 1935. Union speelt dan maar liefst 60 competitiewedstrijden zonder nederlaag.

De professionalisering van het voetbal betekent echter het einde van de glorie van weleer voor Union. De club zakt steeds dieper weg en tot 1973 is Union een zogenaamde liftploeg tussen Eerste en Tweede klasse.

Tussen 1973 en 2018 vertoeft de ploeg zonder noemenswaardige prestaties in de lagere klassen van het Belgische voetbal: Tweede klasse, Derde Klasse en zelfs enkele jaren in Vierde Klasse.

In 2018 wordt de kentering ingezet dankzij de nieuwe eigenaar Tony Bloom, die ook eigenaar is van het Engelse Brighton & Hove Albion FC. De man pompt heel wat geld in Union en spreekt zijn ambitie uit om met Union Sint-Gillis terug naar eerste klasse te gaan. In 2018 volgt al een hoogtepunt toen Union de halve finale van de Beker weet te bereiken met onder meer overwinningen tegen Anderlecht en Genk.

In 2021 weet de club na 48 jaar weer haar plaats in Eerste Klasse te veroveren.

De Brusselse Derby

De hoofdstad van België telt drie noemenswaardige clubs, gebaseerd op hun rijke verleden, die doorheen datzelfde verleden heel wat Brusselse Derby’s hebben afgewerkt. We hebben het natuurlijk over Union, Anderlecht en RWDM. Terwijl Union de jaren voor de Tweede Wereldoorlog domineerde, is het Anderlecht dat momenteel als grote broer wordt beschouwd. Union stelt echter alles in het werk om de glorie van weleer weer te herstellen. Nu ze een kapitaalkrachtige eigenaar hebben en weer in Eerste Klasse vertoeven, zullen ze er alles aan doen om Anderlecht de komende jaren het vuur aan de schenen te leggen.

Voor de Union-supporters is de wedstrijd tegen Anderlecht de wedstrijd van het seizoen. Union staat bekend om haar passioneel, hondstrouw en vurig publiek en tijdens de Brusselse derby tegen Anderlecht mag je deze al immense passie nog eens maal 10 doen.